Benim Karavanım ve Tadilat Aşamaları; Cengiz Küçük (kurtadam)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kurtadam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 107
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,031
Ynt: Benim Karavanım ve Tadilat Aşamaları; Cengiz Küçük (kurtadam)

yaybek' Alıntı:
Cengiz hocam elerinize sağlık güzel gidiyor,yalnız o avuç içi taşlamaya taktığınız testere ise bence kullanmayın çok tehlikeli alırken beni uyarmışlardı hatta çokca yer o aleti önermiyor ve satmıyor buna rağmen ben kullanırken bir dikkatsizliğime geldi ve son 3-5 tur durma noktasında elim çarptı ve sonuç 7 dikiş Allah korusun çalışır vaziyette olsaydı gitmişti el,onu kullanacağınıza dekupaj testere daha emniyetli.

Cengiz bey kolay gelsin,Çalışmalarınızı merakla izliyordum.Ta ki avuç içi taşlamada testereyi görünceye kadar.Yusuf usta benden önce uyarmış.Lütfen o şekilde kullanmayın.Karavan yapayım derken bir sakatlık yaparsınız.Allah korusun. :mad:

Etiketler

yaybek' Alıntı:
Cengiz hocam elerinize sağlık güzel gidiyor,yalnız o avuç içi taşlamaya taktığınız testere ise bence kullanmayın çok tehlikeli alırken beni uyarmışlardı hatta çokca yer o aleti önermiyor ve satmıyor buna rağmen ben kullanırken bir dikkatsizliğime geldi ve son 3-5 tur durma noktasında elim çarptı ve sonuç 7 dikiş Allah korusun çalışır vaziyette olsaydı gitmişti el,onu kullanacağınıza dekupaj testere daha emniyetli.
Yusuf kardeşim uyarına teşekkür ederim, avuç içi taşlamanın ağzındaki testere değil, aliminyum profilleri kesmek için aldığım çapaksız kesme yapan ince çeperli kesici taş, dolap
kenarında 3-4 mm kadar fazlalık vardı ve içlerinde uzun zımba telleri olduğudan ne planya nede dekopaj destere kullanamayacağım için mecburen fazla yakmadan kesmek zorunda kaldım .

orbay74' Alıntı:
Cengız kardesım..
Keske bu gun gelmıs ollsaydın mesajını aksam saatlerınde gorebıldım
Bu gun samı ve metın kardeslerımız sagolsunlar bana moral gayret takvıyesı yapmak ıcın buradaydılar . bır gelenım oldugu zaman gercekten cok mutlu oluyorum moral oluyor. Ne zaman ıstersen teklıfsız gelebılırsın
Saglıcakla kal selam olsun.
Mehmet abi gelemedim bugün işlerim yoğundu inşallah bügün gelmeye çalışırım saygılar.

züğürt gezençi' Alıntı:
Cengiz bey kolay gelsin,Çalışmalarınızı merakla izliyordum.Ta ki avuç içi taşlamada testereyi görünceye kadar.Yusuf usta benden önce uyarmış.Lütfen o şekilde kullanmayın.Karavan yapayım derken bir sakatlık yaparsınız.Allah korusun. :mad:
Sami bey teşekkür ederim yusuf'a da belirttiğim gibi testere değil kesici taş.

kurtadam' Alıntı:
Yusuf kardeşim uyarına teşekkür ederim, avuç içi taşlamanın ağzındaki testere değil, aliminyum profilleri kesmek için aldığım çapaksız kesme yapan ince çeperli kesici taş, dolap
kenarında 3-4 mm kadar fazlalık vardı ve içlerinde uzun zımba telleri olduğudan ne planya nede dekopaj destere kullanamayacağım için mecburen fazla yakmadan kesmek zorunda kaldım .

Cengiz bey kolay gelsin,
tadilat aşamalarınızı zevkle izliyoruz,
arkadaşların sizi uyardığı konuda haklılar önce sağlık, el aletleri tehlikesiz gibi gözükselerde yanlış bir uygulamada yapacaklarını hayal bile edemeyiz,
size önerim bu gibi kesme ve alıştırma durumlarında taş motorunuzda bu zımpara türünü kullanın çok memnun kalacaksınız, ikinci seçenek dekopaj makinanıza metal kesme ucu takın ve arada çıkan zımba telleride sorun olmasın

images%7E0.jpg

Levent bey teşekkür ederim, flap zımparalardan kullanıyorum hatta elimde ince ve kalın iki türü var,zaten düzeltme işlemlerini onlarla yapıyorum .Selamlar

Cengiz Bey,sizi ziyarete geldiğimizde karavanını durumunu görünce haftada bir gün zaman ayırarak tamamlanmasının bayağı uzun süre gerektireceğini düşündüm. Ama bakıyorum, bayağı iyi gidiyor . Selamlar.

derindeniz1' Alıntı:
Cengiz Bey,sizi ziyarete geldiğimizde karavanını durumunu görünce haftada bir gün zaman ayırarak tamamlanmasının bayağı uzun süre gerektireceğini düşündüm. Ama bakıyorum, bayağı iyi gidiyor . Selamlar.

Sami bey teşekkür ederim elimizden geldiği kadar yetiştirmeye çalışıyoruz. selamlar

Sol tarafın dolap montajına kaldığım yerden devam ediyorum

74.jpg

76.jpg

77.jpg

84.jpg

Karavanın iç aygınlatma lambaları olarak flamanlı oto ampülü takılmıştı bunları iptal ederek yerine şerit led ler taktım bunlar iki sıra gün ışığı veren led bir sırada mavi led olarak montajını yaptım .Mevcut açma kapama anahtarının yanına seçici bir anahtar daha ekleyerek iki kademe yapmış oldum.

IMAG0001.jpg

IMAG0003.jpg

IMAG0005.jpg

Birinci kademede orta sıradaki mavi led lambalar yanıyor, gece lambası olarak düşündüm.İkinci kademede hem mavi ledler hemde gün ışığı ledler yanıyor ,gün ışığı ledler sarı tonda yandığı için mavi ışıkla karıştığında insan gözünü rahatsız etmeyen hoş bir beyaz ışık oluşuyor

IMAG0006.jpg

IMAG0007.jpg

Toplam 54 adet led lamba takmış oldum ledlerin hepsi yandığında 260 mA akım çekmekte (ölçü aleti ucuz çin malı oldundan bu değerin doğruluğundan emin değilim)

IMAG0008.jpg

Kenan bey teşekkür ederim bizimde umudumuz o ,saygılar

Cengiz hocam kolay gelsin çok güzel gidiyor kısa zamanda tamamlayacaksınız bu gidişle ilk başlarda biraz endişeliydiniz ama işin içine girince ve biraz gayret edince olmayacak iş yoktur,sonuçta eski bir karavanla uğraşıyorsunuz hurdayı toplamaya çalışıyorsunuz hiçbir zaman eski bir yapı olsun araç olsun tamir ettiğinizde eskisi gibi olmaz illaki kusurlar kalır onlarıda takacağınız ekstra aksesuarlar ile görünmez hale getirirsiniz,olmaz illa sıfır gibi olsun derseniz iş yürümez tırmalar durursunuz ;) çok kafaya takmayın ufak tefek ayrıntıları bırakın nazarlık kalsın :D.
Bu arada biraz ukalalık yapacağım ;D işimiz gereği ışıklar en önemli unsur bizde naçizane bildiğim kadarıyla sizin taktığınız led lambalar çok güzel olmuş fakat ışıkların cinsi konusunda yanlış anlama var sanırım şimdi sarı ışık 3200 kelvindir ve tungsten diye adlandırılır bu 3200 tam net halidir bu değer aşağıya indikce renk kızarmaya başlar yukarı doğru çıktıkca 4000 lere kadar beyazlamaya başlar,gün ışığı ise daylight yani mavi ve beyaz tondur 4000 ile yukarıya doğru gider orta değer 5600 kelvindir,kelvin ışık ısısı birimidir,düz gündüz ışığı 5600 kelvin bu değer akşama doğru yükselir ve renk yine sararmaya başlar bu sebeple kameralarda ve fotoğraf makinalarında beyaz ayarı yapılır yani ışığın beyaz kağıda yansıması ve kameranın o beyaz üzerindeki ışığın rengini hafızaya alarak ortamın rengini tam oturtur,

Tungsten sarı ışık 3200 kelvin şeffaf elektrik ampulu

Daylight gün ışığı 5600 kelvin gündüz vakti dış ortam rengi

florasan ışığı ortalama 4800 kelvin gibi.

Neyse çokda önemi yok bu yazdıklarımın ;Dönemli olan karavandaki enerji tasarrufu ;) şu varki ben sarı ışığı daha çok severim evde tüm lambalar tasarruflu sarı ışıktır yani tugsten renkler dah iyi çıkar ve gözü yormaz ama florasan ışığı soğuk ve soluk bir ışıktır ayrıca gözü yorar ;) neyse kalın sağlıcakla.Benimde bildiğim bir konu vardı paylaşayım dedim yeri gelmişken. ;)

Yusuf kardeş dediğin doğru ilk tavanı indirdiğimde ben bunun içine gömüleceğim her halde demiştim, hatta beceremezsem şasesini römork olarak kullanmayı aklımdan geçirmiştim fakat işe başlayınca yüce ALLAH ta işlerimizi ras getirince yaptığımız işlerden zevk almaya başladık ,şuan ana işler bitti işin süs tarafları kaldı birde lastik ve tekerlek bakımlarını yaptıkmı ,karavanla uğraşırken geçen 14 haftanın acısını çıkarmak kalıyor .

Bende ışık olrak gün ışığını seviyorum hatta loş ışıkta oturmayı seviyorum yaptım lambalar aşırı ışık vermiyor karavanda normal bir ışık siddetinde oluyor senin mesleğin olduğu için sen iyibilirsin hatta sizde ışık şiddetini ölçen alette vardır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR