Benim Karavanım VW T5 Reimo- Nevzat

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nevzat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 447
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 229,053
Ynt: Benim Karavanım VW T5 Reimo- Nevzat

Yüksek tavan için tavanın yanına takılabilecek şekilde 50*20 yada 25 cm genişliğinde açılabilir cama ihtiyacım var nerden bulabilirim?

305040_10150307679009598_559604597_7653287_1705955679_n.jpg

Etiketler

nevzat' Alıntı:
Yüksek tavan için tavanın yanına takılabilecek şekilde 50*20 yada 25 cm genişliğinde açılabilir cama ihtiyacım var nerden bulabilirim?

Nevzat bey, İmaj "Aydın" temin edebilir size....

Eltesan, Seitz S4 camları satmaya başladı, 50 x 35 cm ölçüsü var...

http://www.eltesanmobil.com/urun.asp?cat=250&id=951

50x25 ebatlarındaki açılır cam ,benim düşünceme göre sadece tavanın ön kısmına takılabilir.Çünkü, daha öncede belirtildiği üzere yüksek tavan T5'lerin tavanını tutan kuşaklar var ki, bunların aralığı 42 cm...Hatırlatmakta fayda var ;D Bir önerisi veya bildiği olan varsa ,benim de mustarip olduğum sıkıntıyı aşarız ;D

atiladi' Alıntı:
Eltesan, Seitz S4 camları satmaya başladı, 50 x 35 cm ölçüsü var...

http://www.eltesanmobil.com/urun.asp?cat=250&id=951

350 mm ye 500 mm fiyat alıdım çifti 410 euro + kdv. açıkcası bana baya pahalı geldi,yurt dışı çıkışımda karavan marketlere kendim bakacam.şimdilik böyle kalsın nasılsa daha sonra yaptırılabilecek bişey.

yucel59' Alıntı:
50x25 ebatlarındaki açılır cam ,benim düşünceme göre sadece tavanın ön kısmına takılabilir.Çünkü, daha öncede belirtildiği üzere yüksek tavan T5'lerin tavanını tutan kuşaklar var ki, bunların aralığı 42 cm...Hatırlatmakta fayda var ;D Bir önerisi veya bildiği olan varsa ,benim de mustarip olduğum sıkıntıyı aşarız ;D

Yurt dışındaki bir çok yüksek tavan T5 de gördüğüm açılmayan cinsde olanı var ,bunlar bu atkılardan birini kesmişler sanırım.bu atkılardan birinin iptali tavanın sağlamlığını etkiler mi? ne gibi bir sonuç ortaya çıkar?

315924_10150363735361445_633501444_8157139_870812093_n.jpg

314311_10150363733666445_633501444_8157134_1257547915_n.jpg

Nevzat Bey,sualiniz çok teknik...Bilgim kısıtlı olduğu için sadece tahminimi aktaracağım...

İlk yayımladığınız resimdeki aracın tavanı bizimkiler gibi değil.Sanırım özel yapım.Bu sebeple tavan taşıyıcılarının yeri sağa veya sola kaydırılmış olabilir.

Son resimdeki T5'de ise ,taşıyııcılardan birinin kesildiğini , ancak malum camların sağına ve soluna sağlamlaştırıcı ilave destek eklendiğini düşünüyorum.Ecnebiler oto galerisi veya bilardo salonu için apartman kolonlarını kesmezler değil mi ? ;D ;D

Nevzat Bey, Ben T3 kamperimin üst katına resimdeki camdan taktım. Siz de yurt dışındaki karavan camının ölçüsünü öğrenip, o ölçünün ebatlarında bu sürgülü camdan yaptırabilirsiniz. Bir yurt dışı gezisinde ise değiştirirsiniz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=16484.msg932522#new
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=70924.100

penc.jpg

Hakan, fikir olarak çok güzel, kenar dönüş'lerine dikkat etmek lazım.....

teşekkürler hakan ,bu şekilde en azından yeri hazır olmuş olur bencede. iki destek arası kalan mesafe 42-43 cm .bu şekilde 40 a 20 gibi bir cam şimdilik işimizi görür gibi,yoksa diyer camlar çok iyide çok pahalı ya neden o kadar pahalı olurki alt tarafı amortisörlü açılır cam...

yucel59' Alıntı:
Nevzat Bey,sualiniz çok teknik...Bilgim kısıtlı olduğu için sadece tahminimi aktaracağım...

İlk yayımladığınız resimdeki aracın tavanı bizimkiler gibi değil.Sanırım özel yapım.Bu sebeple tavan taşıyıcılarının yeri sağa veya sola kaydırılmış olabilir.

Son resimdeki T5'de ise ,taşıyııcılardan birinin kesildiğini , ancak malum camların sağına ve soluna sağlamlaştırıcı ilave destek eklendiğini düşünüyorum.Ecnebiler oto galerisi veya bilardo salonu için apartman kolonlarını kesmezler değil mi ? ;D ;D

Bizim kadar olmasada ordada 'kes abi nolcek'' deyip kesen ustalar vardır :smiley:

Köşelerin dönüşüş yuvarlaklığından bahsediyorum, bazı camlar daha büyük yuvarlak olarak döner, bazıları daha keskin, döner....Yurt dışından cam ölçüsü alacaksan, cam ölçüsü olduğu kadar, delik ölçüsüde alıp ona göre delmek lazım...

atiladi' Alıntı:
Hakan, fikir olarak çok güzel, kenar dönüş'lerine dikkat etmek lazım.....

Atilla Abi evet köşe dönüşü konusu çok önemli. Yaptırdığım firma istersen köşeleri 90 derece tam dik de yapabiliyor. İstersen de istediğin radiusda yuvarlak da yapıyor. Benim camın radiusunu eski camın radiusuna göre yaptı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,761
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR