Bu da Benim Defans Oyuncum LR.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 939
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 136,188
Ynt: Bu da Benim Defans Oyuncum LR.

nordic1903' Alıntı:
Ben Puma Kaput'a Puma Kaput demem altında Puma Motor olmayınca ;D ;D ;D Bu da ufak değil büyük gaz yaparrrrr

o gaz varya kafamda 10 tel saç kalmış onları da döker cenk ;D
ProntoBasso' Alıntı:
Anladım, eyvallah.
Çok bitik durumda bi araç almak istemiyorum ama bakıcaz artık herşey nakit meselesi, vakit bi şekilde bulunuyor.
L200 ü satıp V8 li birşey toplama planındayım, bakalım.
Puma kaputun fiyatını öğrenebildiniz mi.

1300tl civarlarında... :smiley:

Etiketler

ddüz dizel motoru hiçbirşeye dönüştürme imkanı yok işte sıkıntı orda:smiley:

keşke ekleme çıkartma yapılabiliyor olsa, ne biliym turbo uygulaması filan en azından...

Birde birşey sormak istiyorum yeni topladığınız için araştırmış olabilirsiniz diye düşündüm.
Fotoğraftaki dashboard hakkında hiç araştırma yaptınız mı?
Fiyatı yada TR ye getiirtme imkanı konusunda bir fikriniz varmı?

land-rover-defender-svx51.jpg

internet üzerinden yurdışında tek takım gördüüm bundan şuana kadar
o da ora fiyatı milyarn ustundeydi ve sağdan direksyonu idi ondan hiç bulaşmadım...

burdaki fiyatı da 4 5 bin lira filan sanırım kadran filan olmuyor mesela zaten öyle, km telli bizimkilerde bunun elektrionik filan...

ama aklımda olan birşey bu konsol + güzel bir motor atmak

o 2sinide yaparsam evladiyelik olur kalır zaten ben de:smiley:

gerçekten bu konsol olsa uygun bi fiyata bulunabilse eşsiz olur.
Hayırlısı olsun, iyi günlerde kullanın.
Zor ama çok zevkli olsa gerek araba toplama işi, darısı başımıza.
Kolaylıklar diliyorum.

nordic1903' Alıntı:
Ben Puma Kaput'a Puma Kaput demem altında Puma Motor olmayınca ;D ;D ;D Bu da ufak değil büyük gaz yaparrrrr

Selam Cenk ve Göktuğ,

Piyasada sandık ( sıfır ) Puma motor kaç paradır? Kolay bulunabilen birşey mi? 2.5 düz dizel araç Ruhsatına işletmek mümkün müdür? Belki araştırmışsınızdır diye soruyorum.
Benim de hafif niyetim var ama forumda üstadlar bu işin çok zor olduğundan, feci pahalıya geldiğinden bahsediyorlar. Göktuğ senin aracı toplattığın usta ne der bu duruma? hiç yapmışmı böyle bişey veya duymuşmu yapanı?
Birde bilmediğimden soruyorum: puma motor, 2.5 düz dizel şanzımana mı yoksa kendine uyumlu başka şanzımana mı takılır? Yani sıfır puma fiyatına neler dahildir veya ekstraları nelerdir? trafik tescil - makina mühendisleri falan hariç.

Böyle birşey kovalamak kaça çıkar yani, duyduğunuz bildiğiniz varmıdır?

suyabatmaz' Alıntı:
Selam Cenk ve Göktuğ,

Piyasada sandık ( sıfır ) Puma motor kaç paradır? Kolay bulunabilen birşey mi? 2.5 düz dizel araç Ruhsatına işletmek mümkün müdür? Belki araştırmışsınızdır diye soruyorum.
Benim de hafif niyetim var ama forumda üstadlar bu işin çok zor olduğundan, feci pahalıya geldiğinden bahsediyorlar. Göktuğ senin aracı toplattığın usta ne der bu duruma? hiç yapmışmı böyle bişey veya duymuşmu yapanı?
Birde bilmediğimden soruyorum: puma motor, 2.5 düz dizel şanzımana mı yoksa kendine uyumlu başka şanzımana mı takılır? Yani sıfır puma fiyatına neler dahildir veya ekstraları nelerdir? trafik tescil - makina mühendisleri falan hariç.

