Benim Karavanım VW T5 Reimo- Nevzat

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nevzat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 447
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 229,056
Ynt: Benim Karavanım VW T5 Reimo- Nevzat

mayıstosböce' Alıntı:
İlgiyle bekliyoruz Nevzat bey AVD kampı ,Sinekli de tanışmıştık,aynı araçtan bende de vardı.

evet aracları yaparken birlikte hareket edelim ne dersiniz?ben öne tekli bir koltuk buldum ve aldım ancak vize nuayenesi nedeniyle şimdilik takamıyorum sizinki ruhsattta ne gözüküyor 2 artı 1 mi? koltuk tekli olduktan sonra ruhsata işlenmişmi en büyük sorunumuz ruhsat meselesi gerisi teferruat.

Etiketler

Nevzat bey aracınızı güle güle kullanın, bir çok kişinin aklındaki bir aracı camper olarak kullanacaksınız, biz de sizin imalat aşamalarınızı merakla izleyeceğiz :smiley:
Ben de aracımı almazdan önce t5 yüksek tavanı çok düşündüm ama eşim banyo-wc isteğinden dolayı çok sıcak bakmadı ve 2007 ducato maxı 15 m3 panelvan aldım. Şimdilerde karavana dönüştürmenin planlarını kuruyorum. Hepimize kolay gelsin :smiley:

Haşmet abi eğer duş benim içinde önemli olmasaydı kesinlikle alacağım araba yüksek tavan Trasporter olacaktı,transporter sadece bir araba değil benim için ayrı bir sevda :D

Ama şimdi mecburen Ducato 15m3 ;)

Nevzat Bey, karavanınız hayırlı olsun. Çok iyi düşünmüşsünüz. Bitince Türkiye'nin en orjinal T5 Reimo karavanı olacaktır herhalde. Güle güle kullanın.

T5 e de banyo tuvalet koyanlar var yurtdışı sitelerde. Bir ara koyarım fotoğrafları. Kesinlikle vw nin yolda gidişi konforu bambaşka. Teşekkürler.

NEVZAT ABİCİM HAYIRLI OLSUN BİR SEVDA TÜRKÜSÜDÜR KARAVAN LI HAYAT UMARIM MUTLULUKLA DOLAŞIRSIN KÜRE İ ARZ I :smiley:

nevzat' Alıntı:
evet aracları yaparken birlikte hareket edelim ne dersiniz?ben öne tekli bir koltuk buldum ve aldım ancak vize nuayenesi nedeniyle şimdilik takamıyorum sizinki ruhsattta ne gözüküyor 2 artı 1 mi? koltuk tekli olduktan sonra ruhsata işlenmişmi en büyük sorunumuz ruhsat meselesi gerisi teferruat.

Benim ön tek koltuklu aldığım kişi değiştirmiş.Yalnız bizim tavanın orjinal hali yatmaya çok uygun değil yine bu konuda Avd kampında tanıştığımız Gökhan la baya bir fikir alışverişi yaptık hatta Ankara dan gelirken burada bana uğradı aldık elimize metreleri ölçtük (ki ben bunu defalarca yaptım)biçtik yukarıda ki yüksekliğin bana yeterli olmadığına arkadaşımızada yeterli olmadığına karar verdik(kişiseldir birileri rahat yatmak ister diğerleri için farketmeyebilir),Gökhan ın 2 çocuğu var ona da yetmedi bu yüzden burada bir fiberci ile görüştük,fikirler aldık tavan yükselmesi konusunda.Tavanın yükseltilebileceğine inandıktan sonra dün gökhan arkadaşım beni aradı ve bir tane bizimkinden almaya karar verdiğini hatta şimdi pazarlığa gideceğini söyledi.Eğer sizinde tavanın yüksekliği konusunda çekinceleriniz varsa biraz bekleyin derim.Sizin yukarıda gösterdiğiniz ilk t5 ler bana orjinal tavan gibi gelmedi,umarım dikktinizden kaçmamıştır.

[attachment=1][attachment=2]

fischer_bonito-xl_hochdach-sca-462.jpg_thumb.jpg

polyroof.jpg_thumb.jpg

evet haklısınız .arabanın ama mevcut hali yeterince yüksek dahada yükseltmek??? bilmiyorum ?? eyer ben tavanı sökersem westfalialardaki bez açılıp kapandaan yaptırmak isterim.onudaa türkiyede kime yaptırırım? biz 3 kişiyiz eşim ve kızım ,ben. boy olarak en uzun benim 177 cm.denemedim ama bi şekilde mevcut yükseklikle idaare edebilirim gibime geliyor yada sizin projeyi bir görelim olmassa bende ssize katılırım.

Nevzat bey yatabileceğiniz yüksekliği araçta ölçün yada sizi kalan zaruri alanı,sonra bu yükseklikte herhangi birşeyi ölçekleyip içine girip,bu karton kutuda olur yatmaya çalışın.Eğer tavana kalan alanı büyütmek isterseniz yatağı aşşağıdan başlatacaksınız buda yukarda birisi uyurken aşşağıda rahat oturamamanıza neden olacak,benim bildiğim en az 60 cm gerkiyor.Hatta bana 70 cm.Yani amacım eğer yukarı yatmaksa ben en az 15-20 cm yükseltmek zorundayım.

mayıstosböce' Alıntı:
Amacım eğer yukarı yatmaksa ben en az 15-20 cm yükseltmek zorundayım.

Bülent Bey, bunu nasıl yapacaksınız ? Bu mümkünse sevinçten havalara uçarım ;D

Yücel hocam burada ki fiberci ile 1 saat görüştükten sonra tam ayrılırken aklımıza bir fikir geldi,biz öncesinde bütün ilave kısmı mastikle yapıştırıldığı yerden sıyırıp 10-20 cm ne kadar istersek o kadar ilave yapmayı düşünmüştük(mastikler kesilecek ek yerleri çıkarılacak,ilave yapılıp herşey tekrar yapılacaktı) ama ayrılırken biz niye bu kadar zor bir şekli seçelim ki diye düşündük ustanın da yönlendirmesiyle yalnızca üstünü keserek ve açıları bozmadan çok daha kolay yapılacağını farkettik yani şapkanın yalnızca üstünü keser gibi.Kalıp maliyeti yok işçilik çok daha az.Eğer ben 20 cm yükseltirsem, yukarıda çok rahat yatabilir hale getirmiş olacağım,bu bütün diğer araçlar için geçerli tabi yüksek tavan olanlar kısaca zaten açılı ve düzgün bir şekilde çıkanlar için.Tek detay içten gelen destekler onlarıda kampta levent hocamın da fikriyle metal ağrlıklı yapmayı düşünüyorum eğer düşündüğüm kadar sağlam olursa tavanın üstüne istediğim herşeyi monte edebilirim.En sevdiğim şey üstünde yatmak dahil.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,577
Kaydolan Son Üyemiz
suyesili

SON KONULAR

Geri