Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında
..Niş -Sofya arası 150 km..
Sofyayı geziyoruz....Sofya eski ama düzenli büyük bulvarların şehir meydanına baglandıgı güzelce bir şehirdi..
.........
Bulgaristan topraklarında Plovdiv yolundayız..Yollar bizim kasaba yolları gibi...
..........
Cumartesi günü gece saat 00.30 kapitan andreevo sınır kapısından geçip kapıkuleye geldik..
Pasaport kontrolünü geçtik..Kalabalık gurbetci gelişi vardı..Çok Kalabalıktı..pasaportlar alındı.."size xray çıktı " dediler...
??? ??? ??? ???
Allahım neydi günahım..
Bütün dönüş yapan vatandaşlarımız sınır kapımızın ara kısmında..yerlerde oturanlar..arabalarının bagajını açıp valizleri açıp kontrol ettiriyorlar..tam bir keşmekeş..Ne diyeyim.
Yunanistana İpsaladan girişteki xray cihazındaki memur biraz daha efendi davranmıştı sanki..Bu tam bir felaket.. x ray sonrası karavana girdi..Arabanın içindekileri boşalttınız mı ?? şu dolabı açın..şu çekmeceye bakacagım..diyip duruyor..Eşim de eger rafları-çekmeceleri ve içindekileri çıkarttırısanız ..hepsini dışarı atarım..bir daha da almam...vatandaşını hırsız yerine koyan bir biz varız.. " .diye söyleniyordu..BELKİ BUNDAN BELKİ DIŞARDAKİ pek de iç açıcı olmayan..bizden sonraki x-ray için sırada bekleyenler yüzünden "ne yapabilirim ki..bu benim görevim abla..." diyip karavandan indi..Pasaport onaylama kuyrugundan evraklarımızı alıp son çıkış yani pasaport kontrol kuyruguna garip s şekildeki sıraya girdik..Her sonra gelen en öne geçmek için inanılmaz bir şekilde bu eziyet dolu muameleye kızıp ne sıra nede beklemeyi göze alıyordu..Sıraya başkasının girmemesi için geridekilerin öndekilere uyarıcı klakson sesleri..arasında bitik bir vaziyette sinirlerimi yurdumun en iyi cerrahına aldırmış gibi..sakin sakin....sıramızı bekleyip herşeye kulagımı tıkayarak geçişi aldık...Nihayet ülkemdeyim..
Zaman bulabilsem..topragı görebilsem..aracımdan inip topragı öpecektim... ;D ;D
Gecenin bu geç saatinde Edirneye dogru otobandan gidiyorum..Kızım ve eşim yorgunluktan bitap bir şekilde uyuyorlar..Ben dudagımda bir türkü........yol alıyorum...................................
THE END.......SON..