BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 804
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 141,991
Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

mdr' Alıntı:
Bin defa haklısın Bülent bey..
6300 km yol teptim.17 gün gezdim.Bir defa trafik kazasına ne rast geldim..nede kaza yapan bir aracı yapsa bile gördüm.
Ülkeme giriş yaptım daha Edirne çıkışında trafik polisi bir aileyi Tırla yapan araç altından çıkartıyordu..Ne diyeyim..

Yeri gelmişken deginmeden edemeyecegim.Bu işin öyle Milliyetcilik-Türklük gibi yüce kavramlarla hiç alakası yok.
Avrupada yada Avrupalı zihniyetinde çok önemli bir temel unsur da şu. " İnsan..İnsan degerlidir." .
Küçücük kasabada yada koskoca metropolde..bir insan yaya çizgisine adımını attımı..hayat duruyor abi...Herkes sabırla bırak klakson çalmayı yan bile bakmıyor. Geçmesini bekliyor.....:smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:
Ben bu seyahat boyunca klakson sesini bir saraybosnada birde Edirneden ülkeme girişte ışıkta arkamdaki Tır niye gitmiyorsunder gibi çaldı.Kulagım klakson sesini inan unuttu. Hırvatistana girişte sınır kapısını 1 km geçince yol asfaltlama çalışması var.Sanırım 20 gün sürecek büyük bir çalışma.Aralıklı her 3-5 km de bir akülü 1.5 metre boyunda yeşil veya kırmızı yanan lamba koymuşlar.Bize kırmızı yandı.Hemde ne yanma en az 2-2.5 dk.Ardımızda en az 20 irili ufaklı araç.Karşıdan gelen hiç yok.....Bekliyoruz..2 dakika..Bir kişi klakson çalmadı.bir kişi nasıl olsa karşıdan gelen yok deyip sıradan çıkıp bizi sollayı geçmedi.Hiçbiri geriye dogru 2 sıra yapmadı.Yada emniyet şeridini ihlal etmedi. Üstelik de burası dagbaşı..Öyle kontrol eden bir trafik memuru yada kişi falan yok haa....

Almanya için genel olarak evet diyebilirim ancak bu kez Avrupa beni hayal kırıklığına uğrattı.Almanya'da bile otobanda hız sınırını aşanlar ,İsviçre ve italya'da dönel kavşağa beklemeden dalanlar ve benzeri irili ufaklı ihlaller hayret ettirdi .Daha önceleri sizin gibi düşünüyordum Ayrıca 4 şeritte 3üncü şeritte giderken o şerit için hız sınırı 60 olduğu halde neden daha hızlı gitmiyoruz diye tırlar tarafından taciz edildik Bu kez cidden şaşırdım .Tabi bizdeki kadar hat safhada değil ama önceki tecrübelerimde bu kadar bile yoktu

Etiketler

...

Kaldıgımız yerden devam..Garda gölüne dogru gidiyoruz.

Geçtigimiz yerlerde genelde tek katlı villavari evler var.Çok güzel ve bakımlı bahçeleri var.

Mazot Türkiye-İtalya farklı degil.Hatta bazı istasyonlarda bizden bile pahalı..Ama istasyonlar hep kartlı sistem ve kimse yok.Kendin doldurup ödüyorsun..Saat 14.00 gibi Veronaya girdik.Şehri gezip tur attık..Hava sıcaktı..Yanıyordu.

Lazise üzerinden Lago di Garda yolundayız..Etrafta Kiwi-şeftali ve üzüm bagları var.Üzerleri sera örtüsü ile tamamen kapalı.Herhangi bir dolu v.s gibi etkilere kapalı yani.Uzun atımlı fıskiyelerle yagmurlama sistemi ile sulanıyorlar.
Saat 15.00 gibi geldik.Kamp yeri için yolun göl tarafındaki kamplara bakmaya başladık.Genelde 30-40 € arası kampinglerdi.Hepside aynı standartları veriyordu.Farkları biraz daha bakımlı biraz daha özenli olmaları idi.

Biraz daha ileriye gidip hem gölün ilerisini görmek hemde seçeneklerimizi dahada arttırmak için devam ettik.

Camping spiaggia d'oro yu begendik.Göle tamamen cepheli sadece yol var.Önü açık ve manzarası daha hoşumuza gitti..Üstelik sakindi. 28€ ücret verdik.wi-fi dahil herşey vardı..

Terlemiştik.Hemen hazırlanıp yorgunlugumuzu ve terimizi attık.. ;D ;D Tatlı su ama..güzel..2 saat yüzdük.

..

DSC_1202.JPG

DSC_1207.JPG

DSC_1208.JPG

..

GARDA GÖLÜ VİDEOSU

http://www.youtube.com/watch?v=6O1ftctjTi0&feature=plcp

20120619_134256.jpg

DSC_1262.JPG

DSC_1263.JPG

DSC_1267.JPG

...

Sabah uykuyu iyice almış..dinlenmiş bir halde standart zamanda uyandım..Kalkıp erkende göle girdim..

Tertemiz ve duru sakindi..O bile uykusunda idi.. :D :D :D

Güzel ve sıkı bir kahvaltı yaptık..Bugün dinlenme..tabiri caizse gezme tozma,zaman geçirme günü idi..Nete girip maillere ve işyeri mesajlarını kontrol edip eksikleri giderdikten sonra bir parti daha denize-pardon göle girdik..

...

Garda Gölü (Lago di Garda), İtalya'daki en büyük göldür. Kuzey İtalya'da yer alan göl Venedik ve Milano kentlerinin arasındadır. Alplerin bu bölümü son buzul çağında buzullar tarafından biçimlendirilmiştir. Göl bir buzul gölüdür. Göl ve gölün kıyıları, güneydoğuda Verona ili, güneybatıda Brescia ili ve kuzeyde Trento ili arasında bölünmüştür. Brenner Geçidi ile kuzeyden kolayca ulaşımın sağlandığı göl bölgesi, pek çok otel ve tatil köyünün bulunduğu turistik bir alandır.

Uzunluk 51.9 km, Genişlik 16.7,Yüzölçümü 2,350 km²,Ortalama derinlik 136 m,En büyük derinlik 346 m..Rakım ise136 metredir. Verona’ya 30, Milano’ya 100 ve Venedik’e 130 km uzaklıktadır..Garda, Milano-Venedik yolu üzerinde biraz kuzeyde, Innsburck-Avusturya’nın güneyinde kalır. Güney kısımları açık ve alçak, kuzeyde göl daralıyor ve boğaz haline geliyor, kıyısından sarp yamaçlar yükseliyor. Bol miktar ördek ve kuğu var..Göl üzerinde işleyen küçük tekneler kasabalar arası ulaşımı sağlıyor.

Garda Gölü.jpg

..

Gölün en kuzey ucundaki Riva del Garda kasabası, sörf ,yelken merkezi..Kasabanın kuzeyinde göl ve şelaleler var. Yol boyunca her yer bağ. Yaklaşık 4 kilometre kuzeydeki şelale Cascate Varone Grotta güzelliğiyle nefes kesiyor. Yolun devamında yemyeşil Tenno Gölü (Lago di Tenno) uzanıyor. Riva del Garda’dan 70 kilometre uzaklıktaki popüler kayak merkezi Madonna di Campiglio’ya yakın bir başka şelale Cascate Nardis. Burada 130 metreden dökülen suyun gürültüsü kulakları zorluyor. Madonna di Campiglio yolu üzerinde sağınızda üzeri karlarla kaplı Dolomitleri görüyorsunuz, onun dışında kalan her yer yeşilin farklı tonlarıyla bezeli orman. Gölün batı kıyısından güneye inerken Riva del Garda’ya 25 kilometre uzaklıkta Malcesine kasabasında gölün üzerine uzanan burnun üzerine kurulmuş eski kalenin bozulmamış görüntüsü ve daracık sokaklar sizi ortaçağa götürüyor, kalenin gece ışıklandırması görülmeye değer. Daha güneyde gölün genişlemeye başladığı yerde göle adını veren Garda kasabası var, şirin mi şirin. Sahilinde bol ıhlamur ağaçları var..Birkaç kilometre güneydeki Lazise, kalesinin surları sanki yeni yapılmışçasına iyi korunmuş bir ortaçağ kasabası ..

Ayrıca gölün en batısında Lazise’ye yakın Avrupa’nın en büyük çocuk eğlence parklarından olan Gardaland var, biz kapısına kadar gidip girmedik.Milano-Venedik otobanının yaklaşık 10 kilometre kuzeyinde, gölün birkaç kilometre içine uzanan burunda ünlü soprano Maria Callas’ın da tercih ettiği Sirmione kasabası var. Oldukça popüler ve tek girişi olan ve bir köprüyle anakaraya bağlanan eski şehrin surlarından içeri girdiğinizde daracık sokaklarıyla davetkar..Doğu kıyısındaki Salo ve hemen kuzeyindeki Gardone Riviera bölgenin en revaçta olan yerleri... Kıyıda büyük bahçeli, yüksek ağaçlı ve renk renk çiçeklerle bezeli malikaneler de görülmeli. Çevre ıhlamur, manolya, lavanta ve yasemin agaçları ve kokusuyla bezeli..

Garda gölü-krokisi.jpg

....

Sabah Ancona-İgoumenitsa dönüşü için netten buldugumuz gemi acentalarından ikisini aradık.

Aneklines ve Minoenlines..Aneklines fiyat olarak ucuzdu ama en erken 3 gün sonraya yer vardı..

Minoenlines ise hem pahalı hemde 2 gün sonra vardı.Birde nedense araç tanımında tam anlatamadık.Görüp kesin fiyatı ona göre verme durumları vardı.
O an aile meclisi karar verdik.Dönüşü Trieste,Slovenya,Hırvatistan,Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden yapacaktık.1620 km gibi bir yol çıkıyordu.Zaten aracımız da çok ekonomik yakıyordu.Sıkıntı yoktu.2-3 gün beklemek yerine o süreyi yolda geçirerek hedefeimize varırdık.Ancona-İgoumenitsa hattını başka seferde deneyip görecektik..

Garda 3.jpg

Garda 4.jpg

Garda 5.jpg

sirmione 2 kodlu fotoğraf bana Ayvalığa tepeden bakan arka mahalle sırtlarını anımsattı,
Önümde Ayvalık,arka planında ise Cunda,hey gidi günler hey.
Hayatımın kabus dolu günleriydi ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

SON KONULAR

Geri