Ben ve Defenderim aranıza katıldık, kabul ediyormusuzun.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan smtp Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,916

Etiketler
Ynt: Ben ve Defenderim aranıza katıldık, kabul ediyormusuzun.

DR.ÖZHAN' Alıntı:
benzin depeosu boş gezersen pompayı yersin lpg takılkdıgında ya role koydur yada depoda en az 25 lt. benzınle gezmen lazım pompayı yersin dikkat et. ;)
Aracta elektrıklı benzın otomatıgı mı var? Defender orjınal benzın otomatıgı mekanık.

Lpg konusunda tavsıyelerım.
Lpg regulatorunu yuksek kw lı taktırın. Bu yuksek kw lık regulator aldesada var. 100 kw gecen yıl yanlızca regulatoru 85 lıraya almıstım. Sıfır lpg taktıracagınız ıcın standart kafalı montaj ıle en fazla 50 lıra fıyat farkı verın.
Karburatoru deldırmeyıp guzel bır mıkser kullanabılırsınız. lpg tankını mumkun oldugunca buyuk taktırın ( arazıde lpg sıkıntısı yasamamak ıcın ) Ve aracın alt kısmına koydurmayın. ( arazıde ne olacagı bellı olmuyor, gercı tank benzın deposundan cok daha saglam fakat % 1 rısk olsa bıle ısın ucunda lpg var ). Lpg -benzın ayırıcı dugmesını sag tarafa koydurun. Kontagın solda olması sebebıyle marsa basarken kumanda edebılmenız ıcın.

İyi günler
Sy Urhan
Aracınızı güle güle iyi günlerde kullanın
Saygılar
Batuhan
Ankara

dturan' Alıntı:
Ne yaptın koltuk sökme projesi falanmı çizdirdiler.??

Arka karşılıklı iki koltuğu söktüm, muayenede 5 kişilik gördüler A1 e yazdılar. Emniyettede A1 de ne yazıyorsa ruhsata öyle geçtiler. Kolay oldu.

vosdost' Alıntı:
Lpg konusunda tavsıyelerım.
Lpg regulatorunu yuksek kw lı taktırın. Bu yuksek kw lık regulator aldesada var. 100 kw gecen yıl yanlızca regulatoru 85 lıraya almıstım. Sıfır lpg taktıracagınız ıcın standart kafalı montaj ıle en fazla 50 lıra fıyat farkı verın.
Karburatoru deldırmeyıp guzel bır mıkser kullanabılırsınız. lpg tankını mumkun oldugunca buyuk taktırın ( arazıde lpg sıkıntısı yasamamak ıcın ) Ve aracın alt kısmına koydurmayın. ( arazıde ne olacagı bellı olmuyor, gercı tank benzın deposundan cok daha saglam fakat % 1 rısk olsa bıle ısın ucunda lpg var ). Lpg -benzın ayırıcı dugmesını sag tarafa koydurun. Kontagın solda olması sebebıyle marsa basarken kumanda edebılmenız ıcın.

140kw regulator, geniş mikser 8.5 lik bakır boru ile tesisat yapıldı. Kazanı sığarsa tekrar sağ kapıların altına aldırmayı düşünüyorum. Altına da sağlam bir muhafaza. Saygılar.

smtp' Alıntı:
140kw regulator, geniş mikser 8.5 lik bakır boru ile tesisat yapıldı. Kazanı sığarsa tekrar sağ kapıların altına aldırmayı düşünüyorum. Altına da sağlam bir muhafaza. Saygılar.

140 kw lık regulator ne marka ? Ve fıyattı ?

vosdost' Alıntı:
140 kw lık regulator ne marka ? Ve fıyattı ?

BRC komple lpg kiti ve mikser (50 tl) toplam 900 TL Ankara Mavi denizler Lpg donüşüm Sistemleri. Bu adamlar Ankarada BRC nin en iyileri parçaları orjinal daha önceki arabalarımdan tecrübem var. Bİ sorun olduğunda insanı bezdirmiyorlar direk değişim.

smtp' Alıntı:
BRC komple lpg kiti ve mikser (50 tl) toplam 900 TL Ankara Mavi denizler Lpg donüşüm Sistemleri. Bu adamlar Ankarada BRC nin en iyileri parçaları orjinal daha önceki arabalarımdan tecrübem var. Bİ sorun olduğunda insanı bezdirmiyorlar direk değişim.
140 lık brc regulatoru bulunamıyor dıye bılıyorum. Fakat bulunuyormus. :smiley: :smiley: Tesekkuler

Selamıaleyküm, haftasonu defenderin karbüratörünü sökmeye çalışacam acaba toplayabilirmiyim tecrübe eden varmı acaba. Her yanından akıntılar oluşmuş contalarını felan değiştirmeyi denicem. Nelere dikkat edilmeli,

Birde kalorifer peteğini sökmeyi düşünüyorum, çok az ısı veriyor. Bunları hobi amaçlı kendim yapmayı deneyeceğim. Haftasonu evde sıkılmaktan iyidir. Saygılar.

smtp' Alıntı:
Selamıaleyküm, haftasonu defenderin karbüratörünü sökmeye çalışacam acaba toplayabilirmiyim tecrübe eden varmı acaba. Her yanından akıntılar oluşmuş contalarını felan değiştirmeyi denicem. Nelere dikkat edilmeli,

Birde kalorifer peteğini sökmeyi düşünüyorum, çok az ısı veriyor. Bunları hobi amaçlı kendim yapmayı deneyeceğim. Haftasonu evde sıkılmaktan iyidir. Saygılar.
yalnızca contalarını degıstırmek ıstesenızde ust kapagı sokerken samandıra ayarına dıkkat etmenız lazım. Eger bu ayarı sokerken bozarsanız ya benzın yetıstırmez yada benzın tasırır. Bence karburatoru bır bılene sokturun.
Kalorıfer ıcın: Petek gırısındekı hortumlarda su sıcak oldugu halde ısıtmıyorsa radyator sokulabılır. Sokulunce sıslenıp temızlenmesı lazım, Arac suraklı antıfırızlı kullanılıyorsa petegın tıkanma olasılıgı cok dusuktur. Isıtmama sorunun petek tıkalıgındak kaynaklandıgına emın olmanız lazım.

Bu gün Bağlum kırandağında bi kaç deneme yaptım, söyle bişey yaşadım bi kaçkez küçük vites sol öndeyken 4 çekerde sağ öndede aynı yaptı boşa çıkıyor. Bunu bikaçkez yaptı . Çok güzel bi duygu off roada dahada heveslendim.

2012-03-25-388.jpg

2012-03-25-379.jpg

2012-03-25-390.jpg

4 çeker vitesi (Sağ L- SOl L) araç zorlanınca neden atar bilgisi olan varmı, orjinalimi bu yoksa benim kaplandamı sorun var acaba. Saygılar.

smtp' Alıntı:
4 çeker vitesi (Sağ L- SOl L) araç zorlanınca neden atar bilgisi olan varmı, orjinalimi bu yoksa benim kaplandamı sorun var acaba. Saygılar.
Tam olarak vıtesın gectıgıne emınsenız arazı sanzımanında sorun var. Tam olarak neden kaynaklanır bılmıyorum.

Vites kolunun ayarlarını kontrol ettir bence kollar eğilmiş olabilir ve viste tam olarak oturmuyor olabilir.

Herşey yolunda görünüyorsa şanzıman inecek gibi görünüyor

slm arkadaşım aramıza hoş geldin ben eski range rover sahibiyim şu an defender kullanıyorum sende bizim gibi doğru yolu bulmuşsun peki neden benzinli?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

SON KONULAR

Geri