Böyle birşey kovalamak kaça çıkar yani, duyduğunuz bildiğiniz varmıdır?

selamlar

puma motorla ilgili konular var aslında

defender puma diye geçen de bu ford puma motor mu var doğuru bilmiyorum onu tam.
işletmek sıkıntı olacağını sanmıyorum ve tam bir maliyet bilgim de yok ama herhalde sıkıntısız yapmak için 10 bin tl civarı bir para gider gibime geliyor... şanzımansal bir dğeişiklik olmadan oluyosa o da...

şimdi araştırıp iyiden iyiye kafamı karıştırmak istemedim bu güne kadar ;D

Hehehe ;D

Güzel cevap, sen hakikaten hayırlısı ile bitir Defender'ını, gez dolaş da motor araştırırız hep beraber :D

Benim bildiğim ( çok emin değilim ): Puma motor denen makina, son dönem Ford Transit'lerde kullanılan ford motoru. 300tdi diye anılan motor da aynı makine mi bilmiyorum. Tahmin ettiğin rakkamın ( 10 bin TL ), sadece motor olduğunu duymuştum ( forumdan ). ama neler dahildir kısmını fazla açıklamamışlar. Bir de bu makineyi ruhsata işletmenin, hem çok çok pahalı, hemde işin sonunda olmaması ihtimalinden bahsedilmiş. senin usta böyle uygulama duymuş mu, yapmış mı diye bi sormak lazım bence. sonuçta camiada tanınan bir usta anladığım kadarı ile.

Belki Cenk, Puma makine hakkında bilgi sahibidir. Bilmediklerimizi anlatacak veya yanlış bildiklerimizi düzeltecek kimse var mıdır?

Ya coşalım bu işe, yada 2.5 düz dizel ile dolaşalım sağdan sağdan ;D ;D ;D

Ford puma motoru transitlerde kullanılan motor. 3 farklı versiyonu var 90 ps 120 ps 130 ps. 300 tdi ve 200 tdi landrover ın orjinal motoru bu iki motoru işletirken sıkıntı çıkmıyor. Fort motorlarını işletirken fabrikadan uygundur belgesi almanız gerek. Ford motoru 3000-6500 arasında ikinci el alabilirsiniz. Pumanın 130 luğunun sıfırını sormuştum çıplak halde 7500 yada 6500 tl idi. 200 tdi da şanzıman uydurma problemi yok birebir oturuyor. Diğerlerini bilmiyorum. Çıkma motor + takması minimum 5000 tl oda şanzımanda oynama yapılmazsa.

Herkese selamlar :D

Barış ;

Puma ( ZSD Duratorque ) ve 300 TDI arasında kalmış , uzun uzun araştırma yapmış , ustalarla fikir alışverişinde bulunmuş ama hala karar verememiş bir olarak size birkaç link verebilirim..Burada da uzun uzun anlatmaktan büyük keyif alırdım ama Göktuğ Kardeşimin konusu çorbaya döner diye korkuyorum..1 ve 2 numaralı linklerde Puma Motorun muadillerine göre avantajlarını ve dezavantajlarını bulacaksınız..3 numaralı linkte Bakıesir Akçay'lı Umut Kardeşimizin Puma Motor montajı ve yaşadıklarını detaylarıyla inceleyebilirsiniz..4 numaralı link ( bu konu benim merakımdan açılmıştır ) ustaların karşılaştıkları sorunlardan esinlenerek Puma motorun mekanik aksama etkisini sorgulamak üzere eklenmiştir..

Güncel olan bazı bilgiler de şöyle..Sandık Puma Motor İstanbul piyasasında en son 8000 TL idi ..Çıkmaları ise duruma göre 3000 - 5000 aralığındaydı..Kurallara uyulduğunda ruhsata işletmek en ufak bir problem çıkarmıyor..Tek şart aracınızın dizel olması..Yoksa sıkıntı büyüyor..Şanzumana montajı bu işlemin ustalık isteyen yegane bölümü..Çünkü ağızlar örtüşmediğinden bir muhafaza ve flanşa ihtiyaç duyuluyor..Bu da prizdireğin 10 ila 15 cm uzaması gereksinimini ortaya çıkarabiliyor..Prizdirek üzerinde yapılan oynamalar da benim hep canımı sıkmıştır..Çünkü sizi her an yolda bırakabilme potansiyeli taşır..

1 - ) http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17816.0

2 - ) http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=26104.0

3 - ) http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=41397.0

4 - ) http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46992.0

motor şu değil mi cenk?

http://tekford.com.tr/V184-MOTOR-KOMPLE-SERVIS-AMACLI-130-PS-2001-pid-11110.html

v184 diye geçiyor

eğer buysa fiyat uygun gibi aslında o zaman?

veteran' Alıntı:
motor şu değil mi cenk?

http://tekford.com.tr/V184-MOTOR-KOMPLE-SERVIS-AMACLI-130-PS-2001-pid-11110.html

v184 diye geçiyor

eğer buysa fiyat uygun gibi aslında o zaman?

Bahsettiğim motor Duratorq ZSD-424 130 PS (96 kW; 130 hp) ...Linkteki motor hakkında detaylı bişeyler verilmemiş..Fiyatı hakkında yorum yapabilmek için durumunu görmek lazım..Nacizane fikrim , bu işi ustaya bırakmak yönünde..Onlar daha iyi yorum yapıyorlar..Özellikle bizim Serkan Usta ve Hüseyin Usta ( Oto mekanik ) hem motor bulma hem de montajı konusunda güvenebileceğim yegane isimler olur..Yeter ki şu motora güvenebileyim..Ben daima orjinalden yana oldum o yüzden de 300 TDI hep ilk tercihim olacak..Birgün TD5 takacak param olana kadar ;D ;D

nordic1903' Alıntı:
Bahsettiğim motor Duratorq ZSD-424 130 PS (96 kW; 130 hp) ...Linkteki motor hakkında detaylı bişeyler verilmemiş..Fiyatı hakkında yorum yapabilmek için durumunu görmek lazım..Nacizane fikrim , bu işi ustaya bırakmak yönünde..Onlar daha iyi yorum yapıyorlar..Özellikle bizim Serkan Usta ve Hüseyin Usta ( Oto mekanik ) hem motor bulma hem de montajı konusunda güvenebileceğim yegane isimler olur..Yeter ki şu motora güvenebileyim..Ben daima orjinalden yana oldum o yüzden de 300 TDI hep ilk tercihim olacak..Birgün TD5 takacak param olana kadar ;D ;D

o motor sağlam fiyatlıdır ama sanırım:smiley:

Göktuğ;

Verdiğin linkteki motor "servis motoru"; yani ford transit model bir aracın motorunu yenilemek için kullanılmaya uygun hali. üzerinde manifold, pompa, turbo, direksiyon pompası, radyatör, soğutucu, borular vs vs yoktur. O nedenle fiyatı uygun görünüyor.

Puma veya benzeri bir motoru R380'e takmak, LT77'ye takmaktan daha kolay; zira R380'nin prizdireği zaten uzundur. Araya bir flanş yaptırıp oturtabilirsiniz.

Motorun sıfırını veya çıkmasını almaya karar verdiğinizde özel mesaj atın, size iki yerin telefonunu vereceğim. Bulabileceğiniz en uygun yerler onlar olacaktır.

Her ikiniz de araçlarınızı güle güle kullanın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR