Benden Yazmak İstedim İstanbul - Pyatigorsk

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan akhan3461 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,805
Ynt: Benden Yazmak İstedim İstanbul - Pyatigorsk

...

DSC02220


DSC02221


DSC02222


DSC02223


DSC02225
 

Etiketler


Ynt: Benden Yazmak İstedim İstanbul - Pyatigorsk

tiflis otoyoluna cıktıgımda 110 km hız sınırı var solumdan hasanoğlu turizme ait bakü istanbul otobüsü oldukca hızlı bie şekilde gecti ve gözden kayboldu ben öyle giden bir otobüse degil canımı eşyamı bile koymam artık ilk hedef sarp sınır kapısıydı gece 12 gibi batuma varmıştım gürcistan polis bir kere durdurdu oda dönüşte batuma 20 km kala alkol muayenesi yapıp bıraktılar sınırda ise inanılmaz bir otobüs kuyrugu vardı belki 2-3 km mazot almak icin gectiklerini düşünüyorum türkiye tarafına gecmem gece yarısı 1 bulmuştu tekrardan babaocağına 150 km kalmıştı 2 saat sonra evdeydim
 

Ynt: Benden Yazmak İstedim İstanbul - Pyatigorsk

uyumadan önce a.karakoç un dizeleri aklıma geldi
UMUDUM HER ZAMAN BAKİDİR AMA
ZAMAN KISA
BEN YORGUNUM
YOL UZUN
 



Ynt: Benden Yazmak İstedim İstanbul - Pyatigorsk

köyde bir gece daha gecirip iyice dinlendikden sonra hedef istemeye istemeye istanbul oldu son resimleride yüklüyorum

DSC02250


DSC02258


DSC02260


DSC02263


DSC02266
 


Valla bu polis çevirmeleri Rusya da ki,sadece Vladikavkaz ve çevresinde oluyor,o bölge Dağıstan ve Başkurdistan bağımsız bölgeleri(yanlışım varsa affola).Bu sebeple kendilerini diğer Ruslardan farklı hissederek davranıyorlar;sorsanız "BURASI RUSYA DEĞİL" diye cevap verebiliyorlarmış.Oradaki rüşvet olaylarından Rusyanın merkezinden gelen "hakiki" Ruslarda şikayetçi,bir kaç Rus sitesinden okuduklarımdan sonra bende oluşan kanı bu.

всё будет хорошо!
 

Ben fazla olmasa da,1400 km yol yaptım Rusya içinde.2 sefer farklı güzergahlar da olmak üzere aynı kmyi yaptım.Sadece 2 defa durduruldum.1 inde bu bağımsız bölgelerden çıkarken,10 dolar verdim.Diğerinde Volgograd'ta plakayı görüp merak eden,genç bir polis tarafından.Ve bende de sigorta yoktu.3 ay boyunca da şehir içinde araba kullandım,tr plakalı.

всё будет хорошо!
 




Eğer Rusça biliyorsanız;ufak bir ihtimal ama paçayı kurtarabilirsiniz.Diğer bir seçenek yok ne yazık ki.Kurallara uyarsanız durdurulma olasılığınız çok çok düşük olacaktır zaten.Kurallara uyma konusunda siz Rus şöförlerin yaptıklarını yapmayın,özellikle hız sınırlarına uyun."Yollar da otoban gibiymiş mübarek!" deyip gazı köklemezseniz,sorun çıkacağını sanmam.

всё будет хорошо!
 


Gürcistandan Rusyaya kendi aracımızla girip Moskovaya veya Samaraya doğru gidersek Rus trafik polisinin çevirmelerinden yada rüsvet isteklerinden nasıl sıyrılabiliriz?
14 yildir Rusyada yasayan, yaklasik 10 yildan beride aktif arac kullanan birisi olarak. Durdurulma ve rusvet isteklerinden siyrilmak gibi bir luks cok fazla yok. Dilin kemigi yok adamlar birseyleri bahane ederek surekli rusvet talep ediyorlar. Bunlarin taleplerine dogru duzgun ve mantikli (atarlanmadan yalniz) cevaplar verebilirseniz, siyrila bilirsiniz.

Son 3 senedir aracimda yol kayit kamerasi var. Kamerayi taktigim o gunden sonra rusvet talepleri %80 azaldi. %15 inide konusarak cozuyorum.

Insaat isleriyle ugrasiyorum Moskovada. Diger sehirlerdede calismistim. Moskovada butun kurallara (trafik, idari, GOST standartlari ve bilimum butun kurallar) harfiyyen uymak gerekiyor. Sehir disi trafik polisleri bu konuyu bildiklerinden. Moskova plakali araclardan rusvet talep etmekte cekiniyorlar diye dusunmuyor degilim...

Herkese sevgi ve selametle..
 

Eylül ayında kendi aracımla (Fiat Ducato ) Gürcistandan Rusyaya giriş yaptım,Samaraya kadar gittim ve geldim.yollarda bilhassa hız olmak üzere her türlü kurala kesinlikle uydum.Yollarda her 25-30 km bir, sabit yol kontrol yapıları var,bunlar yetmiyormuş gibi aralarda ceviz agaçları altına saklanmış trafik polisi araçlarıda var.Radarlardan bahsetmiyorum bile.Yani Rusyada iken sayısız sabit ve hareketli kontrol noktasından geçtim.Hiç birinde değil rüşvet istemek,durdurulmadım bile.Ama yollarda kuralları hiçe sayan rus plakalı ve yabancı araçların hemen durdurulduklarını ceza yazıldığını sayısız kere gördüm.Diyeceğim şudur ki Kurallara uyarak seyir yapılınca sırf yabancı plakalısın diye durdurulmuyorsun.
Bir tek istisnam oldu sakin sakin ve tek başıma giderken arkamdan hiç bir lambasını yakmadan hızla gelen trafik polisi beni hızla solladıktan biraz sonra hızını yavaşlatıp beni yol kenarına çekti yanıma geldi,ben camdan evrakları sırası ile vermeye başlayınca evraklarımı camdan içeri atıp bizim arabamıza gel dedi,indim kapısı açık arabaya gir otur dedi hayatımda ilk defa rusça bir kelime konuşup Nyettt diye cevabı patlattım.Ne dedilerse sadece rusça hayır dedim,beyler İngilizceye döndüler ceza yazacagız dediler neden dedim hızlı gidiyordun deyince ıspat edin dedim,pis pis sırıttılar,orta cizgiyi ezdin dediler sadece güldüm tabi rusça hayırı bastım,karakola gideceğiz dediler kabul etmiyorum dedim bana ya ceza yazın yada ben gidiyorum dedim rusca epey homurdandılar hanım cep telefonunu cıkarıp çekim hazırlığı yapmaya başlayınca ellerindeki ehliyetimi yere fırlatıp çekip gittiler.
 

Dediğim gibi,kurallara uyulduğu takdirde zaten dikkat çekmeyeceğinizi için,herhangi bir sıkıntıda çıkmayacaktır doğal olarak.Beni de Volgograd'ta kurduklarında (gerçi kontrol noktasıydı)bir şeyler isteyecekler sanmıştım.Ama plakanın neresi olduğunu sorunca bir rahatlama ile gülümseyip "Türkiye" diye cevaplamıştım.Polis memuru da hoşgeldiniz diyerek,selamlayıp göndermişti bizi.

всё будет хорошо!
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,479
Mesajlar
1,518,549
Kayıtlı Üye Sayımız
172,133
Kaydolan Son Üyemiz
sereze

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst