BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mdr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 804
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 142,565
Ynt: BEYAZ MARTI Adriyatik Yollarında

.

DSC_1177.JPG

DSC_1150.JPG

DSC_1168.JPG

DSC_1169.JPG

DSC_1174.JPG

Etiketler

Bu fotoğrafları çekmek için 5 5 buçuk saatlik yürüme maratonu gerçekleştirdik ama kesinlikle değdi :D

Tekrar meydana gelip 9 numaralı otobüsle kampın önünde indik. Çok acıkmış, deli gibi terlemiş ve yorulmuş üstüne bir de acıkmıştık.

Yıkandık, yemek yedik üstüne güzel bir meyve ziyafeti çektik. o akşam tüm yorgunluğumuzu attık :D

DSC_1178.JPG

italya(10).JPG

18 Haziran

Sabah 10 gibi uyanıp kahvaltı edip 13 de toparlanıp çıktık.
Yol rotamız ise şöyle:

...

Yolumuz uzun. İtalya'da trafik ışıklarından çok göbek var. sanırım trafik yoğunluğunu engellemek için böyle bir çözüm bulmuşlar.. Verona'ya kadar yaklaşık 50 küsür göbek döndük.

Yolumuz ve hedefimiz ilk önce Verona, sonra Lazise ve dolayısıyla Garda gölü :smiley:

İyi geceler efenim...

Başlıksız 2.jpg

Bu görselleri bizim ile paylaştığınız ve yalın bir dille izah ettiğiniz için çok teşekkürler

Bende diyorum kendime ismail abim nerelerde niye kayboldu haber bile aramaz olduk diye abim tura çıkmış meğer 10 sayfayı teker teker takip edip satır satır okudum tüm görseller ve anlatımlar için çok teşekkür ederim vatanına ve aramıza tekrar hoşgeldin abi seni seviyoruz ......

Ertan bey asıl bizler teşekkür ederiz..izlediginiz ve begendiginiz için..

dalyan' Alıntı:
Bu görselleri bizim ile paylaştığınız ve yalın bir dille izah ettiğiniz için çok teşekkürler

Pelis hanım fotograflarla bizi Venedikte gezdirdi ama..bilgi verelim derim..

Venedik (Venezia ), Kuzey İtalya'nın doğusunda Adriyatik Denizi'nin kuzey kıyılarında, İtalya'ya bağlı ada şehridir.. Yaklaşık 118 adacık üzerine kuruludur. Tarihsel Venedik şehrinde adacıkları birbirinden ayıran 170 kanal ve bunları birbirine bağlayan 400 köprü bulunur.

Kamu idaresi bakımdan Venedik bir komün olup Veneto bölgesinin ve kendi adını taşıyan Venezia ili'nin başkentidir. Venedik komününün tarihsel Venedik şehrini ihtiva eden ana ada bölümü ile ana karada bulunan Mestre mahallesi arasında, 4 kilometre uzunluğunda Ponte della Libertà (Özgürlük Köprüsü)" adı verilen kara ve demiryolu köprüsü bulunur.

Tarihsel Venedik nüfusu o dönemlerde 300.000 civarında iken günümüzde 72.000'e kadar düşmüştür ve halen azalmaktadır. Yaşlı nüfusun yoğunlukta olduğu Venedik, artık anakarada bulunan Mestre adı verilen yeni şehre doğru kaymaktadır. Venedik'te yaşayanların %50'den fazlası geçimlerini turizmden sağlamaktadırlar.Bugüne kadarki rekor bir günde 150.000 turisttir.Bu kadar turistik olması ve her şeyin deniz yoluyla taşınması sonucu fiyatlar İtalya'nın geneline göre daha pahalıdır.Bütün taşımacılığın su yolları ve kanallardan yapıldığı Venedik, Avrupa'nın motorlu kara taşıtlarına izin verilmeyen tek büyük kentidir..

Venedik Planı.jpg

Venedik-2.jpg

Birolcugum merhaba,
Öncelikle yeni araban hayırlı ugurlu olsun..Tekerin hep düz bassın.
Bir yere kaybolmadım.Sadece ufak bir tur yaptık.İnşallah yagmurlar başlar güz gelir şu arabanla İzmit-Sakarya-Yalova üçgeninde karlı-çamurlu daglarda yaylalarda fink atarız..En kısa zamanda ıslatalım..kendine iyi bak.. ;D

ozturk41' Alıntı:
Bende diyorum kendime ismail abim nerelerde niye kayboldu haber bile aramaz olduk diye abim tura çıkmış meğer 10 sayfayı teker teker takip edip satır satır okudum tüm görseller ve anlatımlar için çok teşekkür ederim vatanına ve aramıza tekrar hoşgeldin abi seni seviyoruz ......

Yazmasakta takipteyiz eğer bu şekilde detaylı 3-5 gezi daha okursak hepimiz Venedikli olacağız sanırım.
Geç bir uyarı ama İsmail bey in araç kullanırken çekilmiş fotoğrafını görünce aklıma geldi , keşke bol bol pan tekniği kullansaydınız,çok şık olurdu.

çok teşekkür ederiz güzel yorumlarınız için hepinize. geziyi iyi bir şekilde aktarabildiysek ne mutlu.

Bülent bey merhaba,
Gönüllerimiz hep bir..Bu kısacık ömrümüzde..gezmezsek..görmezsek..birgün hayat bitiyor..yada gezecek takat kalmayınca..ah demeyelim degil mi ???

Sitemizin o kadar anlamlı ismi varki "GEZENBİLİR " buna uygun düşünmeyenin burada ne işi olur..

Pan teknigini kızımız ögrenecek..inşallah...Daha giriş-gelşme bölümündeyiz.. ;D

mayıstosböce' Alıntı:
Yazmasakta takipteyiz eğer bu şekilde detaylı 3-5 gezi daha okursak hepimiz Venedikli olacağız sanırım.
Geç bir uyarı ama İsmail bey in araç kullanırken çekilmiş fotoğrafını görünce aklıma geldi , keşke bol bol pan tekniği kullansaydınız,çok şık olurdu.

Son zamanlardaki en keyifle okuduğum gezi raporlarından birisi,geziniz hep sürsün diliyorum... :smiley:

Teşekkür ederiz Ahmet bey..2 gün ara ver,
iyoruz..Ercova taraflarında kamp atacagız..gelmek isteyen buyrusun..

VAP' Alıntı:
Son zamanlardaki en keyifle okuduğum gezi raporlarından birisi,geziniz hep sürsün diliyorum... :smiley:

İsmail bey herşey icin cok cokkkk teşekkürler o venediği 5,5 saat gezip bizlere o resimleri ulaştırmanıza yardımcı olanlara,da..

mdr' Alıntı:
Birolcugum merhaba,
Öncelikle yeni araban hayırlı ugurlu olsun..Tekerin hep düz bassın.
Bir yere kaybolmadım.Sadece ufak bir tur yaptık.İnşallah yagmurlar başlar güz gelir şu arabanla İzmit-Sakarya-Yalova üçgeninde karlı-çamurlu daglarda yaylalarda fink atarız..En kısa zamanda ıslatalım..kendine iyi bak.. ;D

Allah razı olsun ismail abi temenniler heğimiz için ne zaman nereye dersen seninle giderim bilirsin dediğin gibi sezon açılsında bende vinç lastik işlerini hallediyorum bu arada humadan aldım 10000lb vinç orj yeride hazır nasıl olsa arabada saygılar abim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

SON KONULAR

Geri