Benim Karavanım; Defender 130 Alkoven Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kenanyama Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 217
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,029
Ynt: Benim Karavanım; Defender 130 Alkoven Karavan

Aracın motorunu değiştirmekle ilgili bazı sıkıntılar var zannediyordum, hatalımıyım?

Etiketler

Mustafa bey değiştireceğiniz Tdi 300 motorunuzu sattınızmı acaba ???

MKG' Alıntı:
Değerli Arkadaşım ;

Öncelikle aracınız hayırlı olsun ; Benim karvanımın bir benzerini almış bulunmaktasınız :smiley: ben de Oto Mekanik Hüseyin ustadan yaklaşık 3 ay önce almıştım, benim aracımda Defender 130 TDI ve başoğlu karavan yapımıdır.

Karavan serüvenimi şöyle özetleyim ;

Bu yılın başında bir karavan sahibi olmaya karar verdim ve Telekomdan 2001 model 4x4 Mercedes sprinter Fiber optik araç aldım ; 21.000.-TL ye aldığım araca yaklaşık 24.000.-TL harcadım (Komple motor, mekanik bakım, kaporta, boya,lastik vs) ve bu araç beni o kadar yordu ve hayal kırıklığı yaşattıki en sonun da karavan kısmına başlamadan 45.000.-TL ye bana mal aracı 35.000.-TL ye sattım, Sonrasında yıllardır büyük keyifle kullanıcısı olduğum Defender Karavan a yöneldim ve Hüseyin ustadan bu aracı aldım, en azından her noktasını bildiğim yıllardır kullandığım bir araçtı ;

Defender 130 TDI 300 motor ve 1,41 arazi oranı , arkalar çift amortisor, onler çift amortisor ve arka dingilde denge amortisorü olmasına rağmen ciddi yol tutuş problemi vardı, ayrıca 1,41 arazi oranı ile ilk kalkış ta araç çok zorlanmaktaydı, öncelikle yol tutuş sorununu çözmem gerekiyordu, Çözüm olarak arkada ki viraj denge kolunu zırhlı Defender da kullanılan ile değiştirdim, ön dingildeki ikinci amortisorü soktüm ve ön dingile viraj denge kolu taktım, Lastiklere 3 cm spacer ve 5 cm Ofsetli jant takarak herbir lastiği 8 cm dışa açtım, arka yayların içine ikinci takviye yayları koydum böylece yol tutuşu gayet iyi duruma geldi, en azından 100 veya 110 km hızda araç stabil hale geldi, sıra motor performansına geldi :smiley: arazi oranını 1,67 yaptım aracın ilk kalkış problemini çözdüm ancak 90 km hızda motor 3500 devir görmeye başladı bu durum can sıkıcı oldu, öncesinde yaptığım hesaplara göre 90 km hızda 2800 devir olması gerekiyordu ama evdeki hesap yoldakine uymadı :( bende TD5 motor koymaya karar verdim. muhetemel bu hafta sonu motor operasyonu bitmiş olacak, TD5 motor ve tekrar 1,41 arazi oranına dönmüş olacağım, bu konfigirasyonla performansın gayet iyi olacağını düşünüyorum,

Araçla ilgili yardımcı olabileceğim bir husus olursa her zaman arayabilirsiniz (0 533 270 08 38)

Selam ve sevgiler
MKG

Mustafa bey teşekkürler konuştum hasan ustayla :smiley:

Sizin karavanla ilgili nacizane bir görüşte ben atayım müsaadenizle. Geçen sene maslakta dikkatlice incelemiştim sizin yeni aldıgınız karavanı hayırlı olsun bu arada umarım memnun kalırsınız . içinede girmiştim , bence sorun eşyların yerleştirilmesi vede ağırlık grubunun en arkaya bindirilmiş olmasında , yanılmıyorsam banyo wc vede mutfagın buyuk kısmı vede diğer agırlıklar arka dingilden sonra yaklaşık 1.5 metre uzayan karavan kısmında , buda arkayı basıp önü kaldırıyor.

Bende ambulanstan dönme 11o defender kullanıyorum vede arka şaşitampondan sonra 80 cm.lık çıkıklık var vede benzer sorunlar bızdede oluyordu , bu nedenle bilginiz olsun diye yazma geregı duydum.

Selamlar
Erhan

insel' Alıntı:
Ben bu aracin renklerini ve ic tasarimina bayıldım. Fakat bir sorum var. Arazide kasisleri cikarken arkasi yere surtmez mi acaba? Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Gule gule kullanin.

Kesinlikle araçın arkası diğer 130 luk araçlara göre yere sürtme ihtimali daha fazla ama ağır offroad yapılmıyacağı için sorun olacağını zannetmiyorum.
Kenan YAMA

DSC05501.jpg

MKG' Alıntı:
Değerli Arkadaşım ;

Öncelikle aracınız hayırlı olsun ; Benim karvanımın bir benzerini almış bulunmaktasınız :smiley: ben de Oto Mekanik Hüseyin ustadan yaklaşık 3 ay önce almıştım, benim aracımda Defender 130 TDI ve başoğlu karavan yapımıdır.

Araçla ilgili yardımcı olabileceğim bir husus olursa her zaman arayabilirsiniz (0 533 270 08 38)

Selam ve sevgiler
MKG

Sayın Mustafa Kemal GÜNER
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Aracın yol tutuşunda herhangi bir problem yaşamadım. Problem Maksimum hızında. (110 km/h) 5 nci vitese atınca araç gaz yemiyerek 90 km/h civarında bana dokunma ayarında gidiyor. Hızlanmak için gaza basıldığında tepkiyi çok geç veriyor. Tabi ben bu kıyaslamayı Land Cruiser e göre yapıyorum. Sizin gibi Defender kullanıcısı bulup denetmem gerektiğini düşünüyorum.

Kenan YAMA

suyabatmaz' Alıntı:
Merhaba Kenan Bey,

Defender karavanınız hayırlı-uğurlu olsun. 3 günlük dünya düşüncenize ben de katılıyorum.
Hayırlı olsun.

Barış

Teşekkür ediyorum.
Gezide deneme fırsatı buldum. kesinlikle 3 günlük dünya.

Kenan YAMA

DSC06024.jpg

Mustafa bey teşekkürler konuştum hasan ustayla

Sizin karavanla ilgili nacizane bir görüşte ben atayım müsaadenizle. Geçen sene maslakta dikkatlice incelemiştim sizin yeni aldıgınız karavanı hayırlı olsun bu arada umarım memnun kalırsınız . içinede girmiştim , bence sorun eşyların yerleştirilmesi vede ağırlık grubunun en arkaya bindirilmiş olmasında , yanılmıyorsam banyo wc vede mutfagın buyuk kısmı vede diğer agırlıklar arka dingilden sonra yaklaşık 1.5 metre uzayan karavan kısmında , buda arkayı basıp önü kaldırıyor.

Bende ambulanstan dönme 11o defender kullanıyorum vede arka şaşitampondan sonra 80 cm.lık çıkıklık var vede benzer sorunlar bızdede oluyordu , bu nedenle bilginiz olsun diye yazma geregı duydum.

Selamlar
Erhan

Erhan Bey in açıklamasından sonra benim karavandaki yerleşimi de açıklarsam yardımcı olur diye düşündüm.
Karavanın içindeki mutfak, banyo tuvalet, atık su deposu ön ile arka dingiller arasına yerleştirilmiş durumda.

Kenan YAMA

Levent Bey
Doğrudur Gök Medresenin önü.
20.11.2011 tarihinde tamamladığım parkuru bu gece siteye yerleştireceğim.
Kenan YAMA

kenanyama' Alıntı:
Levent Bey
Doğrudur Gök Medresenin önü.
20.11.2011 tarihinde tamamladığım parkuru bu gece siteye yerleştireceğim.
Kenan YAMA

memleket hasreti bu galiba resimi görünce heyecanlandım :smiley:, gezinizi bekliyoruz, selamlar

Tekrardan güle güle kullan kenan kardeşim ,
çok çok çok güzel duruyor bu araç ....
Aylarca sahibinden.com da bakmısımdır bu defendera , bu adam bukadar özenip para harcadıgı bu nadir aracı neden satar diye düşünmüşümdür , herşey nasip kısmet...yolun açık olsun, ammman virajlara dikkat et kardeşim havale var hepimizde.

Selamlar
Erhan

Karavanı deneme amacı ile senelik izinden alarak düştük yollara ve aşağıdaki kısayolda paylaştım. Belki faydamız olur arkadaşlara.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=81219.msg1028224#msg1028224

Defender 130 Alkovenli Karavan Yollarda I.
08.11.2011 tarihinde senelik izinden kalan izin günlerimi kullanarak ramazan bayramında gerçekleştiremediğimiz anne ve babamıza ziyaretimizi gerçekleştirmek için Defender 130 Alkovenlimiz ile düştük yollara. Rotamız Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Samsun, Fatsa (Ordu), Amasya, Tokat, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Ankara, Düzce, Sakarya, Kocaeli, İstanbul. Samsun ve Fatsa’da akrabalarla bayramlaştıktan sonra Turhal’ da kayınbiradere uğrayıp akraba ziyaretlerini tamamlayıp rotamıza devam edeceğiz. Resimlediğim yerlerin açıklamalarını resimlerin altına ekleyerek bu yazıyı okuyup rota tayin etmek isteyenlere yardımcı olmak istiyorum. Bilgiler internetten derlenmiştir.

Kenan YAMA

İç anadolu Karavan.jpg

Selamlar
11.12.2011 tarihinde gerçekleştirilen Gezenbilir 3.Maltepe Karavan Grubu buluşmasına katılma fırsatı bulduk.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=81981.msg1039347#msg1039347
Elimize geçen Gezenbilir yazısını karavanımıza yapıştırmak şart oldu.

P0235_121211.jpg

P0236_121211.jpg

P0237_121211.jpg

P0238_121211.jpg

P0242_121211.jpg

Sol ön tekerleğin yağlandığını fark ettim. Tekerleği söktüğümde balatanın yapışık olması gereken demirinden ayrıldığını fark ettim. Yeniden hali hazır şekli ile toparlayıp doğru sanayinin yolunu tuttum. Frenci arkadaş balataları değiştirdi ama merkeze dokunmadı, (elinde olmadığından) balataları değiştirdi. Yeni balatalar ile merkez baskı diskleri daha geriye gittiğinden kaçağı kesebileceğini söyledi. En yakın zamanda fren merkezi tamir takımını almam lazım. Bu sorunu böylece öteledik.

Resim çekmek istedim ama durumun vahameti ile sadece yağ kaçağı çekilebildi.
Kenan YAMA

P0243_121211.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR