Ebru Yetim
http://www.sakaryadental.com
Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında
Almanya için genel olarak evet diyebilirim ancak bu kez Avrupa beni hayal kırıklığına uğrattı.Almanya'da bile otobanda hız sınırını aşanlar ,İsviçre ve italya'da dönel kavşağa beklemeden dalanlar ve benzeri irili ufaklı ihlaller hayret ettirdi .Daha önceleri sizin gibi düşünüyordum Ayrıca 4 şeritte 3üncü şeritte giderken o şerit için hız sınırı 60 olduğu halde neden daha hızlı gitmiyoruz diye tırlar tarafından taciz edildik Bu kez cidden şaşırdım .Tabi bizdeki kadar hat safhada değil ama önceki tecrübelerimde bu kadar bile yoktu
mdr' Alıntı:Bin defa haklısın Bülent bey..
6300 km yol teptim.17 gün gezdim.Bir defa trafik kazasına ne rast geldim..nede kaza yapan bir aracı yapsa bile gördüm.
Ülkeme giriş yaptım daha Edirne çıkışında trafik polisi bir aileyi Tırla yapan araç altından çıkartıyordu..Ne diyeyim..
Yeri gelmişken deginmeden edemeyecegim.Bu işin öyle Milliyetcilik-Türklük gibi yüce kavramlarla hiç alakası yok.
Avrupada yada Avrupalı zihniyetinde çok önemli bir temel unsur da şu. " İnsan..İnsan degerlidir." .
Küçücük kasabada yada koskoca metropolde..bir insan yaya çizgisine adımını attımı..hayat duruyor abi...Herkes sabırla bırak klakson çalmayı yan bile bakmıyor. Geçmesini bekliyor.....
Ben bu seyahat boyunca klakson sesini bir saraybosnada birde Edirneden ülkeme girişte ışıkta arkamdaki Tır niye gitmiyorsunder gibi çaldı.Kulagım klakson sesini inan unuttu. Hırvatistana girişte sınır kapısını 1 km geçince yol asfaltlama çalışması var.Sanırım 20 gün sürecek büyük bir çalışma.Aralıklı her 3-5 km de bir akülü 1.5 metre boyunda yeşil veya kırmızı yanan lamba koymuşlar.Bize kırmızı yandı.Hemde ne yanma en az 2-2.5 dk.Ardımızda en az 20 irili ufaklı araç.Karşıdan gelen hiç yok.....Bekliyoruz..2 dakika..Bir kişi klakson çalmadı.bir kişi nasıl olsa karşıdan gelen yok deyip sıradan çıkıp bizi sollayı geçmedi.Hiçbiri geriye dogru 2 sıra yapmadı.Yada emniyet şeridini ihlal etmedi. Üstelik de burası dagbaşı..Öyle kontrol eden bir trafik memuru yada kişi falan yok haa....
Almanya için genel olarak evet diyebilirim ancak bu kez Avrupa beni hayal kırıklığına uğrattı.Almanya'da bile otobanda hız sınırını aşanlar ,İsviçre ve italya'da dönel kavşağa beklemeden dalanlar ve benzeri irili ufaklı ihlaller hayret ettirdi .Daha önceleri sizin gibi düşünüyordum Ayrıca 4 şeritte 3üncü şeritte giderken o şerit için hız sınırı 60 olduğu halde neden daha hızlı gitmiyoruz diye tırlar tarafından taciz edildik Bu kez cidden şaşırdım .Tabi bizdeki kadar hat safhada değil ama önceki tecrübelerimde bu kadar bile yoktu