BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 804
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 141,975
Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

..

DSC_1464.JPG

DSC_1507.JPG

DSC_1508.JPG

DSC_1509.JPG

Etiketler

..Niş -Sofya arası 150 km..

Sofyayı geziyoruz....Sofya eski ama düzenli büyük bulvarların şehir meydanına baglandıgı güzelce bir şehirdi..
.........

Bulgaristan topraklarında Plovdiv yolundayız..Yollar bizim kasaba yolları gibi...

..........

Cumartesi günü gece saat 00.30 kapitan andreevo sınır kapısından geçip kapıkuleye geldik..

Pasaport kontrolünü geçtik..Kalabalık gurbetci gelişi vardı..Çok Kalabalıktı..pasaportlar alındı.."size xray çıktı " dediler... :mad: :mad: ??? ??? ??? ???

Allahım neydi günahım..

Bütün dönüş yapan vatandaşlarımız sınır kapımızın ara kısmında..yerlerde oturanlar..arabalarının bagajını açıp valizleri açıp kontrol ettiriyorlar..tam bir keşmekeş..Ne diyeyim.
Yunanistana İpsaladan girişteki xray cihazındaki memur biraz daha efendi davranmıştı sanki..Bu tam bir felaket.. x ray sonrası karavana girdi..Arabanın içindekileri boşalttınız mı ?? şu dolabı açın..şu çekmeceye bakacagım..diyip duruyor..Eşim de eger rafları-çekmeceleri ve içindekileri çıkarttırısanız ..hepsini dışarı atarım..bir daha da almam...vatandaşını hırsız yerine koyan bir biz varız.. " .diye söyleniyordu..BELKİ BUNDAN BELKİ DIŞARDAKİ pek de iç açıcı olmayan..bizden sonraki x-ray için sırada bekleyenler yüzünden "ne yapabilirim ki..bu benim görevim abla..." diyip karavandan indi..Pasaport onaylama kuyrugundan evraklarımızı alıp son çıkış yani pasaport kontrol kuyruguna garip s şekildeki sıraya girdik..Her sonra gelen en öne geçmek için inanılmaz bir şekilde bu eziyet dolu muameleye kızıp ne sıra nede beklemeyi göze alıyordu..Sıraya başkasının girmemesi için geridekilerin öndekilere uyarıcı klakson sesleri..arasında bitik bir vaziyette sinirlerimi yurdumun en iyi cerrahına aldırmış gibi..sakin sakin....sıramızı bekleyip herşeye kulagımı tıkayarak geçişi aldık...Nihayet ülkemdeyim..

Zaman bulabilsem..topragı görebilsem..aracımdan inip topragı öpecektim... ;D ;D :D :D

Gecenin bu geç saatinde Edirneye dogru otobandan gidiyorum..Kızım ve eşim yorgunluktan bitap bir şekilde uyuyorlar..Ben dudagımda bir türkü........yol alıyorum...................................

THE END.......SON..

mdr' Alıntı:
Gecenin bu geç saatinde Edirneye dogru otobandan gidiyorum..Kızım ve eşim yorgunluktan bitap bir şekilde uyuyorlar..Ben dudagımda bir türkü........yol alıyorum...................................

THE END.......SON..
İsmail hocam neydi o türkü...
Ellerinize sağlık müthiş bir paylaşım oldu..

mdr' Alıntı:
.vatandaşını hırsız yerine koyan bir biz varız.. " .diye söyleniyordu..

Ne kadar doğru söylenmiş eşiniz. Yurtdışında gümrük görevlileri kendi vatandaşlarını rahatsız etmemek için elinden geleni yapar bizim gümrük maşallah yine şahane...... :mad: :mad: :mad:

Yurt dışına çıkıyorsun diye cezalandırdıktan sonra diğerlerini yapması normal değilmi? ;)

Arif hocam ;

gecenin o saatinde ve böyle bir durumla karşılaşan bir insanı..yani beni.... Neşet Ertaş üstadın "Ah yalan dünya" türküsü paklardı..

Gerçi tek türkü ile yetinmedim.Makamını tuturabildigim ve sözlerini hatırladıgım 2 taneyi daha gecenin karanlıgında Trakyamın o güzel insanlarını uykularında rahatsız etmeden söyledim. ;D.

Çok iyi geliyor bu gibi durumlarda..Tavsiye ederim... :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=0TppqIBjMDs

Arif Hüküm' Alıntı:
İsmail hocam neydi o türkü...
Ellerinize sağlık müthiş bir paylaşım oldu..

Dün bu fotoğraf makinası hakkında 5 dk konuştuk arkadaşla,18-55 varmış üstünde birde 55-200 alacak.Bende 18-200 al sen tembelsin zırt pırt takıp değiştirmezsin demiştim,oda çok pahalı demişti eğer fiyat euro ise hemen arkadaş söyleyimde Almanyadan dönen abisi uğrayıp alsın.Çok komik objektif bile istediğimiz objektif sanki bize haber için koyulmuş.

Screenshot_1.jpg

İsmail bey,bende çok severim Neşet Ertaş hocayı ve türkülerini.
Abdal dostlar ile olan videosu da çok güzelmiş,teşekkürler.

İsmail hocam sonunda bitti...İnan zevkle okudum ,çok detaylı anlatım ve zevkli fotoğraf seçimin gerçekten övgüye değer. Gezi yazısı yazmak sabır işi ,hele sizinki gibi her detayı saati saatine yazmak ....21 Haziran'da Slovenya' daymışsınız .Bizde 24 ünde Slovenya'dan geçtik .Nerdeyse karşılaşıyormuşuz:smiley:) Keşke karşılaşsaydık süper olurdu beraber dönerdik.

Bişeyi merak ettiim; şu senin hız göstergesinin üstündeki arabayı yukarıdan aşağıda okla gösteren şema ne işe yarıyor.Üst taraf bir yere deymesin diye bir sensörmü var tavanda ?yoksa '' araba yüksek tavan fazla hız yapma'' diye 100 km nin tam üstüne konmuş:smiley:))

Bir dahaki gezinin rotası şimdiden bellimi?

Son kapıdan Türkiye'ye girişteki o duygunuzu çok iyi anlıyorum,o tatlı yorgunluk anlatılmaz yaşanır,ben bir haftada zor attım üzerimden:9

Ve son söz '' Bencede HERŞEYE RAĞMEN insanın kendi ülkesi gibi yok ''

Sevgiyle kalın.

Sofyayı çıkarken  5 şeritli yolda.. (1).

Ertan bey ben asıl teşekkür ederim...

eger sizin kendinizi buldugunuz..kendinize hitabeden satırlar fotolar yükleyebildimse ne mutlu bizlere..
saglıcakla kalın..

dalyan' Alıntı:
Okurken çok keyif aldım,teşekkürler.

Nedense kadınlar bizlerden daha duyarlılar ve daha yerinde hareket ediyorlar..Kadın içgüdüsü... ;D ;D
Bence buralar bizim vitrinimiz..İlk gelen veya çıkan bütün insanlar bu gibi yerlere göre bizim hakkımızda kanaat sahibi oluyorlar..
Egitim şart......

zentoz' Alıntı:
Ne kadar doğru söylenmiş eşiniz. Yurtdışında gümrük görevlileri kendi vatandaşlarını rahatsız etmemek için elinden geleni yapar bizim gümrük maşallah yine şahane...... :mad: :mad: :mad:

Ahmet hocam ilk tepkim zaten bu oldu.Çıkarken aynı işleme maruz kaldım..neden aynısı girerken oluyor ?? tek sefer olsa zaten sorun etmem..Yanlış kişleri yanlış yerlerde istihdam ederseniz ..bu olur işte.. :mad: :mad:

seyyah54' Alıntı:
Yurt dışına çıkıyorsun diye cezalandırdıktan sonra diğerlerini yapması normal değilmi? ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

SON KONULAR

Geri