BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 804
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 141,978
Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

Ertan by,
Ayvalık,cunda güzeldir..Ben sık sık fırsat bulunca kaçarım oralara..

Tabii ki eski günlerde hatırlamak istemediginiz kötü hatıralar varsa..birşey diyemem..

dalyan' Alıntı:
sirmione 2 kodlu fotoğraf bana Ayvalığa tepeden bakan arka mahalle sırtlarını anımsattı,
Önümde Ayvalık,arka planında ise Cunda,hey gidi günler hey.
Hayatımın kabus dolu günleriydi ;D

Etiketler

İsmail bey,doğrudur güzeldir tabiki.
Fakat hem orada yaşayıp,hemde işletme kurmuşsanız madalyonun rengi birden değişiyor.
Sizinde belirttiğiniz üzere hatırlamak istemediğim günlerdi,lakin öyle bile olsa ben yinede vefakar davranarak yad ettim :smiley:

..

20 Haziran Çarşamba

Sabah erkenden kalkıp kahvaltımızı yapıp yol hazırlıgına başladık.Dün akşam gezi sonrası verdigimiz karar sonrası Modenaya gidecektik.Oradan Ferara,Venedik,Trieste,Slovenya ve Hırvatistan,Sırbistan-Bulgaristan yapacaktık..

Modena yapmamızın sebebi Toyota Land Cruiser vx80 arazi aracım için ARB old man emu 3 " yükseltme kitine bakacak..begenirsek alacaktım..Ferrarinin anavatanını da görmüş olacaktık..

Verona,Modena-Ferrara.jpg

Rota- 2.jpg

Beyaz Martı'nın Çizmenin üzerinden süzülüp Istra'nın masmavi güzelliklerinden Slovenya nın yeşilliklerine doğru uçtuğunu sevinçle izliyorum..
Nice mutlu uçuşlara... ;)

Hüseyin bey ; Hüseyin Abi ;

Sizin gibi yıllarca o yolların tozunu atmış, su yolu yapmış bir duayenimizin bu güzel övgülerini daha haketmedik, ama bir başlangıç olarak sayıyorum.Teşekkür ediyorum.

Bu yazıyı okuyan her kim olursa olsun..kesinlikle aklına başka birşey gelmesin.İçtenlikle yazıyorum.
Eşim Gezenbilire üyedir ama sadece okur..Hiç yazmaz..yazmadı da,yazmayacak da bu gidişle.Sizin bütün gezi yazılarınızı okumuş.Not almış.Hatta sevgili eşinizle o tatlı atışmavari esprilerinize bayılıyor.Kısaca degerini bilenler için hem edebi anlamda hemde bir geziyi bu kadar çekici hale getirip örnek alınması açısından sizlere ayrıca teşekkür ediyorum.Bizi bu yola siz ittiniz... ;D ;D ;D
Neden ? eger karavan almaya niyetlenmişsem..eşimin çok istemesi bir ise sizlerin böyle güzel gezi yazılarınızla bizlere örnek olmanız ikidir.

Tez zamanda karşılaşıp-tanışmak dilegiyle,hoşçakalın.

RÜZGAR' Alıntı:
Beyaz Martı'nın Çizmenin üzerinden süzülüp Istra'nın masmavi güzelliklerinden Slovenya nın yeşilliklerine doğru uçtuğunu sevinçle izliyorum..
Nice mutlu uçuşlara... ;)

..
İçimizde burukluk bırakarak Gardadan ayrıldık..Kısa zamanda da olsa Garda bizde güzel bir anı bırakarak geride kalıyor.İtalyanın o sıcak ve umursamaz havası ,kasabalarını birer birer geçip Modenaya dogru gidiyoruz.İş günü oldugundan mıdır her yer araba ve insan seli..Bazan kendimi ülkemde gibi hissetmeme neden olan şeylere sık sık rastlıyoruz..

Kısaca burada kalsam..benim uzun süre kimse yabancı oldugumun farkına varmaz diyorum.. :D :D :D

İtalyada ilk defa otobana giriyoruz.Biletimizi gişelerden aldık...Modenaya dogru otoyol araç trafigi müthiş bir şekilde akıyor..Yol çalışması var galiba ileride..Tek şeride giriyoruz..kimse bir araç öne geçmek için ugraşmadı..Hatta benden önce olan küçük araç bana yol verdi.Teşekkür ettim..Sapaktan çıkıp gps cihazımızın yönlendirdigi adrese dogru gidiyoruz..

Modena spor arabaların babalarından sayılan (kimin baba kimin ana oldugunu tartışacak degilim ya. :D hız yapmayı seven biri degilim..kulak dolgunlugu Ferrari,Porche,Corvette ) Ferrarinin -kırmızı şeytanların yuvası-evi burası..Enzo Ferrari burada bu güzel aracı üetmiş..el yapımı imkansızlıklar içerisinde üretmiştir belki..Ama herkesin gıpta ettigi spor bir araba burada dogmuş vesselam.Bununla da kalmayıp Maserati,De Tomasso gibi diger spor arabaların da dogdugu yermiş...Pavarotti de burada dogmuş...yani velhasıl...verimli topraklarmış... ;D ;D ;D

Çok güzel yerler, foroğraflar ve anlatım. İnsan düzenli cadde ve temizliklerine baktıkça "işte medeniyet" demeden duramıyor ve inşallah bizim de anlayışımız/bakış açımız benim torunlar yaşlanmadan o seviyeye ulaşır... ::smiley:

Ahmet bey merhaba,
bu konuda daha öncede yazdım..Ben de ülkemi herkes gibi çok seviyorum.
Asla ve asla da başka yerde yaşamam-yaşayamam.

Ama bu benim eleştiri getirmemi engellemez-engellememeli.Bizler iş yaşamımızda bu kadar yönetim sistemleri ile çalışırken "eleştiriler bizim hazinemizdir." sloganı ile bunca çalışanı motive ederken..demekki boşuna yalan söylüyormuşuz..

Aslında normal hayatta birileri bizi hatalı sollayıp sıkıştırınca,kendimizin veya ailemizin hayatına kasdedince deliriyorsak...,yada siz sıraya girip usul usul sıranızı beklerken zontanın biri bütün bu güzellikleri hoyratca bir kenara itip kafadan girmeye kalkınca elinizden gelse agzını burnunu kırmak istiyorsanız...., yada bir piknik alanının herkes gittikten sonraki halini görüp içimizden olmadık küfürleri ediyorsak........v.s v.s ..Yada bir şey başkasında iken tu kaka...bize geçince bizden birilere geçince aksütten çıkmış kaşık gibi idiyse..... ne ala..mualla...

Ama bunu sesli olarak biri yazsa yada hatalarımızı biri yüzümüze söylerse.....vay...sen Ülkemizi sevmiyor musun..sen nasıl Türksün..başka ülkeler de eskiden iyi idi ama,şimdi yavaş yavaş onlarda bizim gibiler... ??? ??? ???

Bırakalım bunları.....hazımsızlarla işimiz yok...Devam o zaman bırakalım atalet momenti sürsün....

VAP' Alıntı:
Çok güzel yerler, foroğraflar ve anlatım. İnsan düzenli cadde ve temizliklerine baktıkça "işte medeniyet" demeden duramıyor ve inşallah bizim de anlayışımız/bakış açımız benim torunlar yaşlanmadan o seviyeye ulaşır... ::smiley:

...Modenaya vardık.Daha dogrusu Modenadaki ARB araç yükseltme kitini alacagımız yere..

Kısa bir görüşme sonrası hata oldugunu anladık.Biz oglumuz aracılıgyla 3" ARB oldMan Emu takım kiti sordurmuş bunun karşılıgı 1050€ gibi fiyat almış ve onu almaya gelmişken her nedense kitin çogu parçalarının eksik olması-ellerinde olmamasına ragmen 990€ fiyat çekilmesi ile (ki aynı set Ülkemizde aynı fiyatta idi ) almadık..Geri döndük..

Bitmeye yakın oldugu için Mazot aldık.Litresi 1.75€ dan içim istemesede 34 litre aldık. ;D ;D

Modenadan çıkışta GPS cihazımız hata vermeye başladı.Hafızadaki haritayı okuyamıyordu ve hata verip donuyordu..Çaresiz elimizdeki haritadan rotayı takip ederek Ferrara-Venedik güzergahından geçerek geldigimiz Triesteyi teget geçip Slovenyaya giriyoruz.İtalyadan slovenyaya girişte Avrupa toplulugunda oldukları için sınır kapısı yoktu.Bir ara GPS düzelir gibi oldu.Rotamızı Otoyal harici işaretledik.Yani slovenyada HİÇ OTOYOL PARASI için vinyet almadık 35€ vermedik..Bunun çok da faydasını gördük.Müthiş bir cografyası olan Slovenyaya bayıldık..Yolları hem köylerde,hem kasabalarda hemde şehirlerde nefisti..Ya yol kenarlarının ister ekili arazi olsun ister boş olsun biçme makinası ile tertemiz edilmesi bu ülkeye apayrı bir güzellik veriyordu..Yoksa biz geliyoruz diye haberleri olupta yag yakmak için masraf edip temizlediler mi :D :D :D :D Duyarlı devlet,duyarlı vatandaş insana verilen deger apaçık gözönünde idi..Neyse... ;D ;D ;D kaşımayalım bazı şeyleri...

...
SLOVENYA

Slovenya (Slovence: Slovenija) ya da resmî adıyla Slovenya Cumhuriyeti , Orta Avrupa'nın güneyinde yer alan bir ülkedir. Batısında İtalya; güneybatısında Adriyatik Denizi; güney ve doğusunda Hırvatistan, kuzeydoğusunda Macaristan ve kuzeyinde Avusturya bulunur. Bir zamanlar Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nin bir parçası olan Slovenya, 1991'de bağımsızlığını ilân edip bağımsız bir devlet oldu. 1 Mayıs 2004'te Avrupa Birliği'ne katıldı. Parçalanan Yugoslavya'dan Avrupa Birliği'ne girebilmiş olan ilk ve tek ülkedir. Slovenya Slavca'da "Slavlar Ülkesi" anlamına gelmektedir. 2.5 Milyon nüfusu vardır...

Slovenyanın plaka işareti SLO bayrakları kırmızı-beyaz-mavi para birimi euro..Mazot aldık..İtalyada pahalı diye az almıştık..Burada 1.28€ idi. 58 lt aldık..

Saat 20.30 da Ljubljana ya geldik.Slovenyanın başkenti idi.Etlerinin ne oldugunu bilmedigimiz için mc Donalds da tavuklu menu yedik. 3 kişi 15€ tuttu.Bizden pahalı idi..Tekrar yola düştük.Sava nehrinin üzerinden geçtik.GPS bizi bir yan yola soktu..Aman allahım ne yol..solda derin vaided nehir akıyor..hAVA KARARDI.Yanında da otoyol var.Bizden taraf yani nehirden bu taraf dagların eteginden daracık tek aracın geçecegi kadar bir yol ıssız mı ıssız..karşıdan araba gelse (gelmez biliyorum ama..tek yön çünkü..ama ya çıkarsa..asla yol verecek yer yok..15-20 km böyle ürperti içinde gittik.Nihayet bir kasabada köprü vasıtasıyla ana yola baglandık.

Sevnice kasabasına geldik.MERCATOR adındaki bir alışveriş merkezinin büyük otoparkına çektik aracımızı..Büyük yola yönümüzü verdik..Hazırlandık yattık...

....

sloven köyleri-kasabaları video

http://www.youtube.com/watch?v=zOprMSFJNcc&feature=plcp

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR