BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 804
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 142,585
Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

Sinan bey, ben de o son 2 kareye bittim gerçekten ama galiba oltalar o şemsiye dipliğini demirbaş hale getirmiş yöreden birisinin galiba?
Ne balık çıkıyor, ben de merak ettim?

Etiketler

Sinancıgım günaydın,
Oltalara nasip gelmez olur mu .. ;D ;D Yalnız ben her konuda iyiyimdir..Allah kahretsin bunca yıllık hayatımda balık tutma -Av konusunda çok geriyim.Ya çevremde bu konuda hobisi olan arkadaşım az..ya ben meraklı degilim ..ne dersen de..

Oltaları izin istedigimiz eski güzel evin sahibi attı..Yani onun .Bol da balık yakaladı..

sinan54' Alıntı:
İsmail ağbi güzel anlatım ve fotoğrafların beni haya alemine götürde
şu oltalara hiç nasip geldimi onu merakettim

İsmail ağbi ister offroad, ister motokaravan gezisi olsun en nihayeti işin içinde doğa ve doğa sevgisi var bu sebebden dolayı olta edin çünkü dinlemenin en güzel şeklidir.

Kotor gerçekten muhteşem akşam üzeri mola yerinizi çok sevdim. Ben oraya gitseydim herhalde tatilim orada biterdi.

Gezi anlatımı (anlatım, bilgi, değerlendirme, yorum...) ve fotoğraflar harika; kutlarım. :smiley: (Fotoğraflar için, sanırım asıl sahibini ayrıca kutlamak gerekecek... ;D)

Bir konu, yer, ürün... hemen hemen herşey hakkında değerlendirme yapmak/yapabilmek için, diğerlerini de görmek gerekir genelde. Ülke sınırlarının dışına çıkmayan, başka bir ülkede/coğrafyada yaşamayan (benim gibi yani :-[), başka kültürlerle onların olduğu/yaşadığı yerde karşılaşmayanların, kendi ülkesi ve insanı hakkında değerlendirme yapması çok zordur (olanaksız diyemem). İpsala-Kapıkule-Cilvegözü-Gürbulak ...dan çıkış yapıldığından başlayarak kıyaslama başlar. (Her ne kadar, imparatorluk mirası, Balkanlar ve güney/güneydoğu yönümüzde, birçok ortak noktaya sahip olmayı getirse de, ayrılıklar yine de başlar.) Bu ister istemez olacaktır, insanın yapısında vardır bu. ;) Bu "başka" ile karşılaşma, yavaş yavaş, kendini, ülkesini, halkını...da sorgulamayı getirir. Çevreni (ufku) genişleyen insandan zarar gelmez değil mi?... :smiley:

Bu kıyaslama yapmayı, yurtdışına sürekli ya da geçici olarak, çalışmaya, eğitime ... gitmiş kişilerde de çok yaygın olarak görmüşsünüzdür. Hatta, bu türden değerlendirmeleri, Türk insanınca, ülkemize ve insanımıza hakaret olarak algılayanları da görmüş olabilirsiniz. Yukarıda da İsmail Bey, olası bir yanlış anlaşılmaya karşı önlem almak istemiş örneğin. ;)

Bu yıl, geçen yıl da olduğu gibi, yurtdışı geziler ve onların yazıları, fotoğrafları... bize yeni çevrenler açacak; öyle görünüyor. ::smiley: Ne demişler; "gezenbilir"!... ;)

Keşke olanak olsa da, yurttaşlarımızın tümünü demeyeyim ama en azından birçoğunu, yurtdışına gönderip, orada bir süre yaşatabilsek, gezdirebilsek!... :D ;D

Cavid Sezen

Ahmet bey,
o sohbet sırasında inan balık cinslerini fazla dikkat etmedim.Ama 15-25 cm boylarında istavrit-lüfer arası balıklardı...

VAP' Alıntı:
Sinan bey, ben de o son 2 kareye bittim gerçekten ama galiba oltalar o şemsiye dipliğini demirbaş hale getirmiş yöreden birisinin galiba?
Ne balık çıkıyor, ben de merak ettim?

Levent bey;
10 ülke 25-30 arası şehir gezdim.Daha gezi yazımız bitmedi.. ama en begendigim Şehirlerden2 tanesinden biri...
Ailecek ayrılmak istemedik.Bu yazdıgım fotografladıgım şehrin bir yönü..Birde tarihi yönü var..onunda fotoları ve videoları gelsin bir..
:D :D ;D

b
güngör' Alıntı:
Kotor gerçekten muhteşem akşam üzeri mola yerinizi çok sevdim. Ben oraya gitseydim herhalde tatilim orada biterdi.

Cavid bey;

Degindigim sizinde irdelediginiz konu hep en az konuşulan..hani derler ya Bam telimiz..

Ama bunu "çıktıgı yumurtayı begenmeyen " anlamında algılanmamlı..
Ben diyorum ki..aslında çok çalışkan bir milletiz.Avrupayı gezen,giden,orada yaşayan bilir.Gerçekten onca Avrupa ülkesinde bizim kadar çalışkan,çalışan başka millet yoktur.Elin İspanyolu,Yunanı v.s çalışmaktan ziyade az çalışıp çok kazanmak istiyor bunun çarelerini arıyor. 30 Yıldır imalat sektöründe vardiya amirliginden,üretim müdürlügünden Fabrika müdürlüğüne kadar bütün aşamalarda sindire sindire çalışıp geldim.Sonradan görme ,sonradan olma da degilim..
BENİM ANLATMAK İSTEDİGİM şu., her şey var..un,şeker,yag..Ama birtürlü helvayı yapacak usta yada yapma istegimiz yok.

-Bunca zamandır trafik kanunu ve trafik kazaları hiç insanı mutlu edecek hale geldi mi.? Ülkemde arabayla adam öldürmek en hafif ceza.Her yıl 4-5 bin insanımız kazalarda ölüyor.Ne degerler pisi pisine gidiyor..... ??? ??? ??? ???

-Her şeyden önce İnsanın en degerli varlık oldugu bilinciyle,başkalarının da haklarının hukuklarının oldugu bilinciyle ister adalette ister çevrede ister bütün paylaşılacak degerlerde başkalarını düşünerek bir şey yaptıgımız var mı (bu çevre bu doga sadece bizim kuşaklara mı tahsis edilmiş..bizden sonrakiler ne yapacak ) ? Japonyada deprem -tusunami oldu.Markette bu felakete ragmen herkes ihtiyacı kadar ,alması gerektigi kadar gıda maddesi alıyor.Polis mi varda bunu böyle yapıyorlar.??
-Ben rahat yaşayayım da,benim çocuklarım en iyisini okusun,kazansın da başkalarına ne olursa olsun,herşey ben üzerine kurulu bir yaşam tarzı almış gidiyor.ALINDIGIM DA AVRUPAYA GİDEN,ORADA YAŞAYAN VATANDAŞ ÜLKME GİRİNCE o da değişiyor.. :D :D

Bunlar bu gibi daracık sayfalarda tartışılıp çözülecek degil ama..İnanın çok üzülüp çaresizilikten ne yapabiliriz diye sorguluyor insan..Ama 10 yıl ama 20 yıl olmadan bu gibi degerler mutlaka kazanılacak..Bunu birileri (Avrupa toplulugu ) istiyor diye degil kendimiz çözmeliyiz..degil mi ?..

Neyse..konu derin..ama sayfa az... ;D

Konu derin ama...

Konu, doğrudan doğruya ekonomi ve kültürel yapıyla ilintili. Göçebelikten yerleşikliğe geçmek, o denli kolay ve hızlı olmuyor ne yazık ki!.. :( Çok kalabalığız, mesleksiz insanımız yığınla, pasta küçük, paylaşmak isteyen çok; böyle olunca, birbirinin omuzuna basarak yükselmek isteyen de çok olacaktır. Yani bu paylaşım kavgası, bir hayli sert oluyor, olacak da... Hele bir de, var olabilmenin, tutunabilmenin, sınıf atlamanın en kolay yolunun, siyaset olduğunun insanlar tarafından anlaşıldığını eklersek (hep böyleydi de çivisi çıktı iyice... :mad:) yandı gülüm keten helva... :( Bakalım bu alt üst oluşumuz, nerelere varacak?... :-\ (Umarım bir savaş ve sıcak para çıkışı da olmaz bu arada; ya olursa ... ???)

Ben, Avrupa'daki insanımızın başarısının, aslında suratımıza vurulan bir şamar olduğunu, kendimizi görmemizi sağlayan bir ayna olduğunu düşünürüm. Orada, adı Ali, Veli, Mustafa, Ayşe, Fatma ...olan insanımızın bireysel başarılarını, Türkiye'ye mal edemem. Onlar, başka bir altyapının ürünleridir çünkü. Örneğin futbolcuları ele alalım. Türk Halkı, 75 milyon; Avrupa'daki Türkler, 3-5 milyon. Hangisinden daha çok futbolcu, hem de altyapısı düzgün futbolcu çıkıyor? Anadolu toprakları, daha Real Madrid'de, Barcelona'da, Chelsea'de, Milan'da, sözün kısası, üst düzey Avrupa kulüplerinde sürekli top oynayabilen futbolcu çıkartmadı. Mesut Özil gibilerin kökleri bu topraklarda ama bizim ürünümüz yani Türkiye malı (Made in Turkey) değil ki onlar!... ;)

Umut yok mu; kuşkusuz var; enseyi karatmamak gerek. Birşey, yapılabilmişse; birileri yapabilmişse, biz de yapabiliriz. Akıl ve bilim önder olursa, yapılamayacak şey yoktur.

Cavid Sezen

Fotoğraflar pek bir güzel o zaman bende iki üç fotoğrafla katılayım =) Fotoğraflar az sonra geliyor =)

Cavid hocam..Konuyu ilk bir araya gelmemizde inşallah konuşur dertleşiriz..

gezi boyunca Baba kız 4500-5000 civarında fotograf çektik..Kimin neyi çektigi tabii ki karıştı.Sizin sözünüzü duydu.galiba...2 gündür foto yüklsene kızım diyordum nihate o da yüklemeye başlar..

Neyse..her zamanki gibi saat 07.45 gibi kalktık.Bu enfess manzaraya bakarak kahvaltımızı yaptık.
Bu iş hayatının bana verdigi en kötü mü desem en iyi mi desem alışkanlık ..Düzenlilik..Her daim 30 yıldır sabah saat 07-07.45 arası kalkarız.İster tatil günü ister tatilde olalım..Yat babam be...ııhh baglasan durmaz derler ya..Kış ayında soguk havalarda bile olsa olsa uyanık olarak bir yarım satt bir saat şekerleme ancak..Oysa ne kadar severdim çocuklugumda çinkoya çarpan yagmurun sesi ile uyuyup..sabah annemin yaktıgı gürül gürül odun sobasında sofra hazır olsa bile illa defalarca söylemesine ragmen nazlanarak kalkıp geç saatlere kadar yatmayı....

Kotor Körfezindeki yerimiz gerçekten muhteşemdi.

DSC_9581.JPG

..

Bu arada sabah kalkar kalkmaz hoş bir sürprizle karşılaştık.Bizden de erken kalkıp gelen misafirlerimiz varmış.. :eek:

3 ressam misafirimizdi..(hoş biz onlardan bir gün önce burada oldugumuz için biz evsahibi onlar misafir oluyor degil mi.. ;D ;D).

Almışlar paletlerini.çantalarını boyalarını,tuvallere Karadagın o güzelim manzarasını resmetmekle meşgüldüler..Büyük şairimiz demiş ya hani " Bana mutlulugun resmini yapabilir misin Abidin " diye..Onlarda kendilerine göre mutlulugun resmini yapıyorlardı..Bende onları seyrettim..

Resmi resmedenleri izleyen...jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR