Ynt: Buggy İmalatı
bu bira projesini bende cj ye düşünüyüm ;D
bu arada hurdacılara gittim bmw motoru satan arkadaş yerinde yoktu o yüzden soramadım
ama ellerinde pek motor kalmamıs sanırım ben dışardan 1 tane gördüm, eskiden yığlı dururdu
neyse bugünlerde yine yolum düşer sanırım
mergen' Alıntı:4x4 buggy bir sonraki ve biraz da zor bir proje. Bu projede biraz deneyim edinip 4x4 buggy projesinde kullanmak isitiyorum.
4x4 Buggy Fantazim:
Boru şasi
V8 Benzinli motor
FJ40 vites kutusu ve arazi şanzımanı
Hilux veya FJ40 aksları, arka min. LSD
4-link süspansiyon sistemi
35'' MT lastikler
Buzdolabı + Bir kasa Bira
Başka kombinasyonlarda türetilebilir. Ama Bence buradaki anahtar kelime 4-link süspansiyon. Eğer bunu yapmaya gerek olmadığına karar verilirs ise yukarıdaki uygulama için mevcut bir FJ40'ın kupasını atıp üstüne boru şasi dönülüp birazda süspansiyonla oynayınca işe yarar bir 4x4 buggy haline gelir. Ama önemli başka bir problem böyle bir araç sadece arazide kullanılabilir. Yani mevcut araçlarımıza römork çekme belgesi almak, römork için fren sistemini revize etmek ve bir adette römork almak gerekiyor ki şu andaki 4x2 için bile bir römork arayışındayım. Neyseki benim aracın ruhsatında römork çekme kayıtlı.
(Biralar için cepte para olması yeterli ;D ;D ;D)
bu bira projesini bende cj ye düşünüyüm ;D
bu arada hurdacılara gittim bmw motoru satan arkadaş yerinde yoktu o yüzden soramadım
ama ellerinde pek motor kalmamıs sanırım ben dışardan 1 tane gördüm, eskiden yığlı dururdu
neyse bugünlerde yine yolum düşer sanırım