BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 804
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 142,590
Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

..
9 HAZİRAN CUMARTESİ
OHRİD

Ohrid tam bir turizm kenti olarak görünüyor. İyi muhafaza edilmiş eski kenti, Orta Çağ dönemine dayanan hisarları, yüksek sayıdaki kiliseleri, manastırları ve camilerinin yanı sıra büyük GÖLÜ aynı zamanda Arnavutluga da sınır teşkil etmektedir.UNESCO, 1979 yılında Ohri Gölü'nü, bir sene sonra da Ohri kentini UNESCO Dünya Mirasları listesine ekledi..Balkanlar’ın birçok ülkesinden (özellikle denize kıyısı olmayan Kosova ve Sırbistan) turist, tatillerini geçirmek için Ohri bölgesini tercih ediyorlar.

Çok güzel bir sayfiye yeri..Çok da Türk var.Sahilde gezindik,tekne turları yakın turları 10€ olarak yarım saatligine yapıyorlar.Diger seçenek ise büyük tekneler 30-40 kişi ile kişi başı 8€ ücretle daha geniş tur yapıyorlar.
ohrid çarşısı tıklım tıklım.Birçok Türk markası burada dükkan açmış.Bizler gibi pazarlık usulü burada da var.Yalnız Ayşegül fiyatlara baktı..biraz yüksek dedi..Ama diger meyve sebze pahalı degil. "Taç-gezer v.s) manav dükkanlarındaki meyve kaslarından Antalyadan geldigi belli portakallar tezgahlarda yerini almıştı..

Etiketler

Çok teşekkürler Ahmet bey.
bugün sitenin elverdigi ölçüde foto yükleyecegim.

VAP' Alıntı:
İsmail bey bugün gündüz raporunuzu görmeme rağmen araya sıkıştırmak istemediğimden akşama bıraktım. Tam bir ağız tadıyla ardıma yaslanıp okudum, çok güzel bilgilendirmelerle akıcı şekilde gidiyor.
Ohrid'i merakla bekliyorum, emeklerinize ve Beyaz Güvercininize sağlık. :smiley:

..

DSC_9086.JPG

DSC_9100.JPG

Çarşısını gezerken tur otobüsü ile gelmiş kalabalık bir Türk grubuna katıldık.Rehber çok güzel anlatıyordu.Hatta hızını alamayıp

"Eski kulagı kesiklerden " sözünün nereden geldigini anlattı.Cami ve Bektaşi tekkesini gezip yukarıya Ohrid kalesine dogru yavaş yavaş yol alıyoruz.Yavaş yavaş antrenmanlı olmaya başladık.İlk günler gezmekten bitap düşüp akşam yatınca arka adeleler isyan ediyordu.Şimdi alıştı. :D

DSC_9119.JPG

DSC_9125.JPG

iki video ekleyelim..düzenlemeden ham haliyle..

kale burcundan çekim
http://www.dailymotion.com/video/xrtyeb_00004

osmanlı camisi ve Eski kulagı kesik tabiri nereden geliyormuş.

http://www.dailymotion.com/video/xru4e6_00003

Ebru hanım teşekkürler..

sizlerin gezi yazılarını da zevkle izliyoruz..Saglıcakla gidip gelmeniz dilegiyle Ayşegül ve Pelinden de selamlar..

Mustafa bey sizi unutmadık :D :D

Çok yorulduk..Öyle ki..bunu ancak sakin.sessiz güzel bir deniz yada göle girip hem ruhumuzu hemde bedenimizi dinlendirerek
kendimizi ödüllendirmemiz lazımdı.

Ben ki suya girmezsem..hasta olan su kuşu biri olarak bu yaz ayında neredeyse 4 gün oldu suya girip yüzemedim..

Daha önce gezen arkadaşlardan aldıgımız bilgiler dogrultusunda Ulika kampinge dogru gidiyoruz..Camlar açık tatlı bir rüzgar

olabildigi kadar fakir kliması görevi ile bizleri serinletmeye çalışıyor.. :D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.