Beraber Bir Defender Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahaozak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 872
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 136,146
Ynt: Beraber Bir Defender Yapalım

Hafta sonu gezi için henüz yola çıkmıştık ki benim lastikler yerinden çıkacak gibi sallanmaya başladı. Sıkıntıyı bulmaya çalıştık önce bijonlara baktık herhangibir sorun yok. Rot ayarı bozuktur ondan yapıyordur dedik nasılsa dağa çıkacaz orada yavaş gidecez orada sıkıntı yaşamayız dedi yola devam ettik. Sonra mazot alırken tekrar baktık sıkıntı Atf yağı altta burca damlamış burcu eritmiş, nasılsa 80 km civarında silkeleme yapıyor yola devam edelim dedik düştük yola. Silkeleme 70 e düştü 60 a 50 ye 40 a burç iyice boşaldı ... Artık yola devam edemeyecek seviyeye geldim. Konvoyda olan Aydın usta ve Şenol ustalar bir çeşme kenarında durdular çesmenin yanında mavi kangal boruyu elleriyle koymuş gibi buldular :smiley: kolu şöküp burcu bıçakla kazıdılar 32lik boru ve 20lik boruyu bıçak ile burçun içine sığacak şekile (konik biçiminde) kesip şekilendirdiler. Çakmakla ısıtıp yerine taktılar (toplam süre 15 dakika). O dakika anladımki Türklerin elinden birşey kaçmaz :smiley: halen borudan yapılmış burçla sıkıntısız bir şekilde yoluma devam ediyorum.. Bu arada akşamın espirisini de büyük Şenol usta patlattı , yolda kalınca dedimki " Birinden beddua mı aldım bu ne başım sıkıntıdan kurtulmuyor" ustadan tarihi espri arabanın arkasına yaz Beddua değil Land aldım :D :D :D

kuzey_06' Alıntı:
bende bu şekilde bir araç toplamak isdiyorum maliyet nerelerde acaba
Net hasaplamadım ama bir sürü daha eksiğim var yaklaşık 32.000 civarında gidiyor.

Etiketler

köylu' Alıntı:
konuyu baştan beri okuyorum ,sizdeki sabıra vegyretinize imrenmemek elde değil.size çok ama çok sabılı ve sağlıklı günler diliyorum.
Çok teşekkür Allah razı olsun..

tahaozak' Alıntı:
Hafta sonu gezi için henüz yola çıkmıştık ki benim lastikler yerinden çıkacak gibi sallanmaya başladı. Sıkıntıyı bulmaya çalıştık önce bijonlara baktık herhangibir sorun yok. Rot ayarı bozuktur ondan yapıyordur dedik nasılsa dağa çıkacaz orada yavaş gidecez orada sıkıntı yaşamayız dedi yola devam ettik. Sonra mazot alırken tekrar baktık sıkıntı Atf yağı altta burca damlamış burcu eritmiş, nasılsa 80 km civarında silkeleme yapıyor yola devam edelim dedik düştük yola. Silkeleme 70 e düştü 60 a 50 ye 40 a burç iyice boşaldı ... Artık yola devam edemeyecek seviyeye geldim. Konvoyda olan Aydın usta ve Şenol ustalar bir çeşme kenarında durdular çesmenin yanında mavi kangal boruyu elleriyle koymuş gibi buldular :smiley: kolu şöküp burcu bıçakla kazıdılar 32lik boru ve 20lik boruyu bıçak ile burçun içine sığacak şekile (konik biçiminde) kesip şekilendirdiler. Çakmakla ısıtıp yerine taktılar (toplam süre 15 dakika). O dakika anladımki Türklerin elinden birşey kaçmaz :smiley: halen borudan yapılmış burçla sıkıntısız bir şekilde yoluma devam ediyorum.. Bu arada akşamın espirisini de büyük Şenol usta patlattı , yolda kalınca dedimki " Birinden beddua mı aldım bu ne başım sıkıntıdan kurtulmuyor" ustadan tarihi espri arabanın arkasına yaz Beddua değil Land aldım :D :D :D
Net hasaplamadım ama bir sürü daha eksiğim var yaklaşık 32.000 civarında gidiyor.
Allah kolaylıklar sabır ve güç versin size :smiley:

suyabatmaz' Alıntı:
o Çizimi olan tampon mu?

Bu arada Barış bey, tamponun çizimini yolladığınız zaman "pütürlü elektroliz boya" diye bir boyadan söz etmiştiniz nerden temin edebiliriz bu boyayı ?

Boya konusunda çok kararsız kaldım, burdaki pütürleri inceledim farklı farklı malzemeler var ama kuruyunca sertleşen kaya gibi olan bir pütür bulamadım.Snorkele attığım pütür vardı görüntüsü çok hoş ancak ufak darbelerde eziliyor.Çekomastik tarzı bir pütür buldum, o da çok esnek bir malzeme bir nevi silikon gibi tırnağınızla filan esnetebiliyorsunuz, o da üzerine boya atıldığında kolay çiziliyor.Pütür olayını yapmak istiyorum tamponu daha hoş göstereceğini düşünüyorum eğer istediğim gibi pütür bulamazsam statik boya düşünüyorum aslında statikte de kararsız kaldım avantajları dezavantajları hususunda.

Ugur ben bir tampona başladım ama ne kadar başarılı olabilecem bilmiyorum. Olmadı senin ustandan teknik destek alacaz. :smiley:. yapım aşamasından birkaç resim ekliyim. Tampona 2 tanede delici sis farı aldım. Diğer işler bitsin tamponu yerine takıp üzerinde ölçü ile kalan yerlerini yapacaz. Bu arada kaşıntı uyuza döndü bende birda Lada Niva aldım onuda komple söktürdüm çürüklerini yaptırıyorum, sonra kaporta boya iç aksamları yaptıracam. Birde arazide Moskoviç'i deneyelim bakalım nasıl :D

011.jpg

012.jpg

001.jpg

002.jpg

Selam Uğur,

Elektroliz boya yapan bir boyahane Trabzon'da kesin vardır. Elektroliz boyanın tüm aşamalarına ve teknik detaylarına hakim değilim ama bildiğim kadarını aktarayım:

Boyanacak metal parçanın fırında ısıtılması sonrası, üzerine püskürtülen boyanın; ısı etkisi ve kendi özelliği gereği, metal parçanın tüm yüzeyleri ve ara detaylarına nüfuz etmesi sonucu, tüm metal yüzeyi kaplaması ve hava ile temasını kesmesi. En önemli özelliği ise, metal parça yüzeyinde her noktada ( en detay noktalarda bile ) aynı boya kalınlığında kaplaması. Bildiğim kadarı ile, elektroliz boya atılan yüzeylerin çiziklerden ve darbelerden etkilenmesi, normal boyaya göre çok daha zor. Bu nedenle; normal boyaya göre tercih edilen bir boya türü.

Elektroliz boya atacak boyacı çok daha detaylı bilgiler verecektir.

Kolay gelsin, sonuç fotolarını beklerim. Kolay gelsin :D

Barış

@Taha sen nettin bide nivaya girmişsin ? Abi boş arabalarla uğraşıyorsun :smiley: hayırlı olsun ne diyelim ama biraz hızlı gidiyon daha defenderı bitirmemiştin ?Tamponu kaç mm den bastırdın ? Bir de nerde yaptırıyorsun ?

@Barış, abi bu elektroliz boya dediğin elektrostatik boya değil, değil mi ? boyadan çok benim aklımı pütür kurcalıyor.Fabrikanın araçların paçalarına ya da içine attığı sertleşip kaya gibi olan pütürü piyasada bulamadım.Tanıdığım bir boyacı ise fabrikanın vurduğu malzemeyi piyasaya vermiyorlar dedi.Yani sıkıntım pütürde, kuruduğunda derbelerden ezilmeyecek sağlam bir pütür bulmam lazım, ki bu pütür de atıldığında homojen yayılacak ve küçük küçük pütürler oluşturacak öle büyük damla damla olmayacak yani, çok mu şey istedim ne ??? :D

Dedimya Uğur Kaşıntı uyuza döndü :D Motor değiştirmiyorum ladaya o yüzden rahatım. Tamponu Öztürkotoda yaptırıyorum 4mm sacdan, daha kalınını tavsiye etmem bu bile ağır oldu. Bu aralar herşeyi bıraktım portal aks nasıl yapılır , biz yapabilirmiyiz onu araştırıyorum yapabilirsek 10 numara olacak.

Bu elektrostatik boyayı (epoksi toz boya) benim rollcage ve portbagajda kullanmıştık. Dış aksam boyası.
Ama herhangi bir boya değil özel bir boyaydı. İstanbulun heryerinde aramış bulamamıştık.
Usta fabrikasını bile arayıp sormuştu.
En sonunda İkitelli'de bir depoda bir köşede bir kaç butu bulmuştu galiba.
Özelliği içindeki bir maddeden dolayı (ne olduğunu bilmiyorum) çizilmelere ve darbelere karşı dayanıklı olmasıydı galiba.
Boya konusunda birşey bilmiyorum. Bizim attığımız yarı mat siyah, pütürlü diye geçiyordu.
Bunlar piyasada 2 türlü var, biri bol bulunan ve ucuz, diğeri epey pahallı bir boya.

Birde bu boyada fırının belli bir sıcaklığa gelmesi ve bu sıcaklıkta belli bir süre durması gerekiyor, örneğin 250 derecede 3 saat gibi.
Bu maliyeti arttırdığı için boyacılar daha ucuza daha fazla iş çıkarmak için düşük sıcaklıkta ve kısa süre tutuyorlar (170 derece 1 saat gibi)
Bu durumda boya kaliteli olsa, dışarıdan aynı görünse de dayanıksız oluyor ve çok erken sıyrılmaya, dökülmeye başlıyor.
Demir ustasının boyacıyla ahbablığı ve işe hakimiyeti önemli.

ihg70' Alıntı:
Bu elektrostatik boyayı (epoksi toz boya) benim rollcage ve portbagajda kullanmıştık. Dış aksam boyası.
Ama herhangi bir boya değil özel bir boyaydı. İstanbulun heryerinde aramış bulamamıştık.
Usta fabrikasını bile arayıp sormuştu.
En sonunda İkitelli'de bir depoda bir köşede bir kaç butu bulmuştu galiba.
Özelliği içindeki bir maddeden dolayı (ne olduğunu bilmiyorum) çizilmelere ve darbelere karşı dayanıklı olmasıydı galiba.
Boya konusunda birşey bilmiyorum. Bizim attığımız yarı mat siyah, pütürlü diye geçiyordu.
Bunlar piyasada 2 türlü var, biri bol bulunan ve ucuz, diğeri epey pahallı bir boya.

Birde bu boyada fırının belli bir sıcaklığa gelmesi ve bu sıcaklıkta belli bir süre durması gerekiyor, örneğin 250 derecede 3 saat gibi.
Bu maliyeti arttırdığı için boyacılar daha ucuza daha fazla iş çıkarmak için düşük sıcaklıkta ve kısa süre tutuyorlar (170 derece 1 saat gibi)
Bu durumda boya kaliteli olsa, dışarıdan aynı görünse de dayanıksız oluyor ve çok erken sıyrılmaya, dökülmeye başlıyor.
Demir ustasının boyacıyla ahbablığı ve işe hakimiyeti önemli.

Bilgi için teşekkür ederim, ustanın öyle bir ahbablığı yok o ahbablığı gidip bizzat ben kuracağım gibi gözüküyor, ancak öncelikle birşeyden emin olmam yada tatmin olmam lazım.Elektrostatik boyanın çizilmezliği, güzel bir oto boyasından ne kadar daha dayanıklıdır ?

tahaozak' Alıntı:
Dedimya Uğur Kaşıntı uyuza döndü :D Motor değiştirmiyorum ladaya o yüzden rahatım. Tamponu Öztürkotoda yaptırıyorum 4mm sacdan, daha kalınını tavsiye etmem bu bile ağır oldu. Bu aralar herşeyi bıraktım portal aks nasıl yapılır , biz yapabilirmiyiz onu araştırıyorum yapabilirsek 10 numara olacak.
abi nivayı naapacaksın sorması ayıp? ;D

Göktuğ defender'ın arkasına bağlayıp dolaştıracam :D . İşin aslı defeder tam olarak bitene kadar onla gezerim diye aldım bir sürü eksik görünce arabada dayanamadım onuda revizyona soktum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR