Bazı T 3 Soruları ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan recep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 143
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,073
Ynt: Bazı T 3 Soruları ?..

1 ve 2 numaralı resimler 1,9 su sogutmalı motorlar güçleri farklı ve karbüratörlü
3 numaralı resim su sogutmalı enjeksiyonlu resimlerden bakarak motorunuzun hangisi oldugunu bulabileceginizi umuyorum
ruhsat bilgisi yanlışlık sonucu veya vergi dilimi için 1,9 yazılmış olabilir çünki 5 6 yıl öncesine kadar hacim/vergi oranlarında farklılık vardı geriye dogru vergilendirilmek istemiyorsanız kurcalamayın,
usta olayına gelince motorunuz T 3 has bir makina degil VW ve AUDI lerde kullanılan o yıllara ait bineklerdeki makinaların aynısı dizellerde oldugu gibi.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Etiketler

cem50 teşekkurler bıldıgım kadarıyla ankaradasınız ben aslen ankaralıyım ve sıkca gıdıyorum ankaraya eger 2100 motordan has anlayan bı usta ordada olabılır tavsıye edecegınız selamlar..........

T3 MULTİVANN' Alıntı:
cem50 teşekkurler bıldıgım kadarıyla ankaradasınız ben aslen ankaralıyım ve sıkca gıdıyorum ankaraya eger 2100 motordan has anlayan bı usta ordada olabılır tavsıye edecegınız selamlar..........

2.100 motorun nesi lazımsa hüseyin ustada var. Hatta komplesi var elinde istersen.

selam 2100 motorun sılındlir kapaklarını sokturecegım ama orjınal contaları yok piyasada nerde bulabılırım?

T3 MULTİVANN' Alıntı:
selam 2100 motorun sılındlir kapaklarını sokturecegım ama orjınal contaları yok piyasada nerde bulabılırım?

İkitelli de İsteks san. sit. contacılar var. Yardımcı olurlar sanırım. Daha önce Volvo motorda yaşamıştık sorunu. Orada halletmişlerdi.

Merhaba herkese 1.9 td motorlu 87 t3umun sorunu yok. (maasallah)
Ama bunlarin trigeri falan var mi? Ne bileyim ne kadarda bir nelerine baktirmam gerek. Uzun yola cikmadan once kontrol ettirmem gerekenleri bilmiyorum. Ayrica 3000 5000 km bakimlarinda neleri degistirmem gerek. Bilen ve cevaplayanlara simdiden tesekkurler. Insel

insel' Alıntı:
Merhaba herkese 1.9 td motorlu 87 t3umun sorunu yok. (maasallah)
Ama bunlarin trigeri falan var mi? Ne bileyim ne kadarda bir nelerine baktirmam gerek. Uzun yola cikmadan once kontrol ettirmem gerekenleri bilmiyorum. Ayrica 3000 5000 km bakimlarinda neleri degistirmem gerek. Bilen ve cevaplayanlara simdiden tesekkurler. Insel

İnsel abi triger var onlarda ve değiştirmeni tavsiye ederim. En azından aklında değiştirdiğin tarih ve km olur. Ne zaman değişecek bilirsin. Triger keserse 2000 tl masraf cıkar. Onun dısında 10.000 km de bir bakımı var. Triger önemli.

Triger kayisi ne ise yarar? Kaca degisir? Ayrica 10000den baska nelere periyodik olarak bakmam lazim. Hizli cevap icin tesekkurler.

insel' Alıntı:
Triger kayisi ne ise yarar? Kaca degisir? Ayrica 10000den baska nelere periyodik olarak bakmam lazim. Hizli cevap icin tesekkurler.

Triger kayışı önceki araçlarda zincir olarak vardı artık kayış :smiley: . Krank v.s tüm ıvır zıvırı hareket ettiriyor. Kompması diğer kayışlara benzemiyor. Subapları falan eğiyor. Kaba tabirle adamın ocağına incir acı dikiyor. Lastikleri söktürüp balatalara bakın derim. En azından durumu ögrenmiş olursunuz. Ben merakımdan hep baktım kafam rahat . Triger önemli. Ben bir kere toyatada koparttım dünyam karardı. Araba ikinciel alınca hemen değişirim. Normalde her 80.000 km de değişir ben sütten ağzı yanan model 60 -max 70.000 de değiştiririm.

Gergiyi mutlaka degiştirin,çünki gergi triger kopmalarında en büyük sebep ya kilitleniyor ya dagılıyor 1,6 TD set 40 45 gibi bir fiyatı var gergi ve kayış.

Tesekkur ederim. Pompaciya gidip pompayi hallettirmek farz oldu o arada bu da aradan cikar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,522
Kaydolan Son Üyemiz
Melihsuzuki

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR