BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 804
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 142,583
Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

;) ;) ;)

DSC_9619.JPG

Etiketler

..

..Tarihi doku Kotoru almış..ortaçag kenti havasına bürümüştü..

Burada insan eski çaglara gitmek kaybolmak istiyordu..

DSC_9745.JPG

DSC_9748.JPG

Beğeni ile izliyoruz teşekkürler

Bülent Bey, Tugay bey ;

begenileriniz beni memnun etti..İkinize de ayrı ayrı teşekkür ederim..

Bundan sonra daha daha iyisini yapmak için ugraşacagım o zaman..

KOTOR

Sırtını Orjen ve Lovcen daglarına dayamış Karadag ın en güzel turistik şehri Kotor körfezini sonunda yer almaktadır.Körfez girişinde ise Herseg Novi yer almaktadır.
Uzun bir süre Sırplarla beraber bir federasyon çatısı altında yaşayan Karadaglıları sonunda dayanamayarak ayrıldılar ve bağımsız bir devlet kurdular. Sırplarla anlaşmak zor . Yöresel bir fıkrada Karadağlı Sırp ‘a sorar. “Bizim plajlarımızda kum. Daha ucuz, daha yakın. Aynı dili konuşuyoruz, aynı şekilde ibadet ediyoruz. Ama sen tatile Türkiyeye gidiyorsun”. Sırp cevap verir. “Türkle 500 yıl yaşadım bir sorun çıkmadı senle bir dört sene sürmedi beraberliğimiz” Yugoslavyanın en tembel milleti olarak anılıyorlar.

Şehrin giriş kapısının üstünde yazan Tito’nun sözü “Tude necemo svoje ne damo” “Başkalarına ait olanı istemeyiz ama bizim olanı da teslim etmeyiz” anlamına gelen sözü yazmakta..

,,Yolumuz üzerinde kilise ve Eski evleri gezip Kotor Old Town a geçtik.Venedikliler tarafından yapılmış kale ,su dolu Surlarla çevrilmiş,yukarıda daglara sırtını dayamış Eski-Şehir .şu anda halkın yaşadıgı ama bir çivi bile çakılmayan tarihi dokusu korunan Unesconun listesinde yer alan bir şehir.Şehir etrafındaki surların uzunlugu 5 km var.3 giriş kapısı var.Dalmaçya kıyılarındaki bu güzel şehir bence en iyi korunmuş,en az hasarla günümüze kadar gelmiş ve dogal fiyortlar üzerine inşaa edilmiş nadir bir ortaçag kasabası sanki..

merhaba ben gezenbilire dün üye oldum stıcerları nerden temin ediyoruz. bilginiz varsa söylerseniz memnun olurum, iyi akşamlar.

..
Old Town da ; Sveti Luka Kilisesi, Sveta Ana Kilisesi, Sveta Marija Kilisesi, Gospe od Zdravlja ve 17. yüzyıldan kalma Prens Sarayı ile 19. yüzyıldan kalma Napolyon Tiyatrosu en çok görmeniz gereken tarihi yerler listesi. sözü bırakıyor fotolarla ve video ile sizi başbaşa bırakıyorum.

Ankaradan Zerrin hanım ve Karavan grubundan ise Levent(güngör) beyden yardım isteyebilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=1672
http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=344

turansait' Alıntı:
merhaba ben gezenbilire dün üye oldum stıcerları nerden temin ediyoruz. bilginiz varsa söylerseniz memnun olurum, iyi akşamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,603
Kaydolan Son Üyemiz
anadolulucahil

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR