Bazı T 3 Soruları ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan recep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 143
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,091

Etiketler
Ynt: Bazı T 3 Soruları ?..

abicim aslında araç benlikti ben camları - elektrikli bir çok aksamı kapılar camlar arka silecek olsun bu tarz parçaları içini benim araca aktarıp kalanı satmaktı ama evde 3. bir arabanında t3 olmasını istemedim. benimde aklım espace lerdeydi çok iyi yapmışsın kafa yapılarımız aynı diye düşünüyorum araban hayırlı olsun.

CEM50' Alıntı:
castrol turbomax 15/40 en iyi verim alınan yağ
cady motoru ile ugraşmak yerine motorunuz sıhatli ise 1,9 larda kullanılan enjektörleri kütükleri ile birlikte (çift yaylı olanlardan) takın 1,6 neler yapabiliyor görün,teknoloji eski oldugundan kırsal motorin kullanmanız yakıt ekonomisi,pompa ömrü,enjöktör ömrü olarak daha dogrudur,55 litre ile 900 km yol yapmanız gerekiyor 90 110 aralıgı uzun yolda,şehir içi 8 litreyi pek aşmaması gerek,kargo tipi lastikler yapıları geregi oldukca serttir bu yüzden telleri kırılmayacak kadar havayı az tutmanız süspansiyonun yükünü azaltacaktır.

Cem Bey selam, Yücel ben Antalya'dan..

Benim de aracım 86 model VW T3 1.6 TD. Bu önerinizi ben ustam ile paylaştım. Böyle bir uygulamayı daha önce bir golf te yaptığını fakat motorun aşırı görültülü çalıştığını söyledi. Fakat golf turbo değil düz dizelmiş. Turbo dizel motordada gürültülü çalışma olur mu?

Yücel bey dizel motorda avans ayarı motorun her şeyi gürültülü çalışma muhtemelen enjektörler degiştikten sonra avans ayarı üstünkörü yapılmıştır bu 1 . sebep
VW motorlarında lifterli olan olmayan var liftersizde süpap ayarları düzgün degilse gürültü olası buda 2, sebep.

benim araci gören biri bugün "abi bunun egsozu mu patladi, bu ne gürültü?" dedi.
Motor gürültüsünü bu bahsettiginiz 1.9 enjektörleriyle azaliyor mu?

Bir de bugün rölantide bir rezonans, bir (hafif) sallanti peydar oldu...
Acaba müsür degistirelim derken (benim yine sizden ögrenecegime emin oldugum) baska bir ayarimi bozdular?!?

Enjektör degişimi sesi öyle aman aman azaltmaz orjinal 1,6 TD enjektörleri ilede iyi bir ayarla iyi sonuç alırsınız, yalnız 1,6 1,7 düz ile 1,6 TD enjektörleri farklıdır,
bahsettiginiz sarsıntı aralıklı geliyorsa muhtemelen beraberinde vuruntuda vardır bu avans ayarı ile ilgili,yok vuruntusuz sarsıntı varsa bir noktada pislik vardır veya enjektörlerde damlatma olabilir buda yine enjektörlerin işini bilen biri tarafından temizlenip ayarlanması gerekliligini ortaya çıkartıyor,
pompanın arkasında enjektör boru çıkışlarının ortasında vida başlı bir tapa var motor çalışmıyorken bu tapayı sökün bir miktar motorinle orda birikmiş pislik akar.

Selamlar... Aracım 86 T3 1.6 TD... kalorifer sıcağı bi türlü kapatamıyorum. Ya aşağıdan yada yukarıdan soğuğada getirsem mutlaka sıcak hava geliyor. Bilmediğim başka bir yolu mu var acaba..?
Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim...

Araç gögüs kısmındaki sürgülü kol mavi veya kırmızıya geldiginde kırmızıda sıcak mavide soguk olması gerek kolun arkasındaki tel kalerüfer musluguna kumanda ediyorsa eger yok etmiyorsa bu makanizmayı yuvasından öne çekip kontrol edin teller yerindemi ve çalışıyormu bu kısım çalışıyorsa alttan stepnenin üzerine gelen yerden veya bazı modellerde içerde vites kolunun önündeki tırnaklı büyük kapagı çıkartıp kalorüfer muslugunu kontrol edin,
sizin bahsettiginiz yukarı aşagı konumları hava yönlendirme klapelerinin hareketidir sıcak soguk ayarı ile ilgili degildir.

CEM50' Alıntı:
Araç gögüs kısmındaki sürgülü kol mavi veya kırmızıya geldiginde kırmızıda sıcak mavide soguk olması gerek kolun arkasındaki tel kalerüfer musluguna kumanda ediyorsa eger yok etmiyorsa bu makanizmayı yuvasından öne çekip kontrol edin teller yerindemi ve çalışıyormu bu kısım çalışıyorsa alttan stepnenin üzerine gelen yerden veya bazı modellerde içerde vites kolunun önündeki tırnaklı büyük kapagı çıkartıp kalorüfer muslugunu kontrol edin,
sizin bahsettiginiz yukarı aşagı konumları hava yönlendirme klapelerinin hareketidir sıcak soguk ayarı ile ilgili degildir.

Teşekkürler Cem50....

Merhabalar,

Yoğun şekilde yağmur yağdığı zaman sol kapı basamağının olduğu yer su doluyor. Kapı lastikleri iyi, cam fitilleri iyi. Başka su girme ihtimali olan yer var mı ?

YüceL

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR