Benim Karavanım ve Tadilat Aşamaları; Cengiz Küçük (kurtadam)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kurtadam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 107
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,033
Ynt: Benim Karavanım ve Tadilat Aşamaları; Cengiz Küçük (kurtadam)

Cengiz bey kolay gelsin, siz de kolları sıvayıp işin içine dalmışsınız. Kendi tecrübelerimden ve arkadaşlardan edindiğim biligilerden bir karavancının bakım ve tamir konusunda yetenekli olması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa çok kısa sürede heves pişmanlığa dönüyor ve hayaller hüsran oluyor. En kısa sürede ilk tatilinize çıkıp çektiğiniz sıkıntıları unutmanız dileğiyle...

Etiketler

drares' Alıntı:
Cengiz bey kolay gelsin, siz de kolları sıvayıp işin içine dalmışsınız. Kendi tecrübelerimden ve arkadaşlardan edindiğim biligilerden bir karavancının bakım ve tamir konusunda yetenekli olması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa çok kısa sürede heves pişmanlığa dönüyor ve hayaller hüsran oluyor. En kısa sürede ilk tatilinize çıkıp çektiğiniz sıkıntıları unutmanız dileğiyle...
Haşmet bey çok teşekkür ederim,doğru söylüyorsunuz böyle işlerle uğraşacaksanız elinizden iş gemesi gerekiyor yoksa ustalarla uğraşmaktan ömrünüzden ömür gider.İyi ustaları tenzih ederim. saygılar

Tavan kaplamasını yaptık ,ama standardın dışında bir malzeme kullandım .Kontraplak kullanmayı düşünüyordum ama cilalanması veya üzerinin kaplanması gerekiyordu ,ayrıca ön tarafa gelen bölüm kavisli olduğu için normal kontraplakla bu işlemi yapamayacaktım, malzeme araştırırken enine veya boyuna esneye bilen kontraplak olduğunu öğrendim ama toplam malzeme fiyatı ve işçilik artacaktı,sonra foreks diğer adıyla dekota denilen reklamcıların ve dekorasyoncuların kullandığı malzemeyi buldum ,katolog verilerinde sıcaktan ve sudan etkilenmediği yalıtıma katkıda bulunduğunu okudum her kalınlıkta ölçüleri var,ben 4mm lik kullandım tabaka ölçüleri 156 x305 üç,dört rengi mevcut ençok beyaz renk piyasada var boyanabiliyor ve yapıştırılabilyor.

Malzemenin diğer bir özelliği maket bıçağı ile kesilmesi , kolay işleniyor tavanda kullanıldığında sarkma yapabilir iyi bir montaj ve atkı aralığını fazla açmamak gerekiyor ,tabaka fiyatı 45 TL kdv hariç,

25.jpg

26.jpg

27.jpg

28.jpg

35.jpg

Cengız bey kaydesım.
İşe basladıgın gun ne dıyecegımı bılemedım. Laf aramızda "eyvah kı - ne eyvah " dedım kendı kendıme. Yanlıs anlama yapamassın dıye degıl. halen de calısıyor oldugun ıcın nasıl zaman ayırıp nelere katlanacagın aklıma geldıgı ıcın. Ne bıleyım boyle dusunmeme bır de kendı gozumun yılgınlıgından olabılır. Merakla takıp edebılıyorum . Bılıyorsun ben halen cebellesmekte oldugum ıcın aksam saatlerı olunca bıtap dustugumden olacak kı gec saatlerde foruma gırebılıyorum Bır de ben prpofosyonel olmadıgım ıcın tavsıyede de bulunamadım , ama dedım kendı kendıme " genc adam ustesınden gelebılır nasıl olsa " dedım. Kolay gelsın arkadasım . Gorebıldıgım kadarı ıle bayagı temız ve saglam iş cıkarıyorsun Buralara kadar da geldın ya ben de 20 hazırana yetısecegıne kanaat getırıyorum. Ben de sana zıyarete gelebılmeyı cok ısterdım , halımden anlayacagına ınanıyorum daha epeyi yolum var sayılır
Sana en ıyı dıleklerımle kolaylıklar dıler selamlar gonderıyorum.
Hoşcakal

orbay74' Alıntı:
Cengız bey kaydesım.
İşe basladıgın gun ne dıyecegımı bılemedım. Laf aramızda "eyvah kı - ne eyvah " dedım kendı kendıme. Yanlıs anlama yapamassın dıye degıl. halen de calısıyor oldugun ıcın nasıl zaman ayırıp nelere katlanacagın aklıma geldıgı ıcın. Ne bıleyım boyle dusunmeme bır de kendı gozumun yılgınlıgından olabılır. Merakla takıp edebılıyorum . Bılıyorsun ben halen cebellesmekte oldugum ıcın aksam saatlerı olunca bıtap dustugumden olacak kı gec saatlerde foruma gırebılıyorum Bır de ben prpofosyonel olmadıgım ıcın tavsıyede de bulunamadım , ama dedım kendı kendıme " genc adam ustesınden gelebılır nasıl olsa " dedım. Kolay gelsın arkadasım . Gorebıldıgım kadarı ıle bayagı temız ve saglam iş cıkarıyorsun Buralara kadar da geldın ya ben de 20 hazırana yetısecegıne kanaat getırıyorum. Ben de sana zıyarete gelebılmeyı cok ısterdım , halımden anlayacagına ınanıyorum daha epeyi yolum var sayılır
Sana en ıyı dıleklerımle kolaylıklar dıler selamlar gonderıyorum.
Hoşcakal
Mehmet abi çok teşekkür ederim seni çok iyi anlıyorum ben de senin karavanının bitip gün ışığına çıkmasını dört gözle bekliyorum .
Sana verdiğim sözü unutmadım ayarlamaya çalışıyorum bugun veya yarın musaitsen mutlaka yananına uğrayacağım.
Sağlıcakla kal

yaybek' Alıntı:
Cengiz hocam kolay gelsin emin adımlarla ilerliyorsunuz sonuç güzel olacak.
Yusuf kardeşim teşekkür ederim elimizden geldiği kadar birseyler yapmaya çalışıyoruz.

Şu an bende sizin gibi karavan topluyorum.Allah kolaylık versin.İlk başlarda kolay geldi. Sonraları sıkmaya başladı. Malzeme temini ve seçimi en zor aşama .iyi bir şeyler ortaya çıkarabilirsem atila bey gibi eski ve yeni hali olarak yayınlayacağım. ;) ;)

cst.sami' Alıntı:
Şu an bende sizin gibi karavan topluyorum.Allah kolaylık versin.İlk başlarda kolay geldi. Sonraları sıkmaya başladı. Malzeme temini ve seçimi en zor aşama .iyi bir şeyler ortaya çıkarabilirsem atila bey gibi eski ve yeni hali olarak yayınlayacağım. ;) ;)
Sami bey teşekkür ederim evet kolay değil ama sonunda bizler için ödülü büyük benim en büyük sıkıntım zaman tam 12 hafta sonu uğraşıyorum emekli olsam daha kolay olurdu,sağlık olsun sizede kolay gelsin karavanınızın sonucunu bizlerle paylaşırsanız memnun olurum.

Tavan kaplaması bitti sıra sağ tarafın dolaplarını takmaya başlıyoruz

37.jpg

39.jpg

40.jpg

44.jpg

Montoja devam sağtarafın ikinci parça dolabınıda yerine alıştırıp takıyoruz.

48.jpg

49.jpg

53.jpg

54.jpg

Dolap ve raf montajı için birleştirme aparatı, tam olarak ismini bilmiyorum karavanın orjinalinde aynı parçadan vardı daha önce yapılan tamirlerde bu parçalar eksilmiş mobilya hırdavatları satan mağazalardan aynısını buldum ve fiyatı sudan ucuz geldi karavan yapacaklara öneririm 50 adedi 2.5 TL

69.jpg

70.jpg

71.jpg

72.jpg

80.jpg

Cengiz hocam elerinize sağlık güzel gidiyor,yalnız o avuç içi taşlamaya taktığınız testere ise bence kullanmayın çok tehlikeli alırken beni uyarmışlardı hatta çokca yer o aleti önermiyor ve satmıyor buna rağmen ben kullanırken bir dikkatsizliğime geldi ve son 3-5 tur durma noktasında elim çarptı ve sonuç 7 dikiş Allah korusun çalışır vaziyette olsaydı gitmişti el,onu kullanacağınıza dekupaj testere daha emniyetli.

Cengız kardesım..
Keske bu gun gelmıs ollsaydın mesajını aksam saatlerınde gorebıldım
Bu gun samı ve metın kardeslerımız sagolsunlar bana moral gayret takvıyesı yapmak ıcın buradaydılar . bır gelenım oldugu zaman gercekten cok mutlu oluyorum moral oluyor. Ne zaman ıstersen teklıfsız gelebılırsın
Saglıcakla kal selam olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR