Ben başladım takibe .Öncelikle yola çıktığınızda aracınız ister yeni ister eski ister bakımlı ister değil ne olursa olsun her an herşey olabilir .En nihayetinde hepsi birer makina .Rutin bakımları yapıldıktan sonra bazı şeyleri de biraz Allaha havale etmek gerekiyor .Yoksa evden dışarı adım atmamak lazım ))mdr' Alıntı:Karavanı ilk aldıgım günden itibaren beni tanıyan bütün arkadaşlar inceden de olsa takılıyorlardı.." 94 model araçla o kadar yola çıkmaya korkmuyor musunuz ? ..sıkıntı yaşarsınız..." diyerek moral seviyemizi sıfırın altına çekiyordu bu sözler.
Ama hepimizin de iyi bildigi birşey vardı ki.. bakımlı her araç her yere her zaman giderdi.
Daha ilk gezi düşüncesi fikri oluşunca inceden inceye plan dogrultusunda bakımlarını bizzat kendim başında bulunarak yaptırdım.Bakım diyince öyle ahım şahım bakım aklınıza gelmesin.Bütün sıvıların değişimi, alt takımının bütün vida,civatala hareketli,sabit aksamlarının bizzat elle kontrolü, bütün kayışların degişimi (triger ve 2 devridaim kayışı ) fren diskleri ve kampanaların sökülüp bakımı karavan aksesuarlarının çalışır kontrolü (son Taraklı festivalinde sagolsun bütün karavancı arkadaşların bu konuda yardımlarını unutamam ) eksiklerin tamamlanması ile geziye hazırdık..
mdr' Alıntı:..
Beyaz martımızın başlangıç km si 33.326
saat 10 gibi İstanbuldayız..Ara ara yagmur çiseliyor karamürselde.Ama istanbulda hava açık..yolumuz üzerindeki Kozyatagı-carefour a ugruyoruz..Gıda alışverişini yaptık ve 3 adet sandalye aldık.
G.S Arena yolunda oglum işinden izin alıp bizi yolcu ediyor.Öpüşüyor koklaşıyoruz oglumla ailece.Onlar da karıkoca 10 gün sonra Berlin,Amsterdam’a yolcular.Kafalarına göre takılacaklar yani.. ;D
İkitellide petrolofisinden depoyu fullüyorum.Benzinin litresi 3.76 tl
70 lt mazot ve 11.9 lt lpg alıyor.Mazot bizde 1.71 €/lt yani..Not ediyoruz bakalım diger ülkelerde mazot nasıl..
AÇSA ya ugrayıp otobuzdolabı alıyorum.TB41A seyahatte çok lazım olacak.Çektirdigim kablo olmuyor -ufak bir tadilatla iş halloluyor.Yolcu koltugu arkasındaki yere çok güzel oldu.
Saat 14.00 de Edirne yoluna çıktık otobandan.Keşan üzerinden İpsala sınır kapısına gidiyoruz..Tekirdagı geçince Malkaradan kaşar ve beyaz peynir aldık.
Keşana varıyoruz.Şehri bir turlayıp acıkan karnımızı doyurmak için tavsiye edilen Gölbaşı restorantta keşanın meşhur satır etini yiyoruz..Çok güzel ve Lezetli..
Keşandan İpsala sınır kapısı 29 km.17.30 da İpsala sınır kapımızdayız.
mdr' Alıntı:
mdr' Alıntı:...
8 HAZİRAN CUMA
Sabah 6.45 gibi uyandık.İlk gün sabahı oldugundan mıdır erken uyandık.Arabadan inip etrafını kolaçan ettim..varan 1. sol arka lastik sıfır..yere yapışmış…Allah Allah. Birisi mi indirdi yoksa kendiliginden mi ?..anlam veremedim.Kimseyi de suçlamak olmazdı.Jant kapagını simsiyah egzoz isi ile dolu kapagı çıkarttım.Krikoyu yerine taktım..ııhh olmuyor.varan-2 kriko bozuk….. Otopark görevlisi yeni işe geliyordu belli.yardım istedim.Tarzanca konuştuk.telefonu ile lastikci çagırdı.
Küçücük smart arabası ile yunanlı Andon usta geldi.Söktü işaret diliyle dükkanına götürüp tamir edip gelecegini söyledi.Ben de beraber gelecegimi söyledim.kabul etti.Dükkanı Kavalanın batısı tarafında iyi bir semtte güzel bir daire altında idi.çıragı janttan lastigi söktü, suda denedi..sipoptan kaçırıyordu.yeni sipop taktı havayı bana sorarak bastı.Geldik Beyaz martımızın yanına taktık..borcumuz 20 evro..fazla istedin be ustam.Memleketimde en fazla 15-20 tl eder bu. ..ama ilk gün sesimizi çıkartmadık..Sıkıntı içerisindeki yunanlı andon kardeşimize faydamız olsun….Otopark göevlisi de peşinen 4€ sunu da aldı.Aracımızı gittikçe kalabalıklaşan otaparkta bırakarak kavala sokaklarına kendimizi vurduk.
Vladinka' Alıntı:Merhabalar İsmail bey ve Değerli ailesi,
öncelikle vatana hoşgeldiniz.Görseller ve yorumlar harikaydı.İnşallah içinize sinmiştir.Bir çok insanın düş diyebileceği geziyi gerçekleştirerek hem kendinizi hem bizleri mutlu ettiniz.Bu yüzden bütün aile fertlerine teşekkür ediyorum.Beyaz Martı'ya da tabii ki. sanırım güzel bir bakımı haketmiştir.Gezdiğiniz yerlerdeki düzen, mimari yapılanma, doğal ve tarihi güzellikler v.s,den sonra ister istemez Ülkemizle kıyaslama yapılıyor.Aslında bizim üzerinde oturduğumuz Coğrafya dünyanın en güzel Coğrafyasıdır bence.Maalesef bizler yeterince değerlendirememekteyiz galiba? İçinde yaşadığımız 21.ci Yüzyılda, Bilim ve Teknolojinin çok gelişmiş olduğu bu zaman diliminde, Ülkemiz İnsanının çok büyük bir kısmının hala iyi bile denemeyecek şartlarda yaşıyor olması aslında üzüntü verici.Aslında alınması gereken mesafe çok.Kapıkule Gümrüğündeki yaşadığınız nahoş olay bunlardan sadece bir tanesi. Dikkat ettim de gezdiğniz bütün lokasyonlarda, karayollarında hiç bir trafik kazasıyla karşılaşmamışsınız.Ama ülkemizde ana haber bültenlerinde trafik kazası olmayan hiç bir haber yok maalesef.İnşallah bir gün bazı şeyler düzelir de insanımız çağdaş yaşam standartlarındaki olanaklara kavuşur.Tekrar hoş geldiniz.Saygılar.Ergun.
VAP' Alıntı:İsmail bey, ailece hoşgeldiniz.
Böylesi imrenilesi bir geziyi; güzel planlandığı her halinden belli olan bir şekilde öncelikle yaptığınız, sonra da bizlerle detaylı olarak paylaştığınız için çok teşekkürler.
Dilerim tekrar imkanlar yaratır, nice gezilere çıkar ve sizden sonrakilere olumlu örnekler oluşturursunuz (mesela bana )...
Yolunuz hep açık olsun.
mustafayetim' Alıntı:İsmail Abi gezi yazınızı az önce bitirdim ellerinize sağlık.Bir gezi ancak bu kadar güzel anlatılır.Gezenbilir 'de bundan böyle gezi anılarını yazma çıtasını yükselttiniz sağolun var olun .
TUGAY58' Alıntı:İsmail bey 8 resim 10,na cıktı ( 185.39 -- 232.45 ) hangi ressamın diye sormak geliyo icimizden ellerinize sağlık