Buggy İmalatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 362
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,041
Ynt: Buggy İmalatı

selamlar.
bu araçları bende seviyorum kendimin yapma imkanı var ama benim bu araçla gezeceğim yer jandarma denetimi altında yola devamlı pusu kuruyorlar. diyelim beni durdurdu sonuç ne olur.

Etiketler

emre_ozk' Alıntı:
selamlar.
bu araçları bende seviyorum kendimin yapma imkanı var ama benim bu araçla gezeceğim yer jandarma denetimi altında yola devamlı pusu kuruyorlar. diyelim beni durdurdu sonuç ne olur.
jandarmanın insafına kalmış insafsızsa motoru bağlar ömür boyu alamazsın allah göstermesin bende öle olursa benzin hortumunu cıkarıp basacam ateşi en azından içim yanmaz;)

Sorun olmuyor o kadar ben dolaşiyorum. Ama ruhsatli bir şase alipda onu çevirirseniz başiniz pek agirmaz.

tuning14' Alıntı:
biraz anlatayım: öncelikle aracın yüksekliği aslında baya vardı kalın mafsal takınca açıları kurtarmadı alçaltmak zorunda kaldım
aracın motoru 150cclik yuki marka bi motorun diferansiyel yük motorunun diferansiyeli aynı zamanda geri vites özelliğide var bu diferansiyelin bi özelliğide ağır devir olması yani yuki motor normalde 100km hız yapıyo iken su anda bu motorda 40km yapıyo ama güç olarak ford cargo kamyonu biraz zorlanmasına rağmen yaklaşık 50m çekebildi 4 kişi dağlara tepelere cok rahatlıkla cıkabiliyo asfaltta hiç zevki yok ama arazide tam bi keşif aracı gibi bişey ortalama 50derece açıda yan gidebiliyo videodaki derenin açısı 40-45 falan var o acıda bile inip yatırmaya uğrasıyoz ama 2 kişi anca lastikleri yerden kesiyoz aracın alt profilleri 30x30x1,20 profilden yaptım aslında zayıf ama yaparken plan cizmediğim için böle bişe cıkacağını düşünmedim bazı yerler çatladı oralarada takviye parçalar kaynattım sorun kalmadı

sonuç olarak kendi imkanlarınızla ortaya bişeyler çıkarmanız çok güzel tebrik ederim
diferansiyelini kullandığınız motor hije mi başka bir marka mı ?

__ C J 7 __' Alıntı:
sonuç olarak kendi imkanlarınızla ortaya bişeyler çıkarmanız çok güzel tebrik ederim
diferansiyelini kullandığınız motor hije mi başka bir marka mı ?
diferansiyel rus malı yük motorları var adı muravey die geçiyo onun diferansiyeli

formu bayadır takıp ediyorum ve bu araclardan bir tane yapmak istiyorum benim aklıma yatan bi fiat bis alınır motoru öntakımı vs. parcaları bakımından kolaylık olur tabi bnce sizin fikirlerinizide alarak işe başlamak istiyorum . herkese teşekkürler ::smiley: ::smiley:

Arkadaşlar merhaba, yoğun iş, malzemesizlik ve en sonunda yıllık izin derken konudan biraz uzak kaldım.

Ama son durumda, 2 adet ön amortisör (tekrar) ve en sonunda motor hariç arka yürür aksam temin edildi Herhalde 2 hafta içinde birşeyleri bir yerlere kaynatabiliriz.

Bu arada dua karşılığı motor bağışlarınız halen kabul edilir ;D ;D ;D

ama bn merakım bis motoru ne gibi arıza verir buggy uydurmak kolay olurmu yapan varsa bilgi verirmi acaba ::smiley:

bis motoru sıkıştırmaya geldimi ilk contayı yakar bide sesi tekne gibidir en güzeli vosvos motoru hem 4 silindirli hemde alman malı bi motor kolay kolay patara vermez

1.6 vosvos motoru buggy ucurur.
Fakat hava sogutmali oldugundan dolayi motor kaputunun icindeki hava sirkilasyonu cok onemlidir.
Motor kaputu acik olarak yola cikarsaniz hava sirkilasyonu bozulacagi icin motor cok cabuk hararet yapar. Buggy de acikta calisacagi icin hava sirkilasyonundan bahsetmek imkansiz.
Buggye vosvos motoru konulacaksa motor aractaki gibi sactan yapilacak kapali bir yerde durmasi lazim.
Vosvos motorunun kalorifer kazanlarinin sokulmeside hararete sebeb olur. Cunku kalorifere giden hava eksoz manifoltunun sogumasina sebeb olur.
Hatta motorun dis saclarini soksenizde hararet yapar. Ince ayrIntIlar fakat vosvos icin cok onemlidir.

ben bi 126 bis modifiye ettim belki görmüşündür turuncu çamurlukları genişletilmiş sıra dışı bi bis
onun motor sorunu cok fazla idi ben ona vosvos motoru taktım baya iyi gitti taki bursadan boluya dönüşte izmitten otobana girer girmaz kaynaşlı kavşağına kadar tam gaz geldik orada motoru yaktık sonuçta buggye takıldığında tam gaz yaklaşık 2 saat yol gitmezsin motoru yakmadan önce yaklaşık olarak 2ay şehir içinde sorunsuz kullanıldı

Vosvos hararet yapinca sesi degisir cekisten duser.bunu anlayabilseydiniz ve motoru on dakika rolantide calistirsaydiniz motor yatak sarmazdi. 2 saat sureyle tam gaza su sogutmali motor bile dayanamaz.

Arkadaşlar, son durum raporu veriyorum.
Aracın ön amortisörü, yeni şanzımanı, tork tüpü ve diğer arka aksamının temini bir süre önce yapıldı. En sonunda bu haftasonu çalışma yapıp yerlerine montesini yapacağız. Ardından lastik üzerine alıp, Selçuk Ağabey'in vermiş olduğu güzel bir römork fikri var onu gerçekleştireceğiz. Böylece mobilize etmiş olacağız.
Bizi izlemeye devam edin :smiley:

sinan_39' Alıntı:
bu linki bn daha once gorgum ve yabancı dil oldugu için pek bişey anlamadım ancak resimler kolaylık oldu biraz bilgi edindim
S.n Sinan bey
forumda benimde bir katkım olsun :D böyle yabancı dil olan sayfaları google zaten size çevirisini yapıyor gerçi bazı yerleri tarzanca geçiyor. ama yüzde doksan türkçeye dönüşüyor. ben bunu bu işin proflarına sordum bir zamanlar bana verdikleri cevap hiç çaresi yok yarından tezi yok ingilizce öğreceksin dediler. ama ben bilgisayarla oldukça geç tanışmama rağmen bu gibi sorunları çözer oldum. garip ama gerçek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR