Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında
..
Saat 17.45 gibi İşkodraya geldik.
Pazar günü oldugu için şehir tenha..Ortalıkta kimsecikler yok..Amerikan kovboy filmlerindeki yalnız sessiz kasabalar gibi..Hatta çıkan rüzgardan bir iki diken çalısı bile ortalıkta uçuşup duruyordu.nını nı.... ;D ;D.
Ezan okunmaya başladı.Makamı biraz farklıda olsa gür sesi ortalıgı inletiyordu.Ezan bitti en fazla 5 dk sonra çan sesi duyulmaya başladı.Rastlantı herhalde..
Meydanın solundaki camiye belki imamı Türkçe bilir diye gittim.Vakit namazı oldugu için İmam,müezzin tek başına namaz kılıyorlardı.Büyük cami idi.Bekledim.Konuşmaya çalıştım.Müslüman ama ismi Türk ama hiç Türkçe bilmiyorlar.Biraz sohbet etmeye çalışıp ayrıldım.
Sagdaki 4 yıldızlı otele girdik Pelinle derdimizi ingilizce anlatarak çözdük.Hemde bedava internet baglantısı ile işyerim,emailler v.s hepsini acil acele yarım saatte halletim çıktık.Burada kalmayacak Budvaya dogru yola çıkacaktık.
Saat 19.45 de Arnavutluktan çıkıp Karadag (Montenegro-CRNA GORE ) dogru yola çıktık. İnanılmaz bir yapı-sınır kapısı demeye bin şahit ister bir yerden giriş yaptık.Eski kapalı fabrikalar vardır ya..Tıpkı onların kapısı gibi idi..
Ama çok kısa 2 dk içinde de işlemler tamamlanıp geçtik.
Köy yollarından,inşaatı devam eden asfaltlama çalışması yapılan yollardan geçiyoruz.Buralar Karadagın Türk köylerinin oldugu bölgeler.İnanılmaz bir manzara ile aniden karşılaşıyoruz.Kıpkırmızı bir tişört ve tam gögsüne denk yerde ayyıldızlı olan genç bir çocuk dönemeçte karşımıza çıktı Türk bayragı ile bezeli tişört giymiş bir genç arkadan gelenlerin yüzünden mecburen gitmek zorunda kaldım.O da bizi farketti..Hasretle el salladı bize..tanışamadan-konuşamadan geçip gittik..olmadı olmadı..
Adriyatik denizi yukardan gözüktü.Neden KARADAG derlermiş biliyormusunuz ?..Güneş batında burada daglar birden kararır kapkaranlık olurmuş..onun için karadag derlermiş.
Rotamız Ohrid-Struga,Tiran-Karadag,Bar