Buggy İmalatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 362
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,041
Ynt: Buggy İmalatı

çok güzel çalışma emeğinize sağlık
gezenbilirde ne görsem şaşırmıyacam arttık
paletli bile olduğuna göre

Etiketler

Arkadaşlar uzun zamandır işlerim dolayısıyla kapsamlı bir çalışma yapamadık.
Ama şunu mutlulukla söyleyebilirim ki bu arada ön poryalar temin edildi. Ön porya salıncak bağlantı aparatı imal edildi. Tam amortisörler satın alındı derken 2 adet amortisörden birinde problem çıktı. Ama diğeri ve yaylar tamam. Arka tarafta tork borusu ve tork kolları Selçuk ağabey halime acıyıp verdi ;D (çok sağolsun). Bu hafta sonuda (en sonunda) diferansiyel Atatürk sanayi sitesinden Turhan Usta'dan ( www.teknikyavuz.com , kendisi trike imal ediyor görmeniz lazım) alınacak. Bununla beraber Turhan Usta'nın ambarı karıştırılıp arka poryalar, akslar ve başka alınabilecek ne varsa alınmaya çalışılacak. Umarım önümüzdeki hafta içi birşeyleri kaynatmaya başlayabiliriz.
Gebze cephesinden son haberler bunlardır.

Arkadaşlar,
Bu haftaiçi yaptığımız çalışmaların fotoğraflarını elde olmayan sebeplerle yeni ekleyebiliyorum. Bakalım beğenecek misiniz?
M-BUGGY_21.jpg
M-BUGGY_22.jpg
M-BUGGY_23.jpg
M-BUGGY_24.jpg
M-BUGGY_25.jpg
M-BUGGY_26.jpg
M-BUGGY_27.jpg

selamlar bu yaptıgınız arac hep hayalimdeyapmayı planladığım araca benziyor ama bi turlu başlamak nasip olmadı sakıncası yoksa bu aracı yakından grmek mümkünmü?

mergen' Alıntı:
Bu arada Yalova'dan Hakan Tekin Bey'den RCI marka 1 adet koltuk ve 2 adet sarı siyah kılıf temin edilmiştir.
Üstelik içine sığabiliyorum. ;D
rci-8000s.jpg

koltuk resimde görünen koltukmu banada lazım iki adet resimdeki koltuk gibi

http://www.gixxerkart.com/

bu linkde yapılanlar daha çok buggy ile go-kart arası bi şey, belkı işinize yarayan bi şey olur.

benim çok merak ettiğim bir konu var buggy lerin yada diğer el yapımı (toplama yada şase bindirme) araçların ruhsatlandırma ve plaka işlemleri nasıl oluyor?

bunlara kolaylıkla ruhsat + plaka alabiliyormuyuz?

ruhsat plaka işlemleri için ne kadar masraf gidiyor???

mergen bey kolay gelsin...

ben de yakında Buggy yapmaya başlıcam .... etrafınızda , elinizde 4x4 hurdaları (2000 cc üzeri) varsa bilgi verebilirmisiniz?? maddi imkanlarım çok kısıtlı olduğu için böyle bir çözüm yolu buldum..ayrıca ben adana kozan da ikamet ediyorum ...hurdanın (motor + aktarmalar yada sadece motor) fiyatı uygun olursa yardımcı olmak isteyen kişiye güvenmekten başka çözüm yolum yok, bu acizlikden ziyade izmit-istanbul bölgesinin hayli zengin hurda malzemelere sahip olması....düşük bütçeyle bişey yapmak isteyince de sadece hurdacıları gezmek etrafınızdaki görece daha pahalı 1 malzemeyi almaya itebiliyor sizi...meramım bu...

yardımcı olmak isteyenler için...

msn : ilhankurt@gmail.com
facebook : ilhan kurt
cep : 5355856320

her türlü yardıma ve bağışlarınıza açığım....:smiley:))

teşekkürler...

slm arkadaşlar bende kendi imkanlarımla bi buggy yaptım bakalım beğenecekmisiniz ayrıca bu aracı satıyorum
VİDEOSU: googleden by emre,s buggy die aratırsanız izleyebilirsiniz iyi seyirler:smiley::smiley::smiley:

tuning14' Alıntı:
Selam arkadaşlar bende kendi imkanlarımla bi buggy yaptım bakalım beğenecekmisiniz ayrıca bu aracı satıyorum
VİDEOSU: googleden by emre,s buggy die aratırsanız izleyebilirsiniz iyi seyirler:smiley::smiley::smiley:

öncelikle gezenbilire aramıza hoşgeldiniz
videoyu izledim araç iyi duruyor biraz yükselirse çok daha iyi olabilir
araç hakkında biraz teknik bilgi alabilirmiyiz
motor ne şanzuman ne geri vites şanzuman içinde mi ayrı bir düzenekmi
şase profilleri kalınlığı vs. hakkında geniş bir bilgi verirseniz çok memnun oluruz

biraz anlatayım: öncelikle aracın yüksekliği aslında baya vardı kalın mafsal takınca açıları kurtarmadı alçaltmak zorunda kaldım
aracın motoru 150cclik yuki marka bi motorun diferansiyel yük motorunun diferansiyeli aynı zamanda geri vites özelliğide var bu diferansiyelin bi özelliğide ağır devir olması yani yuki motor normalde 100km hız yapıyo iken su anda bu motorda 40km yapıyo ama güç olarak ford cargo kamyonu biraz zorlanmasına rağmen yaklaşık 50m çekebildi 4 kişi dağlara tepelere cok rahatlıkla cıkabiliyo asfaltta hiç zevki yok ama arazide tam bi keşif aracı gibi bişey ortalama 50derece açıda yan gidebiliyo videodaki derenin açısı 40-45 falan var o acıda bile inip yatırmaya uğrasıyoz ama 2 kişi anca lastikleri yerden kesiyoz aracın alt profilleri 30x30x1,20 profilden yaptım aslında zayıf ama yaparken plan cizmediğim için böle bişe cıkacağını düşünmedim bazı yerler çatladı oralarada takviye parçalar kaynattım sorun kalmadı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR