Bologna - Floransa - Parma - Bergamo - Lecco (31 Ekim - 07 Kasım 2013)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan a.adalioglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,172
Ynt: Bologna - Floransa - Parma - Bergamo - Lecco (31 Ekim - 07 Kasım 2013)

Fotoğraflar ve paylaşım için çok teşekkürler.

Mart yazılarını Kasım olarak düzenledim.

Gözden kaçan 1-2 tane var sanırım. Tekrar döneceğim tüm mesajlara.
;)

Etiketler

gezilerinizi çok büyük bir keyif ile takip ediyorum.

çok güzel resimler paylaşımlar için teşekkürler

İtalya geziniz güzel olmuş, fotoğraflarla desteklenmesi de güzel. Nice güzel geziler yapmanız dileğiyle.Teşekkürler.Ergun

Güzel gezi güzel fotoğraflar tebrikler...

Size italya hakkında birşeyler sormak istiyorum. Zaman ayırabilirseniz müteşekkir olurum.
Bende pegasus kampanyasında Haziran ortasına birkaç farklı noktaya rezervasyon yapıp fiyat sabitledim. 3 güne kadar karar vermem gerekiyor. Kararsızlığım birkaç farklı alternatife yolaçıyor.

1. alternatif : 3 gece romada konaklama oradan trenle floransa 2 gece floransa konaklama (günübirlik pisa), romadan ankara..
2. alternatif : 3 gece roma , 2 gece floransa uçakla Barselona 2 gece Barselona ve ankara
3. alternatif : 3 gece roma, 2 gece floransa, 1 gece Venedik, trenle roma ve ankara

eşim ve 2 çocuğum (biri 2 yaşında) ile seyahat edeceğimizden 1 alternatife daha yakınız. Ama hazır gitmişken Barselona da aradan çıksın istiyorum.. Venedik ise yorucu olacağını düşündüğümden beni korkutuyor. siz ne önerirsiniz. İtalya da terenle ulaşım nasıl. incelediğim sitelerde yolculuklarda tgv trenlerinde yanyana koltuk 1. sınıf gitmessen olamayabiliyormuş deniliyor doğrumudur. floransa Barselona arasını vueling diye bir havayolund bilet buldum nasıl olduğu konusunda bilginiz varmıdır.
romadaki otelden hiç çıkmayıp florensayı günübirlik gezsek çok şey kaçırırmıyız.

selamlar feridun

Feridun bey iyi günler,
Gezi alternatiflerine bakıldığında İtalya ile Barselona gezisinin küçük çocuklu 4 kişilik aile için fantazi olacağını düşünüyorum. Ama planlamaya aldıysanız söz konusu havayolu ile ilgili bir bilgim yok. Ben söylediğiniz Roma, Floransa ve Venedik gezimi 2011 yılında yapmıştım. gezi için anladığım kadarıyla 5-7 gününüz var. Edindiğim tecrübeler kapsamında fazla otel değiştirmeden Roma'dan 1 günü günlük Floransa gezisine ayırabilirsiniz. hızlı trenle yolculuk yaklaşık 1,5 saat(erken gitmek kaydıyla ve mutlaka gecesini de görüp trenle dönersiniz.). Ayrıca 1 günü de Siena ya ayırabilirsiniz. Fakat Venedik çok uzak kalacaktır. Bu kapsamda 4 gün Roma yeter. Ben İtalyada tren ile çok seyahat yaptım. iternetten yaptığım rezervasyonlarda 2.sınıf yer alıp eşimle hep yanyana oturdum. Çocuklarla 4 lü grupta olacağınızı tahmin ediyorum. planlamanız erken kesinleşirse erken tren biletlerinde uygun promosyonlar oluyor. Hızlı olmayan trenlerde bir hafta önceden rezervasyon oluyor.
www.trenitalia.com sitesinden önce üye olup rezervasyon yapabilirsiniz. (ingilizce dil de var.) internet çıktısı bilet olarak kabul görüyor. Trenler tam zamanında kalkıyor. Venedik gidiş dönüş angarya olacağından uçakla Barcelona alternatif olabilir. Gidilecek yerlerle ilgili ilave bilgilere ihtiyaç duyarsanız bilgim kapsamında size yardımcı olmaya çalışırım.
Şimdiden iyi geziler dilerim.

Aydın Adalıoğlu

ilginiz için teşekkür ederim.
4 gün roma konaklamalı hızlı trenli günübirlik alternatif mantıklı duruyor.
italya yazılarını okurken 3 gün Bologna konaklamalı günübirlik floransa günübirlik Venedik ardından romaya geçiş te mantıklı geldi.
biraz daha kafa patlatayım. sizin görüşünüze tekrar başvurmam gerekebilir
selamlar
feridun

İyi günler,

İlk iniş noktanız Bologna olursa iş kolaylaşır. Oradan Venedik hızlı trenle yaklaşık 1,5 saat. dört ay önceden itibaren yapılacak tren rezervasyonları ile tek yön iki kişi 18 euro ya dahi bilet bulunabiliyor. Floransa da yaklaşık aynı süre. Bologna - Roma hızlı trenle yaklaşık iki saat fiyat biraz daha yüksek olacak. İniş kalkış noktalarınız ve İtalya ya ayırmak istediğiniz süreyi ve mutlaka görmek istediğiniz yerleri bildirirseniz rota planlama tavsiyemi size sunarım.

Aydın Adalıoğlu

Bologna iniş noktamız olacak. italya da 5 gece Barselona yada karar verirsek 2 gece de oraya.
Dönüş Barselona yada roma olacak...Barselona konusunda kararsızız.

ben pek istemesem de kızım yüzünden pisa kulesi mutlaka görülmesi gerekiyor.
Uffizi galerisi de eşimin olmazsa olmazı.

Venedik çok yorucu olacağını düşündüğümüz için olmazsa olmazımız değil programa almayabiliriz.

Onun dışında klasik görülmesi gereken yerler...

İyi günler,

Bu durumda Bologna 1, Floransa 2 (günü birlik Pisa gezisi 2 saat yerli gidiş dönüş zaman alacak), Roma 2 gece iyi gibi.
Karar sizin. İyi geziler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri