Boloff ve Seat World Club Abant Off Road Gezisi (05.03.2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ict3055 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,901
Ynt: Boloff ve Seat World Club Abant Off Road Gezisi (05.03.2010)

çağrı bey aksilikler de olsa çok güzel bir gün geçirmişsiniz.parmağı yaralanan arkadaşımıza öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz hep birlikte . ancak bi durum varki içinden çıkamıyorum.en kısa zaman da aranıza katılmak istiyorum e bunun için tabi önce bi off road araç almam gerekiyor. işte bütün sıkıntı burda; tam defender da karar kılmıştımki ;uzun yolda tatilde rahat edemezsin dediler ama şunu söylemeliyimki tam bir defender sevdalısıyım taaa askerden beri tanıyorum bu aracı.neyse ikinci olarak mercedes G seri dendi ona yoğunlaştım, o araç da çok güzel ama aşağı yukarı 2 veya 3 haftadır discovery II yi takip ediyordum ve kanımız bayağı ısındı bu araca hem şehir ve tatil gezileri hemde off road için çok uygun olduğunu gördüm ve anladım ama tam sizin mesajlarınızı okurken gene O çıktı karşıma defender.şimdi çağrı bey bir discovery kullanıcısı olarak siz ne dersiniz. yavaş yavaş bir karar vermek istiyorum.saygılar...

Etiketler

efetorunu' Alıntı:
çağrı bey aksilikler de olsa çok güzel bir gün geçirmişsiniz.parmağı yaralanan arkadaşımıza öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz hep birlikte . ancak bi durum varki içinden çıkamıyorum.en kısa zaman da aranıza katılmak istiyorum e bunun için tabi önce bi off road araç almam gerekiyor. işte bütün sıkıntı burda; tam defender da karar kılmıştımki ;uzun yolda tatilde rahat edemezsin dediler ama şunu söylemeliyimki tam bir defender sevdalısıyım taaa askerden beri tanıyorum bu aracı.neyse ikinci olarak mercedes G seri dendi ona yoğunlaştım, o araç da çok güzel ama aşağı yukarı 2 veya 3 haftadır discovery II yi takip ediyordum ve kanımız bayağı ısındı bu araca hem şehir ve tatil gezileri hemde off road için çok uygun olduğunu gördüm ve anladım ama tam sizin mesajlarınızı okurken gene O çıktı karşıma defender.şimdi çağrı bey bir discovery kullanıcısı olarak siz ne dersiniz. yavaş yavaş bir karar vermek istiyorum.saygılar...

Efe Bey; Ben 2 ay Cherokee WJ aradım. Onu off road için modifiye edecektim. Ama son anda Disco I'i tercih ettim.
Disco I off road için en uygun araç bana göre, yapıldığı taktirde gerçekten iyi işler çıkarıyor. Şimdi bu aracımı satsam, aynı paralara gene Disco I alırım II almam...
Defender ise sadece arazi aracı benim gözümde. Uzun yolda çekilmez çile olur.
Şahsi görüşüm iyi donatılmış bir Disco I arazide Def kadar iş yapar, zaten alt yapıları aynı... Ancak Disco daha rahat ve konforlu...

Ama sizin anlattığınıza göre, ben sizin yerinizde olsam Disco II alırım. Hem konforlu, hem uzun yola gelir, hem de sert off road dışında arazide başarılı...

Bende de CJ takıntısı var. Sattığım CJ'yi çok özlüyorum, ama mantıklı düşünmek gerek... :smiley:
En kısa sürede istediğiniz araca ulaşmanız dileğiyle...

çağrı bey bilgilerden dolayı çok teşekkürler bu verdiğiniz bilgiler sayesinde hedefe ulaşmayı planlıyorum . saygılar..

efetorunu' Alıntı:
çağrı bey disco I dediğiniz sizin şu an resimlerini sergilediğiniz araç mı

Evet Discovery I benim aracım.
Discovery II 99'dan sonra üretildi. Elektronik olarak daha dolu ve konforlu...
Disco I daha mekanik. O yüzden I'in II'ye göre arazide daha iyi olduğu kanaatinde birleşiyor herkes...
Benim işim arazi ile konforla falan işim yok. O yüzden Disco I aldım...

Bunlar hep Disco I işte :smiley:

pazar2.png

Şimdiden hayırlı olsun aracınız...

ict3055' Alıntı:
Bu hafta Boloff olarak farklı bir etkinlik düzenledik. İstanbul’dan Abant’a gelen Seat Club World üyeleriyle beraber Off Road gezisi yaptık. Kendilerini asfaltta araç kullanmaya adamış bu arkadaşlarla beraber Off Road gezimiz gayet keyifli ve eğlenceli başladı. İlk olarak araçlarımızla konvoy halinde Abant’a gittik ve otelde kalan Seat World Club üyeleriyle tanıştık. Keyifli bir sohbetin ardından yola çıktık, ancak gezi boyunca yaşanılan aksilikler bir türlü yakamızı bırakmadı.

Daha parkura girer girmez aks kesen Suziki, ardından sertleşmiş kardan dolayı kapanan ve geçit vermeyen yollar, jant eğrilten ve tekeri patlayan Cherokee, batan Toyota daha gezinin hemen başında bizleri oldukça uğraştırdı. Özellikle Hi Lift Jack’imizin olmayışı Cherokee’nin lastiğini değiştirmemizi çok büyük ölçüde zorlaştırdı.

Ardından kendimize farklı bir parkur seçtik. Ancak bu etapta da yola devrilen ağaçlardan dolayı tekrar parkur değiştirmek zorunda kaldık. Aramızda acıkan ve yorulanlar olduğu için yakın bir çayıra gittik ve burada kendimize mangal ziyafeti çektik. Yemekten sonra çayırda iki spin atalım dedik, iki araç gittik ağaca tosladık

Ardından tekrar yollara koyulduk. Son girdiğimiz parkurda 15-20 km ancak ilerleyebildik. Kar yine geçit vermedi. Birçok araç aynı anda farklı yerlerde battı. Havanın kararmasıyla beraber işimiz oldukça zorlaştı. Bir arkadaşımızın vince parmağını kaptırması gecenin en kötü olayıydı. Onu hemen hastaneye yolladık. Birkaç saat süren operasyondan sonra hepimiz sağ olarak evlere dönmeyi başardık.

Ne yazık ki, bazen eğlenmek ve stres atmak için çıkılan off road gezileri böyle kötü sonuçlar doğurabiliyor. Gerçekten tehlikeli bir spor yapıyoruz. Hepimizin daha dikkatli olması gerekiyor ki, eğlencemiz hüsrana dönüşmesin.

Aksikliklerle dolu bir geziydi ama yinede güzeldi. Bunlarda varmış Off Road'un içinde gördük, öğrendik, ders çıkardık :smiley:

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D dur bi nefes alayım ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D dur bi nefes alayım ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

hahahah :D :D :D
Orhan abi sen yokken gezilerimizi anlatmak bile zevksiz oluyordu :D :D :D
Baksana taramalı tüfek gibi geçmişim :smiley:

Defender ise sadece arazi aracı benim gözümde. Uzun yolda çekilmez çile olur.

çağrı merhaba yukarda güldüğüme alınmadım umarım öyle güzel anlatmışsınki sayfayı okuyamadım ,
defender'e gelince bi 300tdi veya td5 al uzun yol diye bir derdin olmaz.

Abi sen beni tanımadın mı hala?
Ben sevdiğim kimseye alınmam :smiley:

Defender konusunda hem fikiriz eğer Puma ve TD5 olacaksa motoru...
Ama 2.5 düz dizel ise, orada herşey değişir :D :D :D
Benin gördüklerim çok yetersiz arazide...

ict3055' Alıntı:
Abi sen beni tanımadın mı hala?
Ben sevdiğim kimseye alınmam :smiley:

Defender konusunda hem fikiriz eğer Puma ve TD5 olacaksa motoru...
Ama 2.5 düz dizel ise, orada herşey değişir :D :D :D
Benin gördüklerim çok yetersiz arazide...

çok haklısın düz dizelle torosları aşmış biri olarak sana hak vermemek elde değil

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
çok haklısın düz dizelle torosları aşmış biri olarak sana hak vermemek elde değil

Düz dizelle oraları aştıktan sonra, sağlam bir TD5 ile kim bilir sıra da hangi dağ var :D :D :D

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
artık emekliyim yurdumun tüm dağları benim :D :D

Anlamam gerekirdi zaten, Def'i komple modifiyeye sokmandan :D :D :D :D
Hayırlı olsun abi... Artık Bolu dağlarını Köroğlu'ndan sana devir edecem... :D

ict3055' Alıntı:
Anlamam gerekirdi zaten, Def'i komple modifiyeye sokmandan :D :D :D :D
Hayırlı olsun abi... Artık Bolu dağlarını Köroğlu'ndan sana devir edecem... :D

eh semaverde bir çay yaparız artık ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,637
Kaydolan Son Üyemiz
Hnzlkskn

SON KONULAR

Geri