Beraber Bir Defender Yapalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahaozak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 872
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 136,154
Ynt: Beraber Bir Defender Yapalım

tahaozak' Alıntı:
Doslar saolsun arkadaşlar :p Hasan eksik söyledi aks kırdı turbo patlattı :smiley:. Aksilik çıkmazsa eksiklik hissediyorum artık :smiley: Karar verdim benim sürüşüme ön akslar dayanmayacak akrebin defransiyelini alacam.
Hasan bugünkü gezinin fotolarını yükleyebildin mi ?

Taha geçmiş olsun kardeşim, anlatsana neler oldu.

Etiketler

taha abi son aldığım asılsız haberlere gönlünün defenderı satıp cj almak olduğu varsa yoksa amerıkan dediğini kulislerde duyuyorum ayrıca bu yönde sanayide calkalanıyor yok pahasına defenderı satıp arazinin kralı cj alacakmıssın öyle duydum yani ;D

HSN61' Alıntı:
taha abi son aldığım asılsız haberlere gönlünün defenderı satıp cj almak olduğu varsa yoksa amerıkan dediğini kulislerde duyuyorum ayrıca bu yönde sanayide calkalanıyor yok pahasına defenderı satıp arazinin kralı cj alacakmıssın öyle duydum yani ;D

Yok canım daha neler, yok artık....

sertem41' Alıntı:
Yok canım daha neler, yok artık....
İngiliz laneti diyorum artık defendere ama hala ona aşığım :-* ;D amerikanlarda rubicon başka yok. Abi turbo kendiliğinden su koyuverdi. Ön aks kaynaklıydı sarım kaynak yerinden kırıldı (Asfaltta sert kalktım).

tahaozak' Alıntı:
İngiliz laneti diyorum artık defendere ama hala ona aşığım :-* ;D amerikanlarda rubicon başka yok. Abi turbo kendiliğinden su koyuverdi. Ön aks kaynaklıydı sarım kaynak yerinden kırıldı (Asfaltta sert kalktım).

Kardeşim şansızlıklar tabiki olacak, bu yol biliyorsun hep böyle, rubicon konusunda haklısın belki ama bence genede DEFENDER kadar dayanıklı olduğunu sanmıyorum.

Bir şey olsa araca senin hallettiğin gibi çözemessin sorunu. Defenderin da bu özellği iyi.

Turbo nasıl arıza yaptı merak ettim, başına iş açar şimdi bu.

tahaozak' Alıntı:
sonradan aldığın motoru turbosunu elden geçirdiniz mi takmadan siz?

geçmiş olsun tekrardan öncelikle...

Aldığım motor zaten ikinci eldi biliyorsun abi, demekki değişim süresi gelmiş. Motoru taktığımda da ilk çalıştığı zamanlar beyaz duman atıyordu biz bu dumanı motor gelirken yan yatmış kafaya yağ almıştır diye yorumladık ama gelgörki tubo arızalıymış. Tamiri 400 tl ama ben 0 ını araştırıyorum bakalım o ne kadardır :S

HSN61' Alıntı:
taha abi yapma şimdi bugün gördün makinayı hakkını yeme şimdi
Abi cj nin hakkını kim yiyebilir. On numara bir gezi oldu son dakikada batmak en keyiflisiydi ;)
Göktuğ lastik konusunda uyarmak isterim seni kar performansı iyi değil. Özellikle dönüşlerde sıkıntı yapıyor. Yada tek taraflı kasislerde aracın yönü değişiyor.

Tamam turboyu anladık, anlattıkların mantıklı. Aksı nasıl kırdın bir de onu anlat bakalım. :D :D

Gene seni kaşıntı tuttu, yeni turbo falan, senin bu araç bizim Mustafa abinin aracı gibi olacak heralde (MKG). Araca yapılanlardan sonra kim değer biçebilir o araca bilinmez. Seninkide böyle bir şey oluyor.

Abi benin ön akslardan biri kaynaklıydı. Dün gece kar görmek için dağa çıktım biraz debelendim. Ama aracın performansını beğenmedim dönerken bir bakayım dedim bu arabanın nesi var çok anlarmış gibi kaputu açtım. ( benim henüz hava filitresi takılı değil) Turbo emişinin ucundaki boruya bez sarmıştık içeri toz almasın diye. Bir baktım okadar pislenmilşki hava alması mümkün değil . Çıkardım bezi aracın performansı %50 arttı dedim ya bu araba ne güzel kaçıyor böyle aracı durdurup lastik çeker gibi kalkış yaptım TAK aks gitti :smiley:. Benim ki Mustafa beyin aracının lastiğine su dökemez :smiley:

tahaozak' Alıntı:
Abi benin ön akslardan biri kaynaklıydı. Dün gece kar görmek için dağa çıktım biraz debelendim. Ama aracın performansını beğenmedim dönerken bir bakayım dedim bu arabanın nesi var çok anlarmış gibi kaputu açtım. ( benim henüz hava filitresi takılı değil) Turbo emişinin ucundaki boruya bez sarmıştık içeri toz almasın diye. Bir baktım okadar pislenmilşki hava alması mümkün değil . Çıkardım bezi aracın performansı %50 arttı dedim ya bu araba ne güzel kaçıyor böyle aracı durdurup lastik çeker gibi kalkış yaptım TAK aks gitti :smiley:. Benim ki Mustafa beyin aracının lastiğine su dökemez :smiley:

Kardeşim olay sendeymiş gene, daha tam hazır değilken birşeyler yapmaya çalışıyorsun. Baba biraz daha sabır, tam bitir şunu öyle çık araziye.

Mustafa abinin yolunda gidiyorsunu kastediyorum zaten. Yapmadığın şey kalmayacak gibi bir şey. Yakında sen motor da getirirsin İngiltereden. :D :D

Arazi için sakıncalı hiçbir şeyim yok. Sedece vinçi takmadım. Geriye teferruat kaldı arka koltuk ,iç döşeme, stepne, araç muayene :smiley:

tahaozak' Alıntı:
Arazi için sakıncalı hiçbir şeyim yok. Sedece vinçi takmadım. Geriye teferruat kaldı arka koltuk ,iç döşeme, stepne, araç muayene :smiley:

Taha artık fotoğrafta koymuyorsun, ne durumda göremiyoruz ki. Biraz fotoğraf at da görelim. Bu arada jant için tekrar teşekkür ederim, dün taktırdım lastiği ve jantı, rengide uydu.

Tekrar tekrar teşekkürler.

Vay vay vay geziler yapılmış birileri gezilere gitmiş de aks kırmış, turbo patlatmış :D

Şaka bi yana geçmiş olsun, böyle haberleri her hafta sık sık aldığımız için üzülmekten başka birşey gelmiyor artık elimden alışkanlık yaptı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

SON KONULAR

Geri