Bir Land Rover (Yeniden) Doğuyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery-V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 706
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 197,395
Ynt: Bir Land Rover (Yeniden) Doğuyor

emrahmarti' Alıntı:
Yavuz abi ellerine sağlık, çok güzel bir çalışma ama bunu okuyanlar Defender toplamaktan gözleri korkabilir çıtayı en üst noktaya taşıdınız.

Hakan abi dünya üzerinde eşi olmayan bir araç ile gezeceksin aman nazar boncuğunu unutma.

Sağolasın Emrah.

Motorun birde arkaya uzanan kısmı var şanzıman , arazi, şaftlar ....

RRC den aldığımız şanzımanın kulesi aynı discolar gibi ,arazi kolu önde, ana vites kolu arkada, Defenderda durum farklı ikisinin yer değiştirmesi gerekiyor.

Şöyle bir yöntem izledik, önce defenderin orjinal kule gövdesi içi yenilenerek alındı, defenderin orjinal şanzıman gövdesi kumlandı ve boyandı, iç kısmına RRC nin şanzımanından çıkan parçaların aynıları tamamı yenilenerek takıldı, RRC nin volan muhfazasıyla birlikte motora bağlandı aynı orjinal v8lerde olduğu gibi, hiç uydurma kaydırma yapmadan tamamen oırjinal parçalarla.

Arazi şanzımanı tamamen söküldü, gövdesi kumlandı, içi yeni model lt230 un yeni iç parçaları konularak topladı, şanzımana bağlandı.

Ön şaft Shortland zırhlı landroverlerin çift kardanlı agırhizmet şafıyla değiştirildi, Arka şaft çok sağlam olması için 3 mm çekme borudan orjinal bağlantı noktalarına argon kaynağıyla kaynatılarak sıfırdan özel olarak imal edildi.

101_6745.jpg
101_6747.jpg
101_6748.jpg
101_6749.jpg
101_6750.jpg

Etiketler

Çekimleri çoğu zaman gece yaptığımız için , flaş kullanıyoruz, fotoğrafçılıktada çok tecrübem yok bas çek usulü ;D o sebeple bazı fotolarda pas veya benzer şekiller oluşuyor emin olun kendisi fotolardan çok daha güzel ve pırıl pırıl. ;)

ayrica benim gordugum bazi parcalarin ustu tozlanmis yakistiramadim ;D

İçi ve dışı kendinden yalıtımlı sert ABS den imal edilmiş orjinal tüneli Ahmet in mahareti, Hüseyin AKBULUT (Hüsemen veya Hüseyin Usta , Otomekanik hepsi aynı kişi ;D ) un teknik destekleriyle ki kendisine bir çok konuda zaman zaman fikir danıştık, daha bir çok konuda elinden gelen her türlü desteği verdi çok çok teşekkür ediyorum. Şimdi hatırladım Hatta o tünelide bana hediye etti Tekrar teşekkürler.

100_7188.jpg
100_7197.jpg

discovery-V8' Alıntı:
hasta etme adamı , söktürma bana herşeyi yeniden ;D ;D ;D ;D

Valla o siyah tası beğenmedim. One beee ööle ,iiki son haline bakmadım. Hemen çakmışın uyduruk parçaları. Hakana söylerim bak.

Ya evde yoksan :smiley: :smiley: :smiley:

ufukozkan' Alıntı:
Valla o siyah tası beğenmedim. One beee ööle ,iiki son haline bakmadım. Hemen çakmışın uyduruk parçaları. Hakana söylerim bak.

Ya evde yoksan :smiley: :smiley: :smiley:

tevbe tevbeeee ;D Yarın cila götüreyim dışarı çıkarıp flaşsız çekeyim bari ;D

Konu bütünlüğü bozulmasın diye bişey yazmak istemedim ama foto ve yorumları sabırsızlıkla devamını beklediğim için bir işaret koymam gerekti :smiley:)

Yavuz abi eline sağlık böylebir arşivi parayla bile satmazlar :smiley:
Hakan abi Allah güle güle kullanmak nasıp etsin

Yükseltme işlemleri ve Denge amortisörlü A kolunun yükseltmeye göre pozisyonun düzeltilmesi.

Daha önce kısaca anlattığım gibi arka ve önde 6 derece açılı kollar kullandık, helezonların üst kısmına ekstra 3 inch helezon yatakları, ve helezonların alt ve üstüne retainer (helezon tutucu diye çevirebiliriz) yapıldı.

Denge amortisörlü Arka A kolu yapılan yükseltmeye (ki yaklaşık 5 inch gibi bir yükseltme yapıldı) uyum sağlamadı, bunu düzeltmek için A kolunun altına ayarlı (daha az veya daha çok yükseltmeye göre ayarı ileri geri / yukarı aşağı değiştirilebiliyor) bir parça imal ettik , A kolunun ve amortisörün normal çalışma aralığına gelmesini sağladık.

100_7198.jpg
100_7199.jpg
101_6753.jpg
101_6754.jpg
101_6755.jpg
101_6756.jpg
101_6757.jpg
101_6795.jpg
101_6796.jpg

Yükseltilmiş haliyle normal lastiklerle kapı eşiği yaklaşık olarak 90 cm civarına geldi.

101_6538.jpg

Bu arada yeni depo , depo şamandrası ve benzin pompası alındı, benzin hatları orjinal yerlerinden yeniden çekildi.

101_6759.jpg

101_6760.jpg

101_6761.jpg

101_6762.jpg

101_6797.jpg

Yavuz şu fotoğrafları atarken araya iki kez enter yapsan daha güzel olacak. Bu şekilde birbirine karışıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,586
Kaydolan Son Üyemiz
zakalp

SON KONULAR

Geri