Biraz da Avusturalya....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ktmalp Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,477

ktmalp

Ana Kamp
Yer
İZMİR
Süper ve koskocaman bir ada... İnanılmaz 5 ay ve bitmesini hiç istemediğim 28.000 km....Çok şanslıyım çoook...

Georgina River.jpg

186.jpg

Gibb River road.jpg

288.jpg

Lovely croc..jpg

Etiketler
Ynt: Biraz da Avusturalya....

Gerçekten şanslısın üstadım,biraz daha foto ve paylaşım çok iyi olur...

Bencede çok şanslısınız ancak biraz daha resim ekleyerek bizide keyiflendirebilirsiniz. Unutmayalım (paylaşmak güzeldir). ;)

alp selam,

arada bir forumda dolaşıyorum fazla hobi olunca her yere bakıyorum,geçen gün serbest muhabette yazdığım gibi bazen gelen seviyesiz cevaplar,konuyu araştırmadan anlamadan yazılan yazılar insanın hevesini kırıyor.Aslında bilgi paylaştıkça güzel.mesela senin geçende portbagajla ilgili yazdığın eleştirilerde %100 haklısın ama vız geliyor millete.
Bu ülkede usta olmayana usta kaptan olmayana kaptan dendiği gibi herkes bir şeyin haketmeden uzmanı..neyse paylaşımın güzel bizde 14 sene evvel los angelesten başlayan ve sadece off road dangiderek meksika,guatemala,hondoras,el salvador,nikaragua,costa rica,panama,equador,peru,şili usuaiaya oradan arjantin, brezilyada trancosoya devam eden bir tur yaptık.Yani batı sahilinden inip doğu sahilinden çıktık.Sadece peru 4 sene sürdü.Tatillerin önüne veya arkasına 2 ila 3 hafta ekleyerek motorları bıraktığımız yerden tekrar alarak .Hem filimleri hem fotoları var belki bir gün yüklerim.Başımıza binbir iş geldi 3 motor başlayıp 2 motor devam ettik.

Bir kaç sene evvel buradan motorları isteyene çok uygun paraya devretmeyi 2 senelik garaj kirası bedeline hatta sonunda vermeye kadar işi vardırdık ama malesef insanlar ilgilenmedi ilgilenen Brezilyaya uçak ile uçmanın 900 euro olduğunu söyledi ?? Bileti dahil edemedik ne yazıkki ;D
Neyse sonunda oradaki park ettiğimiz otelin sahibi yardım kuruluşuna bağışlarsak organize bu işi edeceğini söyledi ve bu işi sonlandırdık.
işte böyle

Bi dakka... ' İşte böyle diye.. ' diye yazı biter mi....! Hem o yolculuklar hakkında daha detaylı bilgi isterim..ki artık hakkımdır diye düşünüyorum, hemde tanışmak :smiley: ...Nasıl görüşürüz?

Telefon, adres, mail, GPS kkordinatları, mektup, smoke signal...Her sey lazım.... :smiley:

Saygılar...

paylaşım için teşekürler farklı ve keyifli oluyor.

böyle uzun soluklu gezileri zevkle takip ediyorum. İnşallah fotoğrafların devamı vardır.
paylaşım için teşekkürler

motogezgin' Alıntı:
alp selam,

arada bir forumda dolaşıyorum fazla hobi olunca her yere bakıyorum,geçen gün serbest muhabette yazdığım gibi bazen gelen seviyesiz cevaplar,konuyu araştırmadan anlamadan yazılan yazılar insanın hevesini kırıyor.Aslında bilgi paylaştıkça güzel.mesela senin geçende portbagajla ilgili yazdığın eleştirilerde %100 haklısın ama vız geliyor millete.
Bu ülkede usta olmayana usta kaptan olmayana kaptan dendiği gibi herkes bir şeyin haketmeden uzmanı..neyse paylaşımın güzel bizde 14 sene evvel los angelesten başlayan ve sadece off road dangiderek meksika,guatemala,hondoras,el salvador,nikaragua,costa rica,panama,equador,peru,şili usuaiaya oradan arjantin, brezilyada trancosoya devam eden bir tur yaptık.Yani batı sahilinden inip doğu sahilinden çıktık.Sadece peru 4 sene sürdü.Tatillerin önüne veya arkasına 2 ila 3 hafta ekleyerek motorları bıraktığımız yerden tekrar alarak .Hem filimleri hem fotoları var belki bir gün yüklerim.Başımıza binbir iş geldi 3 motor başlayıp 2 motor devam ettik.

Bir kaç sene evvel buradan motorları isteyene çok uygun paraya devretmeyi 2 senelik garaj kirası bedeline hatta sonunda vermeye kadar işi vardırdık ama malesef insanlar ilgilenmedi ilgilenen Brezilyaya uçak ile uçmanın 900 euro olduğunu söyledi ?? Bileti dahil edemedik ne yazıkki ;D
Neyse sonunda oradaki park ettiğimiz otelin sahibi yardım kuruluşuna bağışlarsak organize bu işi edeceğini söyledi ve bu işi sonlandırdık.
işte böyle

dediklerinizde haklısınız ama şimdi içime kurt düşürdünüz bahsettiğiniz gezinin fotoğraflarını ve hikayesini şimdiden merak etmeye başladım. İnşallah paylaşırsınız

Sn.motogezgin arkadaş bazen muhabetler istediğimiz gibi olayabiliyor.Kiminin Eşref kiminin EŞŞEK saatleri oluyor.mesela bana da bazen bu ikinci şıktaki kazma gurubundan denk gelenler oluyor.Yüzyüze tanımadığımız için bişey de diyemiyoruz.işin içine ZAN girebilir.oda insanı yanıltabilir.Bu yüzden biz dostluk ve güzel şeyleri paylaşalım.Dediğiniz çok doğrubir sürü beceriksizlere iş teslim ediliyor.Bu ülkemizde biz körleri kameraman yaparız.(kör dedim kusura bakmayın laf otursun diye yazdım.)Kapının önünü süpürtmediğimiz kevaşeler prf.oluyor malesef.Şu ülkede kac kişi sizin belittiğiniz bir geziyi yapar sorarım?onun için pireye kızıp yorgan yakmayalım.(Şahsen memlekette yorgan bırakmadım.)Sakın Akıl verir gibi gelmesin yazdıklarım aynı irtfadan baktığımı farzederek sizinle birşeyler payiaşmak istedim, iyi gezmeler ve iyi dostluklar dilerim.

haklısınız aslında kızmamak lazım da kızıyor insan.
Aslında belkide bu forumlar bana göre değil..çocukluğum üzerinde geçti unimogların bir tane inegölde topluyorlar bu sitede var adam güzel güzel başladı geçen gün bir baktım zavallı unimog aynalı dolaba dönmüş yok ekzosa delikli aluminyum sarmalar var olmayan kromaj şnorkel takmalar filan.
adam yaptığının farkında olsa deseki ya ben absürd bir araç yapıyorum anlarım..ama gelen mesajlara bakıyorsun aman methiyeler methiyeler ya çok komik .Herkes te bu kültür veya gusto olmayabilir ona rağmen meraklanırsın ve toplarsın tamam itirazım yok ama birader 2 unimog sitesine baksan zaten doğru yolu bulacaksın..
Şimdi bu olmamış diye fikrini söylesen küfürün bini bin para olacak yani anlayacağınız arıza olan aslında bizim gibiler diğerleri çoğunluk malesef.

Alp ben senin çeşmedeki endurocu arkadaşınım hani bazı konuları paylaştık enduro ile ilgili tahmin ettin herhalde şimdi.ismin niye yok dersen böyle daha rahat.öbür türlü bir sürü sıkıntı oluyor
sevgiler

sm.motogezgin bu dediğiniz geziyi paylaşcam anlamına geliyordur inşallah ;) bak ben kendi açımdan söyleyim yurtdışı gezme şansım yok en azından şimdilik bilmem yani senin anlıyacağın ufuk karanlık sen paylaşırsan hemde arazi araçları yapılan uzun soluk bir geziyi şahsen beni çok memnun edersin saygılar. Sinan Aycan

Sn.Arkadaş bu Millet deyip girmemeyeyim.orada haddi aşabilir.ama toplumda benim Tabirimdir.Kızan kızsın isterse kafasını duvara vursun duvara yazık olur.Bir Fiat tofaş kültürü var,bir de bizim meslekte bir mamia kültürü var.Bunlar iflah olmaz ve rahat vermez türündendirler illallah.Arabesk hiç olmazsa arabesktir.Bu Allemei çihanlar ne yapyıklarınıda bir bilseler ona da eyvallah.Ben yaptım oldugitti bitti bu kadar ,birde bunların taraftarları var her yerde heran cıkarlar.,peşlerinde bir sürü iberkci başı,dilleri yerde ,yalayacak ... yer arıyorlar.Sen laf edincede hırlama senfonisi fon dan üstünüze,gelir.Dik durup,Höt dedinmiydi de karşında adam bulamıyorsun.Hal böyle ben makaram sarı bağlar tarzından ipim ve kuşağım..beni anlayan baş tacı uşağım deyip yola devam ederim.uzattım kusura bakmayınız. iyi paylaşımlar ve gezmeler.

Ali abi, senin şu Güney Amerika gezini iyice merak ettik valla :smiley:
Fotoğraflarıyla beraber bir rapor yapıp yayınlasan da okusak bizde.
Olmadı Murat abinin garaja geliyorsan haber ver, senden canlı dinleyelim; veya Alaçatıya baskın yaparız olmazsa biz ;D

Her yerde olduğu gibi bu sitede de insana saygısı olmayan, en ufak bir bilgiye bile sahip olmadığı konularda profesör kesilip üstüne ahkam kesen insanlar var doğal olarak.Ciddiye alıpta üzülmemek en doğrusu sanırım; sanal ortamda insanlarla anlaşmak bu kadar zorken.Sonuçta bu insanlar 100 kişide bir iki tane.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR