Buggy İmalatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 362
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,039
Ynt: Buggy İmalatı

mergen' Alıntı:
Arkadaşlar, son durum raporu veriyorum.
Bizi izlemeye devam edin :smiley:
S.n mergen zaten izliyoruz da işin iyisi altı ayda çıkar atasözünü çoktan geçtiniz ;D şuan tam 9 ay geçmiş. ama işçilik iyi gidiyor ayrıca siz bizzat çalışıyormusunuz mesela o gazaltı kaynakları yapabiliyormusunuz. yoksa proje sizin işçiliği arkadaşınızmı yapıyor.
Çok istiyordum yıllardır böyle kendi kendime motorlu bir araç yapmak. fakat yoğun iş temposu ve yeni delikanlı olan ( 7 yıl önce ) böyle şeylere aşırı ilgisi olan oğlum bana böyle bir fırsat tanımadı.
Biraz daha gayret edersen çok daha hoş bir araç olabilir. bu kadar zamanda da epeyce bilgi birikimi yapmış olmalısınız. bazı yazılarınızda pekte iç açıçıcı olmayan motor markalarından söz ediyorsunuz bu iş başınızı çok ağıtır ve üzer şevkinizi kırar. bakın size tarihi bir örneklerle bilgilendiriyim. yıllardır istanbulumuzun çeşitli semtlerinde çok çeşitli taşımacılık adına münübüsler denendi kullanıldı ben aşağı yukarı çoğunla yolcukluk yaptım ford fekasından tut balta burun renosuna commerden tut volksvagenlere kadar hele birde o münübüs şöförüne beni şu biraz yokuş olan bir yerde indir dediğiniz zaman o söz ona en ağır söz demiş gibi gelirdi sonra taşımada istikrar sıfır taki magruslar imdada yetişinceye kadar. şimdi buradan ne çıktı ? güçlü motor ve basit ince profilden yapılmış kasası olan bir araçlarda istikrar süper aynen magrusta olduğu gibi iskeleti çok basit olan magruslarda motor süper ve çok güçlü sonuç işte yıllardır tutulması diğer araçları çöpe yollaması .şuan bir magrus münübüste isterseniz şişhane rampasında beni indir deyin şöför hay hay beyim diyor ve o dolu münübüs üstüne üstlük hiçte geri kaydırmadan kalkabiliyor. sizi ve bu işi düşünenleri şunu düşünmeye sevk etmek istiyorum. yaptığınız araç kasası zaten hafif eh hal böyle olunca ona birde güçlü bir motor koyarsanız ancak o zaman dere tepe dümdüz gidebilirsiniz.ben 40 yıla yakın lüks araçlar kesip biçen bir ustayım bu buggy in teknik ,mekanik boyutlarını bilmem ancak size neyi işaret ettiğimi çok iyi anlamanızı isterim. aksi halde bu iş yapanıda yaptıranıda bir hayli üzer. yok bis miş yok bilmem başka randumansız motorlarla bu iş keyiften ziyade eziyet verir insana. ama bakın vosdost bey yabana atılmayacak bilgiler veriyor ve bir şeylerde biliyor ne iş yaptığını bilmem ama doğru şeylere değiniyor.
Bilmem ne kadar hatırlarsınız bundan 30-35 yıl önce sizin bugün göstermiş olduğunuz şu cesareti o gün böyle bir vatandaşımız gösterdiği zaman ona ilk gideceği adres bakırköydeki akıl hastahanesi oluyordu ve gönderilenlerin sayısı da az değildir. yine böyle gitmek istemeyen,tek kişik helikopter imal eden bir genç imal ettiği helikopter ile kendini ateşe vermek isterken tutuklandı. hey gidi günler hey o gencin yapmaya çalıştığı mekanizmanın diğer benzerleri şimdi pamukkale semalarında 75 tl karşılığında insanlara havada tur attıryor.
saygılar
Kemal

Etiketler

sahibinden_M-BUGGY_28.jpg

sahibinden_M-BUGGY_29.jpg

sahibinden_M-BUGGY_30.jpg

sahibinden_M-BUGGY_31.jpg

sahibinden_M-BUGGY_32.jpg

sahibinden_M-BUGGY_33.jpg

sahibinden_M-BUGGY_34.jpg

sahibinden_M-BUGGY_35.jpg

sahibinden_M-BUGGY_36.jpg

sahibinden_M-BUGGY_37.jpg

sahibinden_M-BUGGY_38.jpg

Seyyah-34 bey yasim 30 ingilizce iktisat mezunuyum. Kucuklugumden beri araclarla ugrasmayi cok severim. Suana kadar hic otomobil dergisi alip okumadim.
Ne biliyorsam rahmetli dedemden( odtu makina atolyesi sefliginden emekli ve 70 li yillarda ingilizce makina teknik kitaplarini okuyabilen cok zeki ve bilgiliydi.hatta piknik tupuyle m38 I yurutmustu.) , yasadigim sorunlardan yada bos vakitlerimde sanayide gecirdigim vakitlerde ogrendiklerimdir.Bildigimden emin degilsem susar dinlerim.
Tesekkurler.

Herkese değerli yorumları ve fikirleri için teşekkür ederim. Şundan emin olabirsiniz ki bu sayfaya yazılan her yazıyı dikkatle okumakta, belirtilen her fikri uygulamasam bile ciddi olarak bir süzgeçten geçirmekteyim. Zaten bu sayfanın amacı fikirleri toplamak değil mi? Başka arkadaşlar için basitte olsa bir referans yaratmak. Ama uygulama derseniz yazmaktan çok farklı.
Sayın Seyyah-34, 9 ay sanırım 19 aya doğru gidiyor ki maalesef yapılacak birşey yok, şartlar işte :'(. Elimde birde HJ62 toyota var ve iki çocuğun büyüğü bazen öne çıkıyor.
Sevgili vosdost, fotoğraflara yorumunuz var mı?
Bu arada ön ve arka jantlar hazır. Arka lastikte mevcut. Arka kampanalar ustada hazırlanıyor. Bir çift ön lastik ayarladığım takdirde lastik üzerine indirebilirim. Sonrası Allah kerim.
Bizi (sabırla) izlemeye devam edin :D

Ellerinize sağlık güzel çalışma olmuş. Vosvos motoru kulanacaksanız soğutmanın düzgün olabilmesi için motor kaputunun iç kısmına benzer saçtan muhafaza yapmanız gerekecektir. Hatta ön tarafa ikinci bir yağ radyatörü koyabilirsiniz.

slm arkadaşlar yapmış olduğum buggynin fotoları bu aracı 3 ayda yapabildim gerçekten cok zor bi iş özelliklede kafayı aşırı derecede zorlayan bi iş mergen arkdasın yaptığıda mükemmel bişe olacak benim araçta tek bi sıkıntı var oda aracın alçak olması coğu yerde asılı kalıyorum oda sorun yaratıyo mergen arkadasın aracı baya yüksek görünüyo bakalım bütün parçalar yerleştiğinde onun araç ne kadar yüksek duracak kolay gelsin herkeze:D:D

phpAfiULOPM[1].jpg

mergen' Alıntı:
tunning 14 sanırım senin aracın yapım aşamaları forum.donanımhaber.com sitesinde idi. Senin sayfanın adresini verebilir misin?
evet sayfa olarak gokart yapalım sayfasında tüm fotolar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,572
Kaydolan Son Üyemiz
hakan arpakçı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR