Buggy İmalatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 362
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,190
Ynt: Buggy İmalatı

Hocam motor secerken bence beygırden çok torka ve dusuk devırlerde torka önem verın. ben 1600 motoru koydum. acaçta tutunma problemlerı başladıkı motor haylı haylı yetıyor. kolay gelsin.

Etiketler
Ynt: Buggy ?malat?

2000 cc cift karburator vw minibus motoru o aleti ucurur.
Bu motor benzini yakar ve hakkini verir.
O motor buyuk derseniz vw 1600 cc. 1600 cc zayif kalir derseniz silindir saplamalarina blogun icinden disina konik seklinde yuva
yaptirip ust kapaktaki raynelleri cikartin. Emme manifoltunu ikiye ayirin iki tane 31 pick karburator koydunuz mu f 16 ucak sahibi olursunuz.
31 pick 73-74 model 1300 cc motorlarin karburatorudur. Kapis memesine benzin basan diafram daha buyuktur. Ara hizlanmalarda cok iyi performans verir.
Faturali 2000 cc minibus motoru size telefonunu verdigim kerim ustada var.

2000 cc motor benim araçda vardi. soktum attim. motor kilitlemişti ve adam olmasi için gereken rakam 2500 tl onlada bitmiyor. yag sogutma radyotorune arazide kum ve camur doluyor. ormanlik arazide acik alan olmadigi için yeterli ruzgazda olmuyorki zaten bu aracda basiyim gidiyimden çok iniyim çikiyim diyosun. haliyle sogutma duzgun olamıcagi için sorunlarda bitmiyor. Yoksa sesi agirlik merkezi tork dagilimi çok guzeldi.
bu arada benim araçda torsyon kapaklari çurudu yardimçi olabilirmisiniz?

Torsiyon kapagini kerim ustada bulabilirsiniz. 0532 4276726
Hava sogutmali motorun disardan hava almasina gerek yoktur. Onemli olan motorun devir yapmasidir.
Arazide devir yapmasi zor derseniz alternator uzerindeki kasnagi kucultunce fan daha fazla sogutur.
Vosvosun motor kaputu acik olarak yazin
100 km yol yapin arac hararet yapar. Hava sirkilasyonu cok onemlidir.
Bug yapiminda vw motoru kullanacaksaniz motor acikta degil orjinal dizayna uygun
Bir muhafazanin icine koymak gerekir.
Vw motorunun hararet yaptigini motor sesinden ve rolantide yag lambasini yakip sondurmesinden
anliyabilirsiniz.yag radyatoru konusunda otomatik vites vosvoslarin ikili yag pompalari vardir. Bu pompanin ikinci bolumunu kullanarak kartelden
Alinan yagi aracin onune bagliyacaginiz ikinci yag radyatorune verirseniz kesinlikle hararet yapmaz.
Colde bile giderseniz.600 km yolu 1600 cc vosvosla 2 silindir gittim.
8 saat yerine 11 saat surdu fakat gittim.

Birde fan davlunbazindan kalerifer kazanina giden karton boruyu sokmeyin.
Ve kalerifer kazaninin disinida sokmeyin. Davrumbazdan kalerifer kazanina giden hava eksoz manifoltunun
Sogumasina yardimci olur.
Dis saclar ve kagit hortum sokulunce acik havada bu sirkilasyonu sagliyamazsiniz.
Vosvos ilgi ister. Ilginin karsiliginda nankorluk yapmaz.( Eski vosvoscu yeni land ci )
65 model bir vosvosum olsa keske :smiley:

Hocam motoru soktuk. cozumunu soyledınız. nasip degilmiş.
bu kerim usta kimdir. nerdedir?
bu kapaklarin modeline gore farkliligi varmidir?

Hayirlisi gec kaldim galiba :smiley: kerim usta izmirde isimi bilinen cok iyi bir ustadir.
Yaptigi isi unutursunuz. Hem insanlik olarak hemde usta olarak 10 numara diyebiliriz.
Torsiyon kapaginda farklilik varmi bilmiyorum.

çok güzel çalışma kolay gelsin yer problemim olmasa mutlaka bende buggy yapmaya koyulacam ama yaşadığım yer müsait değil çalışma ortamı yok bi şekilde yapsam bile kullanacak yer yok inşallah okul biterde güzel biyerde yaşamaya karar verirsem yapacağım ilk şeylerden biride buggy
hayellerimizi gerçekleştiriyosunuz
bende şimdiden sizden ve bağzı yerlerden fikir çalıp kafamda bişeyler oturtmaya çalışıyorum
tekrar kolay gelsin

Ben istanbuldayim. haliyle araçda sanayi mahallesi yada maslakda bu parçayi alacagim biri varmidir?

merhaba arkadaşlar
paletli bir araç yapmaya çalışıyorum
üzerinde şuan 13 hp motor var
ağırlığı 1500 kg civarı daha sonra yapacağım eklerle belki 2000 kg olur
şuan deneme sürüşleri aşamasındayım
üzerinde 3 şanzuman var arka arkaya ekledim
motordan ilk şanzumana aktarmayı tork konverterle yaptım
ilk şanzuman 1:3 redüksiyon oranında (yani 1. viteste)3. viteste 1: oranında
2. şanzuman 1:4 redüksiyon oranında (1. viteste) 4. viteste 1:1
3. şanzuman reno 12 şanzumanı o da 1. viteste 1:14 oranında 4. viteste 1:4 oranında
reno 12 şanzuman olduğundan defransiyele gerek kalmadı

şimdi araç düzde bütün vitesleri en yükseğe taksamda kalkış yapıyor ama
sağa sola dönmüyor

sağa sola dönüşlerde sağ ve sol frenleri kullanıyorum

ilk 2 şanzumanı 1. vitese en sondaki reno 12 şanzumanı da 4. vitese takınca her yeri çıkıyor
denediğim yerlerde

ama ben istiyorumki hepsi en yüksek vitesteyken bile hareketsiz haldeyken
sağ frene basayım hızla sağa dönsün
sol frene basayım hızla sola dönsün

şu an ki motorun gücü buna yetmiyor
tabi dönüşlerde çok acayip sürtünme oluyor hele toprakta

şimdi fotoğrafları göndermeye çalışacağım
birde videoları
sizlerden görüşlerinizi yzmznızı istiyorum
nasıl bir motor kullanmalıyım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,769
Kayıtlı Üye Sayımız
166,591
Kaydolan Son Üyemiz
masterlord

SON KONULAR

Geri