Buggy İmalatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 362
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 174,041
Ynt: Buggy İmalatı

mergen' Alıntı:
4x4 buggy bir sonraki ve biraz da zor bir proje. Bu projede biraz deneyim edinip 4x4 buggy projesinde kullanmak isitiyorum.

4x4 Buggy Fantazim:
Boru şasi
V8 Benzinli motor
FJ40 vites kutusu ve arazi şanzımanı
Hilux veya FJ40 aksları, arka min. LSD
4-link süspansiyon sistemi
35'' MT lastikler
Buzdolabı + Bir kasa Bira

Başka kombinasyonlarda türetilebilir. Ama Bence buradaki anahtar kelime 4-link süspansiyon. Eğer bunu yapmaya gerek olmadığına karar verilirs ise yukarıdaki uygulama için mevcut bir FJ40'ın kupasını atıp üstüne boru şasi dönülüp birazda süspansiyonla oynayınca işe yarar bir 4x4 buggy haline gelir. Ama önemli başka bir problem böyle bir araç sadece arazide kullanılabilir. Yani mevcut araçlarımıza römork çekme belgesi almak, römork için fren sistemini revize etmek ve bir adette römork almak gerekiyor ki şu andaki 4x2 için bile bir römork arayışındayım. Neyseki benim aracın ruhsatında römork çekme kayıtlı.
(Biralar için cepte para olması yeterli ;D ;D ;D)

bu bira projesini bende cj ye düşünüyüm ;D
bu arada hurdacılara gittim bmw motoru satan arkadaş yerinde yoktu o yüzden soramadım
ama ellerinde pek motor kalmamıs sanırım ben dışardan 1 tane gördüm, eskiden yığlı dururdu
neyse bugünlerde yine yolum düşer sanırım

Etiketler

Ozan Bey teşekkürler.
Bu arada başka bir olanak daha var gibi. Bulgaristan-Türkiye arasında çalışan bir ağabey oralarda rahatça motor bulunabilineceğini söyledi. Benden model bekliyor.
Honda Goldwing GL1500 motoru için fikirleriniz nedir? Gerçi VW için büyük diyordum ama Honda geri vitesi dahil herşeyi üzerinde geliyor. Tabi bulunabilirse. Şu anda iki alternatif var gibi duruyor. R1100 GS - Goldwing GL1500.

bence güçlü bir şaşeyle vw gen motoru koyulabilir. bunu iyice araştırmak lazım
ayrıca ben geçen hafta bir yerde bugy yaptıklarını gördüm o gün acelem vardı bilgi alamadım ama bir dahaki gidişmde bilgi almaya çalışcam
umarım işinize yarar bilgiler alırım

mergen' Alıntı:
Honda Goldwing GL1500 motoru için fikirleriniz nedir? Gerçi VW için büyük diyordum ama Honda geri vitesi dahil herşeyi üzerinde geliyor. Tabi bulunabilirse. Şu anda iki alternatif var gibi duruyor. R1100 GS - Goldwing GL1500.
gl1500 lerde geri vites bildiğim kadarı ile marş moturu ile alakalı böyle arabalardaki gibi aman aman bi şey değil. çünkü gl1500 leri geri itmek acayip zor çok ağır makine

keza bendeki 1100gs ile bile bazı durumlarda geri gitmez çok zor olduğu düşünülürse :smiley:)

gl1500 teknik verilerii vereyim
1520 cc - 6 silindir boxer - 100 hp @ 5000 rpm - 150.5 NM @ 4000 rpm - 5 vites

keşke olsaydı ben size çok ucuza motor ayarlardım
geçen hafta vwci arkadaşım ruhsatsız ama full çalışır durumda kaplumbağayı 800 liraya sattı ben isteseydim 500 e verirdi :smiley:
sağını solunu keser iyice hafifletir, yükseltip arazide kullanabilirdim kır parçala rahatca zevkli olurdu ;D
bu akşam var bende birşeyler ama anlamadım önce bir cj 7 beğendim pazarlığı bitti büyük ihtimal alıyorum ikinci bir cj olucak ne yapıcaksam ;D şimdide vw düşünmeye başladım benim sonum iyi değil sanırım ;D

Uzun bir ardan sonra bugün çalışma imkanı bulduk ve yaklaşık 12 saatlik bir çalışmadan sonra şimdi oturabildik.
Öncelikle bir önceki çalışmada hazırlamış olduğumuz bükülmüş borularla üst şasiyi kurduk.

M-BUGGY_6.jpg

M-BUGGY_7.jpg

M-BUGGY_11.jpg

M-BUGGY_8.jpg

M-BUGGY_10.jpg

M-BUGGY_9.jpg

M-BUGGY_12.jpg

Arkasından bu üst şasi ile daha önce yapmış olduğumuz alt şasiyi birleştirdik. Ve sonunda şasiyi puntalı olarak %90 oranında bitirdik. İşte bebeğin ilk fotoğrafları.

M-BUGGY_13.jpg

M-BUGGY_14.jpg

M-BUGGY_15.jpg

M-BUGGY_16.jpg

Öndeki köşebent aracı mad max'ten fırlamışa çevirdi ama aslında sadece kaynak çekmelerine karşı bir önlem.

hocam tasarım süper,muhtemelen kaynak vs de expersinizdir,ama resimlerde kaynaklar zayıf sanki nerden baksan yolcuyla 750 kilo taşıycakmı güvercin taklada o roll bar.40 mm filan sanırım .ama kafes tasarım çok güzel.esenyurtta bi buggy görmüştüm,camiaya yakın biri arazi için özel lastik filan yapan bi arkadaşın çalışması;70 lerden bi transporterin difeansiyel aks sanzumanına ford v6 akuple etmiş.zehir gibi bişidi.ön tarafta havalı süspansiyon kullanmış traktörlerde kullanılan tarz.ama ağırlık oranı iyi hesaplanmadığından düzde bile şahlanıyodu,lımp çıkışlarında kıç üstü sert iniyodu.ww motoru hava soğutmalı olduğundan tercih etmemişti toz vs ortamda sorun olmasın diye.( yazdıklarını daha detay okuduğumda punta kaynak yazdığını gördüm özür)kolaylıklar diliyorum.belki tasarımın tutar şasi kafes seri üretime geçer becceye rakip olursun

Beraber çalıştığımız bir abimizin portakalı ile ilgili link aşağıda,
kendisi VW motoru kullanmıştı,
link faydalı olur umarım, kolay gelsin,
selamlar. Mesut

http://www.portakal2007.blogspot.com/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR