Eylül ayında kendi aracımla (Fiat Ducato ) Gürcistandan Rusyaya giriş yaptım,Samaraya kadar gittim ve geldim.yollarda bilhassa hız olmak üzere her türlü kurala kesinlikle uydum.Yollarda her 25-30 km bir, sabit yol kontrol yapıları var,bunlar yetmiyormuş gibi aralarda ceviz agaçları altına saklanmış trafik polisi araçlarıda var.Radarlardan bahsetmiyorum bile.Yani Rusyada iken sayısız sabit ve hareketli kontrol noktasından geçtim.Hiç birinde değil rüşvet istemek,durdurulmadım bile.Ama yollarda kuralları hiçe sayan rus plakalı ve yabancı araçların hemen durdurulduklarını ceza yazıldığını sayısız kere gördüm.Diyeceğim şudur ki Kurallara uyarak seyir yapılınca sırf yabancı plakalısın diye durdurulmuyorsun.
Bir tek istisnam oldu sakin sakin ve tek başıma giderken arkamdan hiç bir lambasını yakmadan hızla gelen trafik polisi beni hızla solladıktan biraz sonra hızını yavaşlatıp beni yol kenarına çekti yanıma geldi,ben camdan evrakları sırası ile vermeye başlayınca evraklarımı camdan içeri atıp bizim arabamıza gel dedi,indim kapısı açık arabaya gir otur dedi hayatımda ilk defa rusça bir kelime konuşup Nyettt diye cevabı patlattım.Ne dedilerse sadece rusça hayır dedim,beyler İngilizceye döndüler ceza yazacagız dediler neden dedim hızlı gidiyordun deyince ıspat edin dedim,pis pis sırıttılar,orta cizgiyi ezdin dediler sadece güldüm tabi rusça hayırı bastım,karakola gideceğiz dediler kabul etmiyorum dedim bana ya ceza yazın yada ben gidiyorum dedim rusca epey homurdandılar hanım cep telefonunu cıkarıp çekim hazırlığı yapmaya başlayınca ellerindeki ehliyetimi yere fırlatıp çekip gittiler.