Benim Karavanım; Defender 130 Alkoven Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kenanyama Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 217
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 95,094
Ynt: Benim Karavanım; Defender 130 Alkoven Karavan

Sayın RedlinE (Mücahid arkadaşım), ve vwcaravelle ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Toyota buluşmasına gelmeyi çok istedim ama vardiyam uymadı. Resimlerle idare edeceğim.
Kenan YAMA

Etiketler

bir defender aşığı ve karavancılık arefesindeki bir arkadasınız olarak

canı gönülden tebrşkler sğlıklı mutlu günlerde kullanmanızı dilerim

G4 110 defender
DOĞAN OTO

beğendiğim bir karavandı size nasip olmuş güle güle kullanın Allah kaza bela vermesin, selamlar :smiley:

dogan oto' Alıntı:
bir defender aşığı ve karavancılık arefesindeki bir arkadasınız olarak

canı gönülden tebrşkler sğlıklı mutlu günlerde kullanmanızı dilerim

G4 110 defender
DOĞAN OTO

Çok teşekkür ederim.
Kenan YAMA

buralpdi' Alıntı:
beğendiğim bir karavandı size nasip olmuş güle güle kullanın Allah kaza bela vermesin, selamlar :smiley:

Sayın Levent Bey bu karavanı alma aşamasında görüşlerinizi almak istedim ama size özelden gönderdiğim link açılmadığından araçı size bildiremedim. Şimdi bu yorumunuz ile ne kadar doğru bir karar verdiğimi bir daha idrak ediyorum. Teşekkürler.
Kenan YAMA

kenanyama' Alıntı:
Sayın Levent Bey bu karavanı alma aşamasında görüşlerinizi almak istedim ama size özelden gönderdiğim link açılmadığından araçı size bildiremedim. Şimdi bu yorumunuz ile ne kadar doğru bir karar verdiğimi bir daha idrak ediyorum. Teşekkürler.
Kenan YAMA

evet yeni bir link adresi beklerken almak nasip olmuş, böyle bir karavan açıkçası hayallerimi süslüyor, yoğun çalışmam nedeni ilede sizle ilgilenemediğsem kusura bakmayın, tekrar güle güle kullanın, kamplarda görüşmek üzere, selamlar :smiley:

Kenan bey karavanınız hayırılı uğurlu olsun. tekerlekleri her daim düz bassın.

kenanyama' Alıntı:
Sayın RedlinE (Mücahid arkadaşım), ve vwcaravelle ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Toyota buluşmasına gelmeyi çok istedim ama vardiyam uymadı. Resimlerle idare edeceğim.
Kenan YAMA

Bir dahakine inşallah

Topiginizi geç farkettim..

Kenan bey karavanınız hayırlı olsun..

Çok güzel ve idealimdeki tiplerden biri...Tekeriniz düz bassın..

mdr' Alıntı:
Topiginizi geç farkettim..

Kenan bey karavanınız hayırlı olsun..

Çok güzel ve idealimdeki tiplerden biri...Tekeriniz düz bassın..

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Kenan YAMA

Hayırlı olsun kazasız - belasız ve cezasız huzur dolu gezileriniz olsun.

Ben bu aracin renklerini ve ic tasarimina bayıldım. Fakat bir sorum var. Arazide kasisleri cikarken arkasi yere surtmez mi acaba? Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Gule gule kullanin.

Değerli Arkadaşım ;

Öncelikle aracınız hayırlı olsun ; Benim karvanımın bir benzerini almış bulunmaktasınız :smiley: ben de Oto Mekanik Hüseyin ustadan yaklaşık 3 ay önce almıştım, benim aracımda Defender 130 TDI ve başoğlu karavan yapımıdır.

Karavan serüvenimi şöyle özetleyim ;

Bu yılın başında bir karavan sahibi olmaya karar verdim ve Telekomdan 2001 model 4x4 Mercedes sprinter Fiber optik araç aldım ; 21.000.-TL ye aldığım araca yaklaşık 24.000.-TL harcadım (Komple motor, mekanik bakım, kaporta, boya,lastik vs) ve bu araç beni o kadar yordu ve hayal kırıklığı yaşattıki en sonun da karavan kısmına başlamadan 45.000.-TL ye bana mal aracı 35.000.-TL ye sattım, Sonrasında yıllardır büyük keyifle kullanıcısı olduğum Defender Karavan a yöneldim ve Hüseyin ustadan bu aracı aldım, en azından her noktasını bildiğim yıllardır kullandığım bir araçtı ;

Defender 130 TDI 300 motor ve 1,41 arazi oranı , arkalar çift amortisor, onler çift amortisor ve arka dingilde denge amortisorü olmasına rağmen ciddi yol tutuş problemi vardı, ayrıca 1,41 arazi oranı ile ilk kalkış ta araç çok zorlanmaktaydı, öncelikle yol tutuş sorununu çözmem gerekiyordu, Çözüm olarak arkada ki viraj denge kolunu zırhlı Defender da kullanılan ile değiştirdim, ön dingildeki ikinci amortisorü soktüm ve ön dingile viraj denge kolu taktım, Lastiklere 3 cm spacer ve 5 cm Ofsetli jant takarak herbir lastiği 8 cm dışa açtım, arka yayların içine ikinci takviye yayları koydum böylece yol tutuşu gayet iyi duruma geldi, en azından 100 veya 110 km hızda araç stabil hale geldi, sıra motor performansına geldi :smiley: arazi oranını 1,67 yaptım aracın ilk kalkış problemini çözdüm ancak 90 km hızda motor 3500 devir görmeye başladı bu durum can sıkıcı oldu, öncesinde yaptığım hesaplara göre 90 km hızda 2800 devir olması gerekiyordu ama evdeki hesap yoldakine uymadı :( bende TD5 motor koymaya karar verdim. muhetemel bu hafta sonu motor operasyonu bitmiş olacak, TD5 motor ve tekrar 1,41 arazi oranına dönmüş olacağım, bu konfigirasyonla performansın gayet iyi olacağını düşünüyorum,

Araçla ilgili yardımcı olabileceğim bir husus olursa her zaman arayabilirsiniz (0 533 270 08 38)

Selam ve sevgiler
MKG

MKG' Alıntı:
Değerli Arkadaşım ;

Öncelikle aracınız hayırlı olsun ; Benim karvanımın bir benzerini almış bulunmaktasınız :smiley: ben de Oto Mekanik Hüseyin ustadan yaklaşık 3 ay önce almıştım, benim aracımda Defender 130 TDI ve başoğlu karavan yapımıdır.

Karavan serüvenimi şöyle özetleyim ;

Bu yılın başında bir karavan sahibi olmaya karar verdim ve Telekomdan 2001 model 4x4 Mercedes sprinter Fiber optik araç aldım ; 21.000.-TL ye aldığım araca yaklaşık 24.000.-TL harcadım (Komple motor, mekanik bakım, kaporta, boya,lastik vs) ve bu araç beni o kadar yordu ve hayal kırıklığı yaşattıki en sonun da karavan kısmına başlamadan 45.000.-TL ye bana mal aracı 35.000.-TL ye sattım, Sonrasında yıllardır büyük keyifle kullanıcısı olduğum Defender Karavan a yöneldim ve Hüseyin ustadan bu aracı aldım, en azından her noktasını bildiğim yıllardır kullandığım bir araçtı ;

Defender 130 TDI 300 motor ve 1,41 arazi oranı , arkalar çift amortisor, onler çift amortisor ve arka dingilde denge amortisorü olmasına rağmen ciddi yol tutuş problemi vardı, ayrıca 1,41 arazi oranı ile ilk kalkış ta araç çok zorlanmaktaydı, öncelikle yol tutuş sorununu çözmem gerekiyordu, Çözüm olarak arkada ki viraj denge kolunu zırhlı Defender da kullanılan ile değiştirdim, ön dingildeki ikinci amortisorü soktüm ve ön dingile viraj denge kolu taktım, Lastiklere 3 cm spacer ve 5 cm Ofsetli jant takarak herbir lastiği 8 cm dışa açtım, arka yayların içine ikinci takviye yayları koydum böylece yol tutuşu gayet iyi duruma geldi, en azından 100 veya 110 km hızda araç stabil hale geldi, sıra motor performansına geldi :smiley: arazi oranını 1,67 yaptım aracın ilk kalkış problemini çözdüm ancak 90 km hızda motor 3500 devir görmeye başladı bu durum can sıkıcı oldu, öncesinde yaptığım hesaplara göre 90 km hızda 2800 devir olması gerekiyordu ama evdeki hesap yoldakine uymadı :( bende TD5 motor koymaya karar verdim. muhetemel bu hafta sonu motor operasyonu bitmiş olacak, TD5 motor ve tekrar 1,41 arazi oranına dönmüş olacağım, bu konfigirasyonla performansın gayet iyi olacağını düşünüyorum,

Araçla ilgili yardımcı olabileceğim bir husus olursa her zaman arayabilirsiniz (0 533 270 08 38)

Selam ve sevgiler
MKG

Fotolarını paylaşırsanız seviniriz. İlgimi çok fena çekti Td5 motor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR