Benim Karavanım VW T5 Reimo- Nevzat

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nevzat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 447
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 229,056
Ynt: Benim Karavanım VW T5 Reimo- Nevzat

Bülent Bey,aydınlatmanız için teşekkürler.Sizden kopya çekeceğim ;D

Etiketler

mayıstosböce' Alıntı:
Yücel hocam burada ki fiberci ile 1 saat görüştükten sonra tam ayrılırken aklımıza bir fikir geldi,biz öncesinde bütün ilave kısmı mastikle yapıştırıldığı yerden sıyırıp 10-20 cm ne kadar istersek o kadar ilave yapmayı düşünmüştük(mastikler kesilecek ek yerleri çıkarılacak,ilave yapılıp herşey tekrar yapılacaktı) ama ayrılırken biz niye bu kadar zor bir şekli seçelim ki diye düşündük ustanın da yönlendirmesiyle yalnızca üstünü keserek ve açıları bozmadan çok daha kolay yapılacağını farkettik yani şapkanın yalnızca üstünü keser gibi.Kalıp maliyeti yok işçilik çok daha az.Eğer ben 20 cm yükseltirsem, yukarıda çok rahat yatabilir hale getirmiş olacağım,bu bütün diğer araçlar için geçerli tabi yüksek tavan olanlar kısaca zaten açılı ve düzgün bir şekilde çıkanlar için.Tek detay içten gelen destekler onlarıda kampta levent hocamın da fikriyle metal ağrlıklı yapmayı düşünüyorum eğer düşündüğüm kadar sağlam olursa tavanın üstüne istediğim herşeyi monte edebilirim.En sevdiğim şey üstünde yatmak dahil.

Bulent hocam bu orjinal aciyi ve tavanin aynisini yapabilecekler mi? Sonra belli bir noktaya kadar orjinal gidip sonrasinda sapitan agacta guguk kusu gibi duran bir tavan cikmasin ortaya. Sonucta fiberci yaparim derde, tavan kesilince yapamasada donusu yok.

Melih malzeme çok hoş bir malzeme yani fiber istediğin kadar oyna,olmadı kapla bir daha yap,iyi yapana gelirsen bir sefer kötü yapanı 5 seferde yapsın,sonuçta zımpara ve macunla bu işler olur gidi geliyor,risk cm ler arttıkça çoğalacak ama istediğimizde at deve değil 10-20 cm arası birşey aynı açıyı korursak olur bence ayrıca orjinalin açısıyla gideceği için çok sırıtacağını sanmıyorum.İlk yapmayı düşündüğüm senin dediğin riski taşıyan bir durumdu ortadan biraz daha öne yakın yerden yükseltmeyi planlıyordum.Neyse Nevzat beyin iç dizaynını dış dizayna çevirmeyelim ama iyi bir açılım oldu hepimize.

Nevzat bey aracını ve yapmayı düşündügünüz proje çok güzel..

İçimdeki T5 sevgisi hiç bitmez..4 yıl kullandım.Tadı damagımda.. ;D

ilgiyle izleyecegim..

teşekkürler:smiley: hocam.

sonuçta gerekli yatak uzunluğu 180 cm. 3 kısımlı yapsak 60 cm lik 3 parça ...yatmak istenildiğine üçünü yanyana getir. sabah kalkınca 3 ünü üsüste topla altta sadece 60 cm lik bir kısmı kaplar. yani demek istediğim üstü yükseltmek yerine alt tarafta bir takım oynamalarla yatak işi hallolur diyorum ben. olmadı siz alta yatın çocuklar üstte yatsın ben öyle yapacağım şahsen:smiley:)

ayrıca yavaş yavaş malzeme toplama işine girişmek istiyorum .gerekli olan bir tavan havalandırması ,yan camlar orjinali gibi mi yapmalı yoksa üstteki fotolardaki gibi karavan tipimi olmalı? içeriye izolasyon olarak ne tavsiye edersiniz? alttaki taban orjinalinde yumuşak bir malzeme değiştirip oraya sert bir floor döşemelimi? başka neler yapabiliriz kampta hayatımızı kolaylaştıracak işlevsel???

Ben üst havalandırma için reimo nun havalandırmasını kullandım çok da memnunum.Yan havalandırma bende yok ne zaman yukarıda yatma işini çözerim o zaman.

Üst havalandırma için uygun çözümlerden biri; Mini Heki Plus:
http://www.dometic.com/enuk/Europe/United-Kingdom/leisure-vehicles/Rooflights/products/?productdataid=69744

Cavid Sezen

Tavan havalandirmasi icin birde boyle elektrikli modeller var. Pervane sayesinde isinip yukselen hayayi disari atiyor.

http://www.leisureshopdirect.com/caravan/water/fiamma_rooflights/FIAMMA_TURBO_VENT_Ventilation_System__Spare_Parts.aspx

Evet sonunda arabayı iç donanımı tamamlansın diye İmaj Karavan a teslim ettim. İzalasyon yapılıp alt üst döşeme işi tamamlanacak.Aldığımız dolap yatak tam anlamıyla sabitlenecek, üste ve yanlara cam açılacak öne tekli koltuk vs. Nisan ayında 5 yaşını doldurduğu için mecbur nisan 2012 yi bekleyeceğiz her şey hazır olana kadar.

Bu arada dün ilginç bi olay başıma geldi maliyeciler eve gelmiş ben işteyken.Arabayı sormuşlar ne amaçla kullanorsunuz vs diye ve beni maliyeye davet etmişler,gittim. bir yoklama kağıdı imzalattılar aracı ticari amaçla kullanmadığım ve karavana çevireceğim diye .böyle bir şeyi ilk kez yaşıyorum başına gelen varmı?Altından başka bişey çıkar mı=

nevzat' Alıntı:
Evet sonunda arabayı iç donanımı tamamlansın diye İmaj Karavan a teslim ettim. İzalasyon yapılıp alt üst döşeme işi tamamlanacak.Aldığımız dolap yatak tam anlamıyla sabitlenecek, üste ve yanlara cam açılacak öne tekli koltuk vs. Nisan ayında 5 yaşını doldurduğu için mecbur nisan 2012 yi bekleyeceğiz her şey hazır olana kadar.

Bu arada dün ilginç bi olay başıma geldi maliyeciler eve gelmiş ben işteyken.Arabayı sormuşlar ne amaçla kullanorsunuz vs diye ve beni maliyeye davet etmişler,gittim. bir yoklama kağıdı imzalattılar aracı ticari amaçla kullanmadığım ve karavana çevireceğim diye .böyle bir şeyi ilk kez yaşıyorum başına gelen varmı?Altından başka bişey çıkar mı=

Hayırlı olsun,
Bu arada daha önce aracı kullanırken, yolda ki yoklamalarda ''Amaç dışı kullanım '' diye bir tutanak tuttuldumu. ?

Ruhsatta, en alttaki kullanım şeklinde, yük nakli yazısının yanında "hususi" yazması gerekiyor (noterde satış sırasında alıcıya ticarimi hususimi diye soruyor) yazmıyorsa veya araç daha önceki sahiplerinde şirket üzerine kayıtlı ise böyle bir şey olabilir..

mayıstosböce' Alıntı:
Ben üst havalandırma için reimo nun havalandırmasını kullandım çok da memnunum.Yan havalandırma bende yok ne zaman yukarıda yatma işini çözerim o zaman.

Bülent Bey,sizin havalandırmayı çok yakından resimleyip paylaşmanız mümkün mü? Tavanı tutan ve her birinin diğerine mesafesi 42 cm olan kuşaklara zarar verip vermediğinizi anlamak istiyorum...Çünkü, benim anladığım katologlardaki ebatları 40x40 olan bir havalandırma ünitesinin yerine oturdulduğunda asgari 45x50 gibi bir yer işgal ettiğidir.Eğer böyle ise üç kuşaktan birinin feda edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
Konuyla ilgili bilgisi olan diğer arkadaşlardan da yardım bekliyorum.

yucel59' Alıntı:
Bülent Bey,sizin havalandırmayı çok yakından resimleyip paylaşmanız mümkün mü? Tavanı tutan ve her birinin diğerine mesafesi 42 cm olan kuşaklara zarar verip vermediğinizi anlamak istiyorum...Çünkü, benim anladığım katologlardaki ebatları 40x40 olan bir havalandırma ünitesinin yerine oturdulduğunda asgari 45x50 gibi bir yer işgal ettiğidir.Eğer böyle ise üç kuşaktan birinin feda edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
Konuyla ilgili bilgisi olan diğer arkadaşlardan da yardım bekliyorum.

Yücel hocam,ben Transporter a reimo,remorkuma farklı havalandırma aldım.Reimo tam kılıkılına oldu.Sanırım bu benim bölümümde olmalı ,buldum http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59137.80 .Dikkat edersen tam sınırda olmuş.

Bitince çok hoş olacağını düşündüğüm karavanınızı iyi günlerde kullanmanızı temenni ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,577
Kaydolan Son Üyemiz
suyesili

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR