Bir Gezgin Defender'ın Re-birth Hikayesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tindersticks Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 393
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 85,876
Ynt: Bir Gezgin Defender'ın Re-birth Hikayesi...

erhan türker' Alıntı:
içim gidiyo maşallah ...çok büyük emek ve meşkuliyet var...yapan ustalarında ellerine sağlık... :smiley:

Ustalarım adına teşekkürler.... Özellikle de Otomersun Mehmet Ustaya.... Ben olsam, kendi arabamı topluyor olsam bu kadar hassas davramazdım herhalde.... Sağolsun her şeyi en ince detayına kadar düşünüyor..... Yavaş gidiyoruz ama iyi gidiyoruz.... Arabayı 2012 yılına ışınlamıyoruz..... Biz 1986 yılına gidiyoruz...

Etiketler

tindersticks' Alıntı:
Ustalarım adına teşekkürler.... Özellikle de Otomersun Mehmet Ustaya.... Ben olsam, kendi arabamı topluyor olsam bu kadar hassas davramazdım herhalde.... Sağolsun her şeyi en ince detayına kadar düşünüyor..... Yavaş gidiyoruz ama iyi gidiyoruz.... Arabayı 2012 yılına ışınlamıyoruz..... Biz 1986 yılına gidiyoruz...

Baya bir detay..... Yazamadığım bir sürü şey ve bir sürü gelişme var....

moonwalker_arc' Alıntı:
Detaylı bir işe girişmişsiniz, kolay gelsin.

Vallaha arayı açınca bitsin de öyle koyalım demiştim ben.... Zaten işlerimin yoğunluğundan da gidemiyrdum garaja... (Bu iş de okey gibi ya elin iyi olacak ya da ortağın / Ya çok vaktin iyi olacak ya ustan güvenilir.) Nasıl olsa Mehmet usta benim yerime her şeyi düşünüyor diye gönlüm rahattı.... Sevgili dostum Serkanın Defenderı da benim arabanın yanına gelince ikisi birlikte toplanmaya başladı.... Ben gidemediğim için Serkan sağolsun fotoları çekmiş tavan rengini bana göstermek için burada yayınlamış.....

Tavan Penceresine gelince, Benim araç light Utility Vagon diye geçen seri.... Önde 3 kişilik koltuk arkası kapalı kasa kamyonet.. Karşılıklı koltuk arka kabinde.... Bu modellerde tavan penceresi yok..... Aslına bakarsanız arka pencere de yok ama ben aldığımda eski ingiliz sahipleri açtırmıştı... Kapatmak istemedim...

tahaozak' Alıntı:
Tavanın mastiğini güzel çekin yoksa su probleminiz olur.

Tavanın mastiğini ustalara ilettim o onların işi ama ön panjurun rastığını çekmek de bana kaldı..... Çok özel bir boya buldum... Titanyum boya.... Ön panjur svx ya da kbx vs almadım..... XSlerdeki geleneksele en yakın panjuru seçtim.... Bu panjurlar titanyum boya ile boyanacak.... Bu panjurlarla birlikte yan bağlantı çıtaları, menteşeler, kapı kulplar da aynı boyayla boyanacak..... Amerikanlardaki gibi kromajın parlak görüntüsü kadar sert değil ama gövde rengi gibi de edilgen değil.... Yani hafifden belli edecek bir dokunuş..... İşim gereği hep mankenlerleyim.... Kadının güzeline hafif makyaj yapılır..... Güzelleştirmek için değil, güzelliğini ön plana çıkarmak için...

tahaozak' Alıntı:
Tavanın mastiğini güzel çekin yoksa su probleminiz olur.

Mastik derken pek anlayamadım?

Detay verebilirmisiniz? nerelere mastik çekmek lazım

Tavanda lastik contalar yetersiz mi olacak?

tindersticks' Alıntı:
Teşekkürler Kardeşim....

Aylar sonra arabayla ilgili ilk fotoğraf senden geldi....

İşlerimin yoğunluğundan dolayı göremediğim arabamı senin fotoğrafın ve ilgin sayesinde görebilmiş oldum....

Bizim oğlanlar yan yana kardeş kardeş birlikte bitecek....
İzmirin kızlarından sonra delikanlıları da ne kadar yakışıklı olurmuş görsün cümle alem...

Beraber Kordondan geçeceğimiz günü iple çekiyorum

:smiley:

en son sayfaya gelince bitmiş halinin fotolarını göreceğim hayali ile okudum bütüm yazılanları,

biraz baskı olacak gibi ama hadi bitir artık yayınla şu fotoları :smiley: :smiley:

merakla beklemedeyim:smiley:)

maliboga' Alıntı:
en son sayfaya gelince bitmiş halinin fotolarını göreceğim hayali ile okudum bütüm yazılanları,

biraz baskı olacak gibi ama hadi bitir artık yayınla şu fotoları :smiley: :smiley:

merakla beklemedeyim:smiley:)

Defender toplayan bir kişinin en çok kullandığı sözdür ''Az Kaldı''...
Ama bu sefer sanırım gerçekten Az Kaldı.....
Kupa şasenin üzerine yerleştirildi ve bağlantılar yapılıyor....
1 hafta 10 gün montaj işleri 1 hafta 10 gün elektrik ve döşeme 1 hafta 10 gün de aksesuar vs... Yai 3 hafta ile 1 ay arasında bir süre var gibi..... Zaten mayıs 15 e kalır ise sene-i devriyesi olacak...

Yakında fotolar burada gibi.....

tindersticks' Alıntı:
Zaten hayatım boyunca yaşadığım hayalkırıklıklarım benim bildiğim matematikle hayatın matematiğinin aynı işleme farklı sonuçlar vermesinden kaynaklandı....

Bunun içine sanayii eşrafıda dahil olunca fark dahada bariz oluyor
:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR