BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 804
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 141,976
Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

..

DSC_1373.JPG

DSC_1376.JPG

DSC_1391.JPG

Etiketler

mdr' Alıntı:
Teşekkürler Ertan bey..

şimdi olmazsa ilerde mutlaka fırsat bulur gezersiniz inşallah..

Evlenecek kızımıza mutluluklar dileriz şimdiden.
Kızım,Dilara adına size teşekkür ederim.

mdr' Alıntı:
Teşekkür ederim..

Bende Nikon D7000 makina var..Ama bu geziye götürmedim.Çalınırsa üzülürüm diye ;D ;D
Kızıma verdigim Nikon D80 ile çekildi fotoların geneli.Videoları ve ara sıra fotolarıda Panasonic DMC- TZ7 İle çektik.

Ama bence kimse yanlış anlamasın...bu çok önemlidir. makinadan ziyade çeken ve makinaya takılan lens önemlidir.

Ben işim gereği fazla ilgiliyimdir o yüzden sordum. Slovenya Köyleri videosunun kalitesi gayet tatmin edici bununla birlikte yaylada yaptığınız çekimde gayet iyi geldi. o yüzden sordum teşekkürler.

Biz teşekkür ederiz...

Makinayla beraber 2 lens götürdüm.
manzara ve yakın çekim için Tokina 11-16 mm f/2.8
tele ve portre için Nikon 70-200 mm f/2.8 VR
ikiside sınıflarında çok iyidir.

zentoz' Alıntı:
Ben işim gereği fazla ilgiliyimdir o yüzden sordum. Slovenya Köyleri videosunun kalitesi gayet tatmin edici bununla birlikte yaylada yaptığınız çekimde gayet iyi geldi. o yüzden sordum teşekkürler.

mdr' Alıntı:
...

21 Haziran Perşembe..
Saat 07.30 da kalktık.Gece Kaldıgımız büyük otoparktan çıktık..güzel ve manzaralı iç açıcı bir yerde kahvaltı yapmak için yola çıktık.

saat 08.00 de Krsko kasabasına geldik.Tertemiz ve şirin bir kasaba..Manzaralı bir yerde kahvaltımızı yaptık..Hiphop adındaki benzin istasyonunda eksiklerimiz giderdik.Hırvatistana geçmek için Küçük bir sınır kapısına geldik .

Görevliler sıra bize gelince "burası international kapı degil.." diyerek ..işlerini bırakıp sabırla dil bilmemelerine ragmen gitmemiz gereken sınır kapısını tarif ederek (Razvor ),hatta aracımızdaki gps cihazına slovence olan zapolovec kasabasının adını dahi girerek sıradaki araçlara aldırmadan yardımcı oldular.... :smiley: :smiley: :smiley:

Kasabaya geldigimizde yol dogru mu diye sormak için durup ilk gördügümüz markete girdik.O sırada Skoda Octavia 4*4 araçlarıyla CE P9-971 plakalı polis aracı geldi. Saygılı bir şekilde "pasaport lütfen dedi.İnerek vermek için hamle yapınca.."yerinizde kalın" gibi işaret yaparak pasaportları aldı araçlarına gittiler.5-6 dk bekledik.İyi biliyorum birşeyden şüphelendiler..Araçlarının içinden sorgulama yapıp merkezleri ile tlf-telsiz konuşması yaptılar.Geri gelip pasaportu verdiler.Gittigimiz yeri bilip bilmedigimizi sordular bizde "gps kaydını gösterdik" eliyle "eşlik edebiliriz oraya kadar size dercesine işaret edip önümüze düştüler. Razvor sınır kapısına geldik.
Pasaport kontrolünü memur yaptı.bizimle gelen polisler bizi ugurladılar elimizi sallayarak selam verip ayrıldık..çok güzel bir jestti.HIRVATİSTANA GİRDİK..
Ravno-brezco kasabasından geçerek Hırvatistan başkenti Zagrep e geldik.Çok büyük ve tarihi eski bir şehir ZAGREP..

İnsanın morali ne kadar düzelir böyle bir durumda,tebrik ederim arkadaşları.

Bülent bey moral tavan yapıyor bu gibi durumlarda.

Düşünün ; yanlış bir sınır kapısına gelmişsiniz..bilmiyorsunuz.Arkanızda 6-7 araç sırada.Memur sabırla size anlatıyor..Olmuyor (onlar ingilizce bilmiyor..biz slovence) kimse ses çıkarmıyor.Size yardım için güvenlik görevlisinden tutun gişe memuruna kadar yerlerinden ayrılıp bizim karavan kapısındalar....................Ne mecburiyetleri var.... :eek: :eek: :eek: Sonra polisin davranışına ne demeli....ya başka ülkelerin..mesele ülkemizde.. polislerin davranışları.. ;D ;D ;D

İnsana verilen deger bu...

Bu olay başka bir sınır kapısında olsaydı nasıl davranılırdı... ??? ??? ??? ??? ???

mdr' Alıntı:
Teşekkür ederim..

Bende Nikon D7000 makina var..Ama bu geziye götürmedim.Çalınırsa üzülürüm diye ;D ;D
Kızıma verdigim Nikon D80 ile çekildi fotoların geneli.Videoları ve ara sıra fotolarıda Panasonic DMC- TZ7 İle çektik.

Ama bence kimse yanlış anlamasın...bu çok önemlidir. makinadan ziyade çeken ve makinaya takılan lens önemlidir.
Galiba Panasonic DMC- TZ7'nin lensi de Ara GÜLER'in hep önerdiği Leica lens..?

Deprem zamanı Romanya dan apar topar çıktık hiç kimseyle irtibat kuramıyoruz allak bullak olmuş bir şekilde Türkiye ye geliyoruz bütün kapılardan geçmiş olsun dilekleri ile geçtik o gaddar Bulgar lar da dahil buna ama bizim kapı ... kendi halkını kötülemek hoş bir şey değil ama biz o beğenmediğimiz (onlarda bizi beğenmiyorlardı oralarda) Romenlerin yarısı kadar uygar değiliz,bunu anlamıştık o yıllarda.

İpsala, Kapıkule ...'den dışarıya çıkanların/çıkmış olanların bakış açısı, nasıl da değişiyor!... ;) :D ;D

Cavid Sezen

;D ;D ;D ;D

Cavid hocam..aslında bakış açısı çogumuzun aynı..çıkmaya gerek yok bile...ama iyice perçinliyor bu durum..

gezmen' Alıntı:
İpsala, Kapıkule ...'den dışarıya çıkanların/çıkmış olanların bakış açısı, nasıl da değişiyor!... ;) :D ;D

Cavid Sezen

mdr' Alıntı:
;D ;D ;D ;D

Cavid hocam..aslında bakış açısı çogumuzun aynı..çıkmaya gerek yok bile...ama iyice perçinliyor bu durum..

Genel anlamda söyledim İsmail Bey... :smiley:

Cavid Sezen

Alpercigim;
telefonda da konuştugumuz gibi Adriyatikte her istasyonda LPG yok.Ama benzinle dizel arasında fark yok sayılır..Onun için benzin depon full olsun daima..LPG olan istasyondan yedekleyerek amacına ulaşırsın..

ALP_ER_TUNGA' Alıntı:
İsmail abi, rotanız boyunca tüm istasyonlarda LPG satılıyormuydu dikkatinizi çektimi?

...

Lupoglav adındaki kasabadan mısır tarlalarıyla çevrili güzel asfalttan geçerek ; vocarica kasabasında sırplarla savaş sırasında evlerin delik deşik kurşun izleriyle dolu cepheleri ...yol kenarında dokunulmadan duruyordu.

İlginçtir ki küçük kasabalarda-köylerde bile evler arasında belirli aralıklarla yangın söndürücü musluklarıyla su sistemi vardı.. ;D ;D
Bunların ya aklı yok...yada suları çoktu.. :D :D ;D ;D

Bosna Hersek hariç şimdiye kadar gezdigimiz yerlerde sokakta sahipsiz kedi-köpek görmedik..Ne yapıyorlardı acaba...Kısırlaştırma,itlaf etme ..???? ;D

100 km boyunca dikkatimizi çeken bir özellik ise kasabalar-köyler garip şekilde biribirinin kopyası gibi idiler sanki..Göze çok hoş gelen bahçeli-düzenli bir tarzdı bu..Tam benim istedigim gibi yani..

Yani kasabaya giriyorsunuz ,ana yolun sagında solunda rogar sistemi var üzeri yarı kapalı her 2 eve mutlaka anayoldan araç girecek şekilde yol bırakılmış,her yer çimlerle süslü,bir cephedeki her evin önünde (karşı evinki de) mutlaka 2 renkli tekerlekli çöp konteynırı var, bütün kasaba yol boyunca konuşlanmış..Her evin ön cephesi ev arka cephesi ise arazileri şeklinde ayarlanmış.Yani kasaba sanki yol kenarına uzun ince şerit şeklinde yayılmış.Geri tarafı ekili arazi halinde planlanmıştı..Bunlarda miras sistemi nasıldır ki..bu şekli koruyorlar..Yoksa savaş sonrası aldıkları yerlere böyle mi yerleşim yaptılar..

Bu yazımı yazarken Ziraatcı Turgut hocamızın sözleri kulagımda çınladı.Uludag üniversitesine gelen Amerikalı prof..Domates tarımı ile ilgili yeni sistemleri ,makinalaşmış tarım için bilgi alışverişine yurdumuza geliyor.Kendilerinde yüzlerce dönüm topraklarda aynı tip ürün ekimleri oldugunu bunun sonucu domateslerin makinayla toplandıgını verimin dekarda bilmem kaç ton oldugunu anlatıyor.Bizimkiler dinliyor..Bizimkilerin yüzlerinde umutsuz vaka..olmaz diyorlar.."Hocam bizde miras kanununa göre ölen anne babanın malı-mülkü eşit paylaşılır.Onun içinde yıllar içerisinde araziler neredeyse mendil kadar kalmaya başladıgını söylerler. ;D Hoca " ee o zaman bu miras kanununu degiştirin..yazık tarımdan anlamayan kardeşe düşen tarlanın hali ne olur peki ?? diye soruyor..Bizimkiler "ya icara verir yada..(bizde miras paylaşımı çogunlukla kavgalı olacagından birde her dügünde mutlaka dünürler arasında da kavga çıkacagını esprisini de anlatarak... ;D ;D ;D kardeşlerine kızar..yıllarca ööyle durur ekilmez derler..Adam hayretle bizimkileri şaşkın bakışlarla dinler..Birkaç deneme harici bizde bu makinalaşma başarısız olur yapılamaz.(Sanayi tipi domates ).....

Herneyse yerleşim çok ilginç geldi..En az 7-8 kasaba bu şekilde idi..Sırbistan sınırına dogru yaklaşıyoruz...Hırvatlar ile Sırplar aynen bizimle Yunanistan kıvamında imiş..

DSC_1429.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR