BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 804
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 142,590
Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

..

Kamping yaklaşık 20 küsür km mesafede..İşletmesi iyi olsa mükemmel bir yer..Ama bizdeki bazı zihniyet gibi ürün kendi kendini satıyor.. ???

Bu kadar sabit çekme karavanı bir arada burada gördüm.Sanki Avrupada ne kadar yürümeyen çekme karavan varsa buraya getirip baglamışlar ..Çogu yerinden hareket etmesi için mutlaka başta lastikleri dahil iyi bir bakımla ancak yürür..Bunları sanırım oda-çadır niyetine kullanıyorlar.Ön sıranın hemen arkasında çam agaçları altında yer bulup acil acele yapmam gereken işleri yapıp hemen suya daldım....brrrrrrrr

Duru temiz ve cam gibi bir göl..ilk girdigimde soguk geldi..ama bu havada iyi oluyor sonra alışıyorsun..Sonradan farkettim su yılanı var.1 metre boyları kesin var..Zarar gelmez ama yüzü soguk bu meretlerin yahu.. :eek:

Etiketler

..

DSC_9205.JPG

DSC_9209.JPG

Bu gecemizde sayenizde dolu dolu gecti cooookkkk teşekkürler

Aklıma gelmişken 232.12 nolu resminizi calabilirmiyiz müsadeniz varmı cok güzel yakalamışınız ellerinize sağlık

Tabii ki Tugay bey..istediginiz fotografı rahat rahat kullanabilirsiniz..

Rehber başarılı bir rehbermiş. Benim akrabalarımın geldiği yerleri sizinle gezmek çok zevkli. Bizimde kulaklarımızda küpelerimiz vardır :smiley:

Tabii ki Tugay bey..istediginiz gibi gönül rahatlıgı ile alabilirsiniz..

TUGAY58' Alıntı:
Aklıma gelmişken 232.12 nolu resminizi calabilirmiyiz müsadeniz varmı cok güzel yakalamışınız ellerinize sağlık

Teşekkür ederimm..Ne diyelim o zaman bizi izlemeye devam edin. :D

zentoz' Alıntı:
Rehber başarılı bir rehbermiş. Benim akrabalarımın geldiği yerleri sizinle gezmek çok zevkli. Bizimde kulaklarımızda küpelerimiz vardır :smiley:

Vallahi bu rapor alışkanlık yaptı, İsmail bey bitirince ne olacak, boşluğu hangi raporla dolduracağım diye inanın düşünüyor insan.
Gittiğiniz, gezdiğiniz yerler o kadar güzel ve dingin yerler ki, karelere yansıyor ve insanın içi/ruhu rahatlıyor. :smiley:

Ahmet bey ;
bu konuda sıkıntı yaşamayız sanırım.Gezenbilir ailesi o kadar genişledi ki...Biri biter öbürü başlar gibi pıtrak gibi geziler oluyor..En kötüsü boşluga düşersek yaparız bir karavancı buluşması... :D :D :D onunla oyalanırız 3-4 hafta..

VAP' Alıntı:
Vallahi bu rapor alışkanlık yaptı, İsmail bey bitirince ne olacak, boşluğu hangi raporla dolduracağım diye inanın düşünüyor insan.
Gittiğiniz, gezdiğiniz yerler o kadar güzel ve dingin yerler ki, karelere yansıyor ve insanın içi/ruhu rahatlıyor. :smiley:

...

Kaldıgımız yerden devam..Ohrid kalesi gezimize kişi başı 30 denar (bilgi olarak 1 €=61 denardı ) aracımızı bıraktıgımız Ohrid meydanındaki otoparka 30 denar verdik.Bu fiyatları başka Adriyatik ülkelerinde bulamayacagız.. ;D ;D

BANA GÖRE GEZDİGİMİZ ÜLKELER İÇİNDE EN UCUZU MAKEDONYA İDİ.

Ulica auto kampingde güzel bir su sefasından sonra...ilk defa deliksiz uyku çektim..Sabah kendimize ödül verdik bize göre saat 08.00 de kalktık.Onlara göre ise tabii ki 07.00 idi. :D :D
ULİCA AUTO KAMPİNG wi-fi yoktu.3 kişi ve Karavanımız günlük 10€ verdik.Ucuzdu ,çok güzel manzarası ve konumu vardı.biraz bakımlı olsa burada bir hafta bile kalınırdı.Hiç otoyola para vermedik..Bilmiyorum biz mi otoyol bulamadık ;D ;D

Aylak aylak o günü mümkün oldugunca atalet momentini bozmamaya gayret ederek ögle sonunu ettik..

Harita-rota gps ayalamalarından sonra yolumuzu Strugaya çevirip oradan Arnavutluga geçecektik.Struga ohridden sonra cazip gelmedi.İçinde bir tur atıp yolumuza devam ettik.Kara dirim şehre ayrı bir hava veriyor...Strugada daha çok müslüman var sanki..Hemen hemen çok köyünde cami var..

DSC_9221.JPG

DSC_9249.JPG

DSC_9223.JPG

10 HAZİRAN PAZAR.

Rahat ve seyir dolu bir yolculuktan sonra Arnavutluk sınır kapısına geldik..Her iki sınır kapısında da (çıkış yaptıgımız Makedonya ve giriş
yaptıgımız Arnavutluk ) türkçe biliyorlar.Arnavutluga girişte hemen hissediliyor fakir bir ülke oldugu..Elbasana 50 km yolumuz var.
Daglardan inerek Arnavutluga dogru gidiyoruz.Sık sık araç yıkama LAVAZH (ege yöremizde meşhurdur..bir boru ucuna duş fıskiyesi takılır araç altında duş alır ... ;D ;D ;D nasıl yıkanıyorsa.. :D :D ) yerleri çıkıyor karşımıza.. işaretle yıkamak isteklerini söylüyorlar.

ARNAVUTLUK

Karadag,makedonya,Yunanistan ve kosova arasında kalan Arnavutluk, 3 milyona yaklaşan nüfusu ile Adriyatige sahili olan uzun ince bir

ülkedir.plakası AL para birimi Lek..Enver hocadan sonra serbest piyasa ekonomisinin sancıları,altyapı çalışmaları heryerde kendini göstermektedir.

Ana yolda bazan keçiler yolumuzu kesip aheste aheste geçiyorlar.Piskhan diye bir bölgede eski bir yüksek köprü objektiflerimiz poz verdi.Tarlalarını sabana koştukları eşekle süren var.River Bustricada Enveer hoca zamanında yapılmış demir köprü ve çok sayıda 2.Dünya savaşında savunma amaçlı koruganlara rastlıyoruz.Nehir seyahatimiz boyunca neredeyse bize sagımızda yada solumuzda bize eşlik etti.Tirana vardık..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.