Buggy İmalatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 362
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,053

Etiketler
Ynt: Buggy İmalatı

Herkese teşekkürler. Evet kaynaklar daha puntadır.
Geçtiğimiz cumartesi Fastmotorspor Sinan Bey'i ziyarete gittim. Sağolsun ilgilendi, elindeki araçları ve parçaları gösterdi, anlattı. Bütün tasarımın kendilerine ait olduğunu söyledi. İmalini sürdürdükleri midi modeli incelemem izin vererek kafamdaki bazı soruları cevaplamama yardımcı oldu. Şunu söylemem gerekiyor ki imal ettikleri maxi model gerçekten sanat eseri ve Türkiye şampiyonu. Ve ayrıca bu işte amatörce işlere yer olmadığını ve ucundan bulaşacak isek asla bulaşmamamızı da güzel bir dille anlattı. Ama sanırım sözünü dinlemeyip devam edeceğim.

arkadaşım merhaba ben yeni üyeniz selçuk akkafa buggy yapımına soyunduğunu gördüm çok memnun oldum benimde bir buggy m var 6 senedir kullanıyorum yerin nerede bilmiyorum ben istanbuldayım yardımcı olmak isterim selamlar kolay gelsin

Selçuk Bey Merhaba ve teşekkürler. Aracın imalatını Dilovası'nda sürdürüyorum. Bir sonraki çalışma tarihimizi kesinleştirince (maalesef iş sebebi ile son dakikaya kadar belli olmuyor) beklerim.
Bu arada sizin araç Wrangler Cup'ta fotoğraflarını gördüğüm iki buggy'den biri galiba. Biri Fast motorun maxi modeli diğeri ise sizinki. Yanlış isem lütfen düzeltin. Fotoğraflarını buraya ekleyebilir misiniz?
Bu arada son durumda motor olarak renault toros motoru ve 4 ileri şanzumanına karar kıldım. Araştırıyorum piyasada. Açık kalan konu arka poryalar. Sanırım arka kısmı salıncak olan ve arkadan çekişli veya 4 çeker bir aracın arka poryasını kesip biçme sureti ile yapacağım. Üzerindeki fren tertibatıyla kullanacağım. Bu konularda önerilerinizi beklemekteyim.

arkadaş merhaba evet bahsettiğin araba benim buggy sizin imalatınızı buradan takip ettim ama iki gün öncesinden haberdar oldum ben aracımın tamamını kendim yaptığım için senin nerelerde problem yaşayacağını gördüm onun için irtibat kurmak istedim bidiklerimide daha doğrusu yaşadıklarımı paylaşıp yardımcı olmak isterim aracınızla uğraşacağınız zaman haberim olursa gelip tanışırız yardımcı olurum motor ve şanzıman içinde konuşmamızdan sonra karar ver burada bunları yazardım ama benim için konuşmak yazmaktan daha kolay resimler var becerebilirsem gönderirim telefonum 0533 466 40 31 kolay gelsin

baginin araka tarafına lada nivanın ön taşıyıcı ve poryasını adepte ederseniz her türlü suziki niva frezo kia seronta gibi aracların beş bijonlu cantlarını kulana bilirsiniz

merhaba geçen pazardan beri istanbulda deyildim mail ini yeni gördüm sağlık olsun bu hafta sonu için malesef gelemem çünkü sapancada yarışımız var ama hafta arasıda müsait im zaman sorunum yok kolay gelsin.

slm mergen abicim aracının imalatını merakla takip eiyorumm gayet güzel görünüyor mümkünse sana araç hakkında soru sormak istiyorum

Dün aracın üzerindeki ön taraftaki puntaların kaynağını bitirdik ve ön salıncak montajını gerçekleştirdik. Salıncaklar için tam tamına 3,5 saat tırmaladık ama sonunda başardık. Yaşasın amatörlük.
Öğleden sonra Selçuk Bey bizi ziyarete geldi çok da iyi yaptı. Sağolsun büyük bir alçakgönüllülükle deneyimlerinden faydalanma fırsatını verdi bize. Kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum. Ama benden bu kadarla kurtulamayacağını söylemem lazım. Sayesinde bundan sonraki yol haritamız netleşti. Tabi yaklaşık 4 saatlik çok eğitici ve eğlenceli muhabbetten sonra fotoğraf çekmeyi unutup evlere dağıldığımızdan fotoğraf ekleyemiyorum. Kusura bakmayın.

sayın mergen
buggy şasesinde kaçlık profil kullandınız acaba
birde bu araçlarda hurda araçlardan çıkma
1300 cc veya 1600 cc tofaş motoru nasıl olur?
geçenlerde de şu magirus minibüslerin deutz marka motorlarını gördüm
hava soğutmalı 4 litrelik bu tip motorlar işe yaramı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR