Ben ve Defenderim aranıza katıldık, kabul ediyormusuzun.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan smtp Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,916
Ynt: Ben ve Defenderim aranıza katıldık, kabul ediyormusuzun.

Hep tercihim benzinliden yana oldu şimdiye kadar, aslında bende bilmiyorum.

Bu arada arkadaşlar, araca lpg taktırdım km de 1 lira yakıyor. Benzinde km de 70-80 krş. Nasıl oldu bu is anlamadım. Nelere dikkat etmeliyim ne yaptırmalıyım bilen varsa tecrübe eden varsa merakla bekliyorum.Saygılar.

Etiketler

smtp' Alıntı:
Hep tercihim benzinliden yana oldu şimdiye kadar, aslında bende bilmiyorum.

Bu arada arkadaşlar, araca lpg taktırdım km de 1 lira yakıyor. Benzinde km de 70-80 krş. Nasıl oldu bu is anlamadım. Nelere dikkat etmeliyim ne yaptırmalıyım bilen varsa tecrübe eden varsa merakla bekliyorum.Saygılar.
Lpg regulatorunun dıaframı alısıncaya kadar ( 500-1000 km ) yakıt fazla olacaktır. Fakat ne olursa olsun 1 lıra cok yuksek. Aracım motor sıcaklıgı normal durumda arac calısırken eksoz dumanında lpg kokusu var mı? Bence var. atesleme, avans ayarı, bujı , platın ,sıbob ve lpg ayarını gozden gecırın.

Aracın ben hiç 80e geldiğini görmedim o kadar zorlamaya rağmen orjinali böyledir diyordum hep. Haralet göstergesi ne kadar zorlarsam zorlayayım aracı hatta 50 km bile gittikten sonra ş.içi trafikte hiç 80 e geldiğini görmedim. Buji kablosu, hava filitresi, karbüratör ayarları ve diyafram jonta yeni değiştirildi. Durum böyle ama hala 20 tl lik lpg ile 21 km yol gidiyorum.

Allah kazasız belasız binmek nasip etsin hayırlı olsun aracınız

Teşekkür ederim Sinan bey,

Aracın yakıtı için 88derecelik termostat taksam regulatörü daha iyi ısıtmasından dolayı yakıt düşermi acaba..

smtp' Alıntı:
Aracın ben hiç 80e geldiğini görmedim o kadar zorlamaya rağmen orjinali böyledir diyordum hep. Haralet göstergesi ne kadar zorlarsam zorlayayım aracı hatta 50 km bile gittikten sonra ş.içi trafikte hiç 80 e geldiğini görmedim. Buji kablosu, hava filitresi, karbüratör ayarları ve diyafram jonta yeni değiştirildi. Durum böyle ama hala 20 tl lik lpg ile 21 km yol gidiyorum.
Motor sıcaklıgı dusuk ıse lpg de fazla yakması normal. 88 lık termıstat takın. Anadol ve ford gurubu ıle uyuyor. 88 lık termostat ıle aracın hararetı 90 cıvarına cıkarsa 82 lık olanla degıstırın. Lpg tuketımı azalacaktır.
Dıafram olarak lpg regulatoru ıcındekı dıaframmı? dıafram degıstırmek yerıne regulatrou degıstırsenız daha ıyı olurdu.
Motor calısma sıcaklıgını mutlaka yukseltmenız lazım. en son ne zaman sıbob ayarı yapıldı?

Merhaba VOSDOST, sibob ayarı hiç yaptırmadım. Karburatördeki diyafram değişti. Regulatör yeni 140 lık Brc . Sibob ayarı o kadar etkilermiki hiç düşünmedim ama yaptırırım onuda.

Akşam araçtaki termostadı söktüm içinden 74lük çıktı. Onu 88lik le değiştirecem bakalım nasıl olacak.

smtp' Alıntı:
Merhaba VOSDOST, sibob ayarı hiç yaptırmadım. Karburatördeki diyafram değişti. Regulatör yeni 140 lık Brc . Sibob ayarı o kadar etkilermiki hiç düşünmedim ama yaptırırım onuda.

Akşam araçtaki termostadı söktüm içinden 74lük çıktı. Onu 88lik le değiştirecem bakalım nasıl olacak.
Sıbob ayarı yakıtı cok etkıler. Sıboblar sıkıysa motor rahat calısmaz. Sureklı lpg kullanımı olacagından sıbob ayarlarını cok az gevsek bırakmanız daha ıyı olur. Bu arada sıbob ayarını motor sıcakken yaptırmayın. Eski ustalar yazın bıle sıbob ayarı yapmazken kontak kapatıp sıbob ayarı yapan ustalarımız var. Ustanın dukkanına aracı geceden bırakın sabah sıbob ayarı yapsın. Mantar contayıda degıstırırsenız yag kacagı olmaz.

Aracın yakıtını kendi çabalarımla 40-45 kuruşa (Ş.içi LPG) düşürdüm.

Defenderimin aküsünü farklı bir yere koymak istiyorum , fikirleri olanlay yazsın, saygılar.

aracınızı iyi günlerde bol neşe ile kullanmanızı dilerim umarım bende birtane alabilirim uzunca zamandır eşimle birlikte sürekli defender'lere bakar olduk hayalimiz kızlarımızla birlikte sürekli kamp yapmak ama hala araç arama ve bol bol not alıp yapacaklarımızı planlama aşamasındayız =))

smtp' Alıntı:

Defenderimin aküsünü farklı bir yere koymak istiyorum , fikirleri olanlay yazsın, saygılar.

arka sol camurluk içi uygun olur.

smtp' Alıntı:

Sayın Özhan beyin düşüncesine katılmıyorum. Nedeni ise marş dinamosu ile akü arası uzun bir mesafe olacağından en az 180 amperlik bir akü gereksiniminden dolayıdır.
Hal böyle olunca kablonunda kalın takılması gerekecektir.
Bence en güzel yer sağ ön çamurluğun iç kısmı çünkü eski modellerdede akü burada idi.
sayğılarımla.

Orijinal yerinin nesi var?

SERİ 3 109' Alıntı:
Sayın Özhan beyin düşüncesine katılmıyorum. Nedeni ise marş dinamosu ile akü arası uzun bir mesafe olacağından en az 180 amperlik bir akü gereksiniminden dolayıdır.
Hal böyle olunca kablonunda kalın takılması gerekecektir.
Bence en güzel yer sağ ön çamurluğun iç kısmı çünkü eski modellerdede akü burada idi.
sayğılarımla.

katılıyorum doğrudur gerilim düşer.motorun içinde de camur su sıkıntı olur.

Selam güle güle kullanın defender inizi bende bir kaç ay önce defender sahibi oldum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

SON KONULAR

Geri