Bir Gezgin Defender'ın Re-birth Hikayesi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tindersticks Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 393
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 85,881
Ynt: Bir Gezgin Defender'ın Re-birth Hikayesi...

Yeni diyince cyberpunk geliyor aklıma... çünkü yakın geleceği tanımlar... orada da iki yol vardır... mekanistler ve mükemmelistler....

ya mükemmel bir araç yapmak için yeni bir şase ya da yeni gibi bir araç için mükemmel bir mekanik yenileme...

Etiketler

O zaman baslangıc misyonunuza bakın derım:smiley:))))))
Şaka bir yana bence şase kurtarır duurmda ise bence aynı şase ile devamda bir sakınca yok...
saygılarımla

Rıza

Al sana bir tane daha, :smiley: Kolaylıklar dilerim.

Bensiz bu başlık olmaz diye düşündüm.

Selamlar.

Şasede bir sıkıntı yoktur bence. Güzel bir yenilemeyle sizi ömür boyu götürür. Defender öyle bir araç ki , askeriye çıkması alsanız , çok bakımsız bile olsa şaside yenileme yapmadan getirir götürür sizi. Ki sizin aracınız da gayet derli topluydu. Şase değişimi hem araca ruhunu kaybettirir hem gereksiz bir işlem olur bence. :smiley:
Selamlar olsun , Deniz.

Genel Açıklama....

Arkadaşlar benim de genel tercihim orjinal şase ile yürümekten yana....
Hem orjinalliği koruma hem de fazladan verilecek 3,000 TL büyük para ve o paraya Kocaoğlana ne aksesuarlar alınır....

Ama güçlendirerek kurtaramayacak gibi olur isek yani kaçınılmaz ise değişim yapacak bişi yok....

Henüz bunu tam anlamıyla netleştirmedik.... Çünkü henüz çözüm ve deneme aşamasındayız...

Kolaylar gelsinn.. Sizin ve aracınızın bahtu acık olsun..
Rıza

abi nacizane olarakbende bişey söylemek istiyorum izninle gercektende aracın sasesini hiç ama hiç degiştirmeyin...
bence aracın omuriliği gibi bişey şase o yüzden orjınal kalsın...
saygılarla...

Bu konuda sizi en iyi ustanız aydınlatıcaktır, bence onlara güvenin...

merhaba kırıkkale yahşihanda çıkma şase ucuza bulabilirsiniz tel 0531 739 94 95 emin.

kasapmurat' Alıntı:
merhaba kırıkkale yahşihanda çıkma şase ucuza bulabilirsiniz tel 0531 739 94 95 emin.

Türkiyedeki yasalar her parçanın çıkmasını rahatça kullanabilmenize izin veriyor yanlız iki parça hariç...
1) Motor Bloğu 2) Şase Çerçevesi...

Bunları yasal yoldan değiştirmek, başı ağrıtmayacak tek yöntem...

Böyle bir masrafa girmeden önce şu soruya cevap vermelisiniz; Bu araca ne kadar bineceğim?
Eğer 5-6 yıl kullanıp farklı bir araca geçmeyi düşünüyorsanız, bu durumda eski şasiyi onarmak ucuz ve yeterli olacaktır ancak bu araba benimle yaşlanacak diye düşünüyorsanız bu durumda kesinlikle şasiyi değiştirin. Onarımlar asla yeni bir şasi gibi olmaz, onarımları yaptırsanız bile metal yorgunluğu sebebiyle kısa vadede şasinin gerilen noktalarında kılcal çatlaklar oluşacak ve korozyon devam edecektir. Onarım için ustadan ustaya koşturmanız da cabası.

İlk arabam 1964 Chevrolet Bel Air SW'idi ve şasesi harap durumdaydı bir sürü tamirler/yamalar yapıldı ama sonrasında hep farklı yerlerinde çatlaklar oluştu. En sonunda şasesini 1963 model sedan tip Bel Air'in şasesiyle değiştirdim. Aldığım şase daha eski model olasına rağmen tertemizdi, arka bağlantılar uymadı uzattık ve ama sonunda çok iyi oldu.

arkadaşın da bahsettiği gibi yeniden bi şase değişimi yapmak zorunda kalırsanız bi daha söküp toplama maliyetini de gözönünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

bi taraftan Otomersunda işler yürüyor diğer taraftan da ben bilgisayar başında araştırmalara devam ediyorum....

Bu gün Lastik işini çözdüm.... Takıntılı ve hassas bir adam olduğum için belki en son ihtiyaç olacak olan şeyi en baştan çözmek çok doğru olmasa da kafada tüm projeyi bitirip hareket etmeye çalışıyordum.... Lastik de bu konuda taklıdığım noktaydı...

Michelin XZL süper bir lastik ama 8,5/16sı TR sınırları içerisinde yok....
Avon Rangemaster 7,5 r16 malesef o da TRye gelmiyor... Çelik motorla görüştüm rica ettim ama kısa vadede görünmüyor...

(Tabi bir offroad arcı değil de bir gezgin aracı hazırladığımı göz önüne alarak...)
2 takım lastik...
1) Orjinal jantlarımla Silver Stone EXTREME 33x9,50 x 16... ( bu lastiği tercih etmemin nedeni çamur ve yumuşak zemin performansı, 33 inch olmasına rağmen çok geniş bir lastik olmaması -ki çamurun üzerinden geçmek yerine yarıp atması)
2) BFG AT 265x75x16 (kuru zeminde, yolda orta genişlikte bir lastik olması, Yol performansının yanında yol lastikleri içerisinde en iyi arazi performansına sahip olması)

Lastikler lastikcim.com.tr den alındı.... Sahibi Poyraz Bey inanılmaz yardımcı oldu.... Hatta hemen ona da bir defender bakmaya başladık.... Türkiyenin her yerine çok uygun fiyatlarla her lastiği gönderebileceklerini söylediler... Tüm gezenbilir ailesine duyurulur...

gerçekten çok ara verdik biraz böyle idare edebilecek kadar foto istiyoruz yav:smiley: bağlandık arabaya işte ne yapalım:smiley:
çok şey mi istedik?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR