Ynt: Bir Gezgin Defender'ın Re-birth Hikayesi...
bi taraftan Otomersunda işler yürüyor diğer taraftan da ben bilgisayar başında araştırmalara devam ediyorum....
Bu gün Lastik işini çözdüm.... Takıntılı ve hassas bir adam olduğum için belki en son ihtiyaç olacak olan şeyi en baştan çözmek çok doğru olmasa da kafada tüm projeyi bitirip hareket etmeye çalışıyordum.... Lastik de bu konuda taklıdığım noktaydı...
Michelin XZL süper bir lastik ama 8,5/16sı TR sınırları içerisinde yok....
Avon Rangemaster 7,5 r16 malesef o da TRye gelmiyor... Çelik motorla görüştüm rica ettim ama kısa vadede görünmüyor...
(Tabi bir offroad arcı değil de bir gezgin aracı hazırladığımı göz önüne alarak...)
2 takım lastik...
1) Orjinal jantlarımla Silver Stone EXTREME 33x9,50 x 16... ( bu lastiği tercih etmemin nedeni çamur ve yumuşak zemin performansı, 33 inch olmasına rağmen çok geniş bir lastik olmaması -ki çamurun üzerinden geçmek yerine yarıp atması)
2) BFG AT 265x75x16 (kuru zeminde, yolda orta genişlikte bir lastik olması, Yol performansının yanında yol lastikleri içerisinde en iyi arazi performansına sahip olması)
Lastikler lastikcim.com.tr den alındı.... Sahibi Poyraz Bey inanılmaz yardımcı oldu.... Hatta hemen ona da bir defender bakmaya başladık.... Türkiyenin her yerine çok uygun fiyatlarla her lastiği gönderebileceklerini söylediler... Tüm gezenbilir ailesine duyurulur...