Buggy İmalatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 362
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,039
Ynt: Buggy İmalatı

Ekşın Ekşın :D

reg09_%2059.JPG

Etiketler

bu araçlarda bide 4 ceker olmuş olsa iyi olurdu ama yapmamışlar:(
mergen usta senin yapmış olduğun buggye 4 çeker düşünüyomusun?

Selam; Adım Erkan, Makine Öğretmeniyim. Uzun yıllar enduro motosikletler kullandıktan sonra kendime bir arazi aracı yapmak istedim ve resimlerde gördüğünüz aşamaya kadar geldim. Az kaldı ;) sanırım 1 aya kadar bitecek. [attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]
Arabamda 4 teker birbirinden bağımsız çalışıyor.Araç arkadan itişli. Gücünü Suzuki'nin eski endurolarından DR500 ün makinesinden alıyor. 37 hp,43 Nm tork, tek silindir. Güç ve hareket zincir-dişli ikilisi ile arka şaftlara ordan da arka tekerleklere ayrı ayrı iletiyor. Vited debriyaj sol elde. Ayaklarda fren ve gaz var. Orta ayar Jsv spor koltuk spor direksiyon aldım montajı bekliyorlar. ;D bilgi paylaşımına her zaman açığım. Fikir ve önerilerinize de tabi :smiley:

Foto-0284.jpg

Foto-0285.jpg

Foto-0291.jpg

Foto-0294.jpg

Birkaç foto daha eklemek istedim ;D
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Foto-0074.jpg

Foto-0118.jpg

Foto-0152.jpg

Foto-0139.jpg

Teşekkür ederim Murat bey. Sizin de ellerinize sağlık. Ben de sizin aracın fotolarını merakla bekliyyorum. Bugün koltuğu monte ettim, yarın bişey yapamam işler çok yoğun ama perşembe, cuma, ctesi baya bir adam ederim. Benzin deposunu falan aldım. Scooter deposu, 2 tane kullanıcam 5 er litrelik, müşürlü şamandıralı. Benzin göstergelerimizde olacak yani. :D Pedallar ve yuvaları da hazır. Hepsi el işçiliği. Vites de öyle. En yakın zamanda tabi biraz daha yol almış şekli ile yeni resimlerini ekliycem.
İyi çalışmalar...

Şükrü bey merhabalar. Evet bahsettiğiniz siteyi ve oradaki araçları biliyorum. Ben kendime örnek olarak http://www.edge.au.com/buggies_piranha.htm daki "PIRANHA" yı aldım. nette toplayabildiğim kadar fotoğrafını topladım. Bu alanda bilgi veren sitelerdeki forumları vs. okudum. Sonra cad programları ile başladım tasarıma. Edgenin sitesinde Baracuda var. O da çok hoş bir model.Piranha dan daha gelişmiş bir model. Bakalım bundan sonra ya onu yada 4 çekerli bir modeli düşünüyorum..

''Ballistic'' dışında Edge'in imalatlarına bir türlü kanım ısınmadığı ve Ballistic'inde planlarını henüz satmaya başlamadıkları için badlanbuggy'ye karar kılmıştım. Tabi sonra pekçok şey değişti.
Bu arada bence bir sonrakine iki kişilik ve yerden daha yüksek bir model düşünün.

Evet Balistic dehşet birşey.. Buggy ötesi bir araç. Yüksek çift kişilik bir araç yapmayı bende düşünmüyor değilim.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]
Ruhsat plaka iş ve motor maliyetleri benim moralimi bozan unsurlar. yoksa yapılmayacak hiç bir şey yok.. Ama yaptıktan sonra onu değerlendirmek te önemli.

bb_142.jpg

Ballistic_track_test2.jpg

small2.jpg

small3.jpg

sahibinden de şu ilan var. http://www.sahibinden.com/satilik_super_buggyy-11WQQaXQQ4846727WQQpXQQdisplayitem kaplumbağayı biraz da olsa bişeylere dönüştürmeye çalışmaışlar. Kaportayı söküp boru şaşeden bir şase yapmışlar sanırım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,572
Kaydolan Son Üyemiz
hakan arpakçı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR