Bir Land Rover (Yeniden) Doğuyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery-V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 706
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,393
Ynt: Bir Land Rover (Yeniden) Doğuyor

ufukozkan' Alıntı:
Yavuz şu fotoğrafları atarken araya iki kez enter yapsan daha güzel olacak. Bu şekilde birbirine karışıyor.

Dedecim yaşlılık işte senin gözler görmüyor ;D ;D ;D ;D ;D

Düzelttim ;)

Etiketler

konu butunlugu bozulmasin diye Yavuz Abiye takilmaya devam edebilirmiyim ? ;D ;D ;D

Bir önceki fotolarda görünen , ECU kabloları, yanmaz bez bant ile yalıtıldı, sağ koltuğun altındaki avadanlık haznesine taşındı, giriş çıkış noktaları lastik contaları ve dyson ile suya karşı ayrıca yalıtıldı, haznenin içi ayrıca yalıtıldı.

Haznenin tabanına hem ecu nun ısınmaması hemde su girme durumunda boğulmaması için tabanadan 3 cm kadar alüminyum bir platform sabitlendi, Ecu o platformun üzerine oturtuldu.

100_7193.jpg

100_7194.jpg

100_7195.jpg

Abi bir an önce bitsin şu Defender görünümlü uzay mekiği :smiley: Çok merak ettim nasıl olacak diye... Ellerinize, emeklerinize, yüreklerinize sağlık...

Eski ve yeni göstergeler yan yana.

100_7200.jpg

100_7201.jpg

100_7202.jpg

Yeni göstergeler tamamen elektronik, bu göstergeleri kullanabilmek için daha önceki bölümlerde kısmen görünen ana entelasyon kablo demeti ve sigorta tablasının kullanılmasının mümkün olmadığını anladık.

Yeni model ana entelasyon kablo demeti ,sigorta tablası , göğüs kumanda paneli (içinde arka cam sileceğinden flaşör, elektrikli cam kumandaları gibi onlarca düğme bağlantısı var) ve gösterge kumanda paneli yeni olarak alındı.

Bu kabloları soketleri , röleleri ve bir sürü ıvır zıvırı görünce gözüm çok korktu, fakat elime aıp biraz kurcalayınca 15 dakika içinde bağlatıları dışarıda yapıverdim, çok güzel bir sistem uygulamışlar, her soket ve dügmenin rengi ve şekli farklı yanlış yapma şansınız yok, kablo kesme, ek yapma gibi hiç birşeye gerek kalmadı herşey fazlasıyla hazırlanmış soketleri birbirine takıp yerine oturtuyorsunuz, önce dışarıda bir deneme yaptık bu fotolar o denemenin bir kısmı.

100_7206.jpg

100_7207.jpg

100_7208.jpg

100_7209.jpg

100_7210.jpg

100_7211.jpg

En güzeli de olsa makina bu...

Alınır, satılır, hep ulaşamadığımız bir araç vardır, aklımız onda kalır :smiley:

Araçlar gelip geçici, beni defender'dan daha çok bilgi, emek ve sabrınız etkiledi doğrusu, nazarlık bunun için ;)

nazar_boncu_u_cam_boncuk_yap_m__124.jpg

edaghan' Alıntı:
Hakan, Yavuz;

Her ikinizi de tebrik ederim... Sabrınızın 100.000'de biri bende olsaydı keşke... Sırf "oto sanayi" görmemek için ön şaftı çift kırmalıya geçirme projemi erteleyip duruyorum ki, bu projede yapmam gereken tek şey aracı şaftçıya götürmek :smiley:

umarım güzel günlerde kullanmanız nasip olur.

Sağol Engin iyi dileklerin için de teşekkürler, Valla biz de çift kırmalı şaft için bayağı bir araştrma yapmıştık, Kolay gibi geliyor ama sanayiye gidince 5 dakikalık iş bir günde bitiyor :smiley: :smiley: . inşallah tez zamanda tamamlarsın.

Deep' Alıntı:
Yavuz abi ve Hakan bey, sizleri tebrik ederim, müthiş bir çalışma olmuş. Galvanize defender projesi, ömürlük araba :smiley: Devamını bekliyoruz ;) 38" ile tek olmaya aday gibi...

Mert selam, ya seninlede tanışamadık ama Projenin çeşitli safhalarında kulaklarını çınlattık. Katkılarından dolayı ve Spacer lar için de teşekkürler. ;)
Bu arada senin G4 de çok güzel olmuş güle güle, kazasız belasız kullanman dileğiyle.

fastjunkie' Alıntı:
Yavuz abi peygamber olacak adamsın, eşsiz bir emek ve sabır var ben bu kadarını beklemiyordum helal olsun.
İngiliz bile bu kadarını düşünmemiştir bence ;D ;D

Hakan abiciğim, paintballdaki savaş etiğine aykırı hareketlerini telafi amacıyla 1 2 haftasonu verirsin artık aracını. :smiley:)))

Toxxta cılar aşkına, Ulen bizim borç öde öde bitmedi, ;D ;D , Onur tabiki seve seve veririm de, Yandaş medya hemen yayına verir görüntüleri bak ona karışmam ;D ;D ;D ;D

emrahmarti' Alıntı:
Yavuz abi ellerine sağlık, çok güzel bir çalışma ama bunu okuyanlar Defender toplamaktan gözleri korkabilir çıtayı en üst noktaya taşıdınız.

Hakan abi dünya üzerinde eşi olmayan bir araç ile gezeceksin aman nazar boncuğunu unutma.

Sağol Emrah, İnşallah dünyanın çeşitli yerlerini gezerken de güzel fotolar koyma imkanı bulruz. Bu arada sizin küheylanın sesini de anmadan geçemeyecem. Hala kulaklarımda sesi ;D ;D ;D

nkurtkaya' Alıntı:
Hakan bana "daha iyisi senin olsun" dedi ya, aklıma gelen 2010 model sıfır bir Defender oldu ama bundan güzel olmayacağını düşünüyorum, tek güzel tarafı bunca sabır gerektiren meşakkatli işten "yırtmış" olmak olurdu.

Senin de V8 aradığını duyduğum için yazmıştım. ;D ;D ;D
inşallah en kısa zamanda istediğin araca kavuşursun.

ufukozkan' Alıntı:
Valla o siyah tası beğenmedim. One beee ööle ,iiki son haline bakmadım. Hemen çakmışın uyduruk parçaları. Hakana söylerim bak.

;D Vay Ufuk abicim, Yaw şu şasiye bir kaç damla beyaz boya mı gelmiş ne, gittiğinde bir zahmet bakıver de boyacıyı arıyalım.... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

yunus bager' Alıntı:
Konu bütünlüğü bozulmasın diye bişey yazmak istemedim ama foto ve yorumları sabırsızlıkla devamını beklediğim için bir işaret koymam gerekti :smiley:)

Yavuz abi eline sağlık böylebir arşivi parayla bile satmazlar :smiley:
Hakan abi Allah güle güle kullanmak nasıp etsin

Amin Yunuscum çok teşekkür ediyorum hem iyi dileklerin için hemde yapmış olduğun katkılardan dolayı....
Yükseltme için helezonların altına yaptığın parçalarda tam bir şaheser di. Tekrar teşekkürler.

sword7' Alıntı:
Abi bir an önce bitsin şu Defender görünümlü uzay mekiği :smiley: Çok merak ettim nasıl olacak diye... Ellerinize, emeklerinize, yüreklerinize sağlık...

;D Teşekürler Umut, Valla inşallah 2010 yılı içinde tamamlıyacaz, heralde 1-1.5 aylık işi kaldı gibi gözüküyor.... :smiley:

SDC' Alıntı:
En güzeli de olsa makina bu...

Alınır, satılır, hep ulaşamadığımız bir araç vardır, aklımız onda kalır :smiley:

Araçlar gelip geçici, beni defender'dan daha çok bilgi, emek ve sabrınız etkiledi doğrusu, nazarlık bunun için ;)

nazar_boncu_u_cam_boncuk_yap_m__124.jpg

Abla çok şairane ve güzel yazmışsın, Nazar boncukları içinde çok teşekkürler. En zor kısımlarını Yavuz abinin engin bilgisi, Ahmet ve Ferhatın becerileriyle, Forumda yazdığımız bir çok arkadaşında katkılarıyla, baya bir sabrımızı da zorlayarak heralde sona yaklaştık. :smiley:

Herkese saygılar, sevgiler. İyi geceler.

Tempus' Alıntı:
bu foruma baktıkca canım defender çekiyor ::smiley:

Kürşad,

bu soruya açıklık getirmek lazım....

- Canın Defender mı çekiyor?
- Canın Defender ya da Discovery gibi bir aracı yeni baştan toplayabilmeyi mi çekiyor?

Şahsen seyretmesi daha zevkli / kolay. Yavuz'la Hakan'ın işleri "ne yazık ki" Türkiye koşullarında hiç de kolay değil. Neler çektiklerini tahmin bile etmek istemezdim. :smiley: Ama o aracın direksiyonuna oturacakları günü hayal ederek, tüm zorluklara karşı direndiklerinden eminim.

Kaldığım yerden devam edeyim,

Landroverlerde su ve yağ için 2 ayrı radyatör bulunur, Araçta klima olacağı için üçüncü bir radyatör daha olması gerekiyor, buda yer sıkıntısına sebep oluyor, hem bu sorunu çözmek hemde başlamışken herşeyi yenilemek için , zırhlı shorlandlarda kullanılan yağ ve suyun içinde ayrı ayrı dolaştığı tek radyatör sistemine dönüş yaptık, bu radyatöre ait davlumbaz , pervane ve bilimum techizat yeni olarak alındı.

Radyatörün pozisyonu ve uygulaması için yine Hüseyin Ustadan teknik destek aldık, belkide deneye yanıla günlerce uğraşacağımız problemleri Tecrübesiyle 10 dakikada çözdü, kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum.

101_6450.jpg

101_6456.jpg

Sonunda motor ateşlenmeye hazır hale geldi gibi

101_6783.jpg

2 Ocak 2010 , neredeyse 1 yıl dolmak üzere ilk marşa basışımızı kayıt altına aldık. Spikerimiz Metin ağabey, Landrover merakı yüzünden benden bile fazla aracın toplanma aşamalarında başındaydı. ;D

th_101_6789.jpg

th_101_6791.jpg

hyavuz2000' Alıntı:
;D Vay Ufuk abicim, Yaw şu şasiye bir kaç damla beyaz boya mı gelmiş ne, gittiğinde bir zahmet bakıver de boyacıyı arıyalım.... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

damla olsa iyi. direk tıslamış valla :smiley: :smiley:

discovery-V8' Alıntı:
Aloo bana boyacıyı bulup buruşturtmayın şimdi, tıslama falan yok toz onlar toz ;D ;D

neyini buruşturucan Adam rüzgarlı havada ağarlıkla dolaşıyo yahu :smiley:

Bu arada motor sesi bu kadarmı Bişey anlamadıkki :smiley:

ufukozkan' Alıntı:
neyini buruşturucan Adam rüzgarlı havada ağarlıkla dolaşıyo yahu :smiley:

Bu arada motor sesi bu kadarmı Bişey anlamadıkki :smiley:

o ilk marş ceanim ;D ;D ECU bağlantıları tamammı kontağa basınca benzin pompası devreye giriyormu, ECU ateşleme komutları gönderiyormu diye deniyoruz, şimdi uyduruktan iki eksoz var uçları açık Akışmetre falan bağlandı, basbayağı motor gibi çalışıyor, su motoru gibi değil ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
shotgun

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.