Bahara Erken Uyananlar İnönü Yaylası Gezi Hazırlığı (İptal Edilmiştir)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 207
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,082

Nereye gidelim?

• Ýnönü Yaylasý (çýkamazsak yakýnlarda bir yer)

Kullanılan: 9 50.0%
  • Sülüklügöl

Kullanılan: 0 0.0%
  • Poyrazlar

• Kuzuyayla (çýkamazsak yakýnlarda bir yer)

Kullanılan: 2 11.1%
  • Hepsine uyarým

Kullanılan: 7 38.9%
  • Diðer

• Kullanılan toplam oy
    18
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Bahara Erken Uyananlar İnönü Yaylası Gezi Hazırlığı (İptal Edilmiştir)

Yol la ilgili sorun olmaz umarım. Lakin aracı zorlamak istemiyorum. Tekirdağ da isoff un etkinliğine gitmiştim. Yol boyunca kendimi yedim bitirdim. Arabamı neden buraya soktum diye. Kamp alanına girdiğimde girişte görevli syncro mu diye sordu. Ertesi gün görenler nasıl cıktın dedi. Yol fenaydı. Araçı zorlamak istemiyorum. Benim araba çıkar bir şekilde ama camperler ağır ve ön çekişli .
Daha önce camper i batırdığımızda nivayla cekmeye çalıştık. Niva nın tamponlar özel yapım UNP dendi. Bağladık asıldık ve o tampon V şeklini aldı. Traktör geldi sonra. :smiley:

Ferhat abi aksilik olursa Poyraz kadar şanslı olmayız :smiley:

Etiketler

Aksilik olursa sonuna kadar çıkmayız, olur biter. :smiley: Görmeden havaya konuşmak doğru değil. Önemli olan birlikte ve yolda olmak. Varmak değil...

Geçtiğimiz mayıs ayında, gittik toplam 9 araçdık, yolda en çok zorlanması gereken, mazda famili sedan aracım ve 92 1.9 ducato alkovenli Hymer ile beraber gittik, yolda bir gece öncesinin yağmur ıslaklığı vardı, iki araç tipindede hiç bir sorun yaşamadık, 3 gece 4 gündüz kaldık son gece inanılmaz bir sağnak yağmur 5 saat durmaksızın yağdı, ertesi gün dönüşümüzdede yolla ilgili sorun yaşamadık...Bilginize...

DSCF1710.jpg

DSCF1724.jpg

DSCF1700.jpg

merhaba arkadaşlarrr ben yuvAcıkta yaşayan bırı olarak ve yaz kış o yollarda sıkça dolaşan bırı olarakk yollar hakkında içinız rahat olsun dıyebılırım,,,inönü yaylasına çıkış güzegahınız tepecik köyü üzerınden olsun o yol her zaman ıyıdırr ve sert taşlı zemındirr ve bılınen sık kullanılan yoldur diğer yollardan gitmesenız ıyı olur çunki ne ile karşılaşacağınız belli olmazz yol kaymış olurr vs vss...soğuk konusunda da gece tedbırlı olunnn çok soğuk oluyorrr...
bizlerde o tarihde oralarda olacağız görüşmek ümıdıyleee...saygılarrr

Sn. Adrenalim, sizce tercih edilmesi gereken rota bumudur.?

Inonu-Ercuva.jpg

yuvacık üzerinden ve pamukova yolundan sorun yaşamazsınız. şuan itibarıyla kar riskide kalmadı, zemin sert ve düzgün. pamukovadan asfalt sayılır. yol için sıkıntınız olmasın. iyi gezmeler.

Bende eşimle katılmak istiyorum.Mustafa ve Zehra.saygılarımla.

kesinlikle bu rota ideal rotaa,bu rota üzerinde sıkıntı yaşamassınız. yollarda geçen hafta güneş görmeyen kesımlerr karlıydıı fakat engel teşkil etmezz

Güncel katılımcı listesi:

1. orsaalabanda / Cem Babadağ - Hava durumuna göre eşim ve kızım
2. camper_02 / Mürşide - Mehmet Kolege
3. taiga / Haldun - ?
4. İnsel (bir aksilik olmazsa)
5. buralpdi / Levent (bir aksilik olmazsa) ve misafir ağbi,yeğen
6. dagciark28 ( T3 Bestfalia ) Arkın + Gülşah
7. mayıstosböce(bir aksilik olmazsa )şartlara göre eşim
8. hiç / Haldun Uluengin
9. bahcecim ( T3 ) Berkant + Burak
10. güngör / Levent GÜNGÖR
11. aslanahmet / Hakan
12. teos / Oğuz Sevim
13. bartek
14. HEREKELİ / Zehra-Mustafa Lüleci

Merhaba,
Eski fotoğraflarıma baktım, Nisan 2007 tarihinde ANAKAMP Özdal önderliğinde gitmişiz İnönü yaylasına. Bir önceki 2006 Ducato aracım ile çıkmışız yaylaya. Bakıyorum, bir şey olmaz abi diye cevap verenlerin hepsi offroad grubundan.
Yaşadıklarımı anlatıyorum ;
Virajlı, toprak bir köy yolundan çıkılıyor yaylaya. ( Yuvacık üzerinden ) Lay lay lom çıkarken, bir virajda 10 metreyi geçmeyen bir çamur alan vardı. Önden çekişli aracım ( belki viraj olmasa kaymayacaktı) ben viraj nedeni ile
hız kesip, rampayı çıkmak için tekrar hafif gaz verince ( çok az) patinaja düştü. Yaklaşık 40-45 dakika o 10 metrelik çamur alandan kurtulmak için çaba harcadık. (2. vitesle kalkmak, çok az gaz vererek kalkmak, hafif geri gidip tekrar denemek vb.) Çıkamayabilirdik de. Ne geri gitmek mümkün ne de yola devam etmek. Güneş görmeyen alanlar genelde çamur olarak kalıyor.
Yaylaya kadar, çok fazla km olmamasına rağmen yaşadığım bu patinaj sorunu, beni doğru mevsimde doğru yerde olmaya yönlendirdi.

Gelelim olabilecek tatsızlıklara ;

- 10-15 arabanın yola çıktığı düşünülürse, yaşanacak böyle bir patinaj sorunu Macerasever offroad'çuların dışında bunu isteyecek kaç kişi var ? Hala Mart ayındayız ve bu hafta derecelerde 10 luk bir düşüş var. sulu kar, yağmur vb. can sıkıcı olacaktır. Aracın kaydığı yer, tek şeritli bir köy yolu. Manevra yapma alanı son derece kısıtlı. Neresinde durup, ya da geri gelinip madem yukarı çıkamıyoruz burada konaklayalım denecek merak ediyorum.

- Hava sıcaklığı hala dışarıda oturmaya müsait değil. Nerede ise hiçbirimizin karavanı birkaç kişiyi araba içinde ağırlayacak boyutlarda değil. Dışarıda yakılacak ateş çevresinde oturulabilecek maksimum süre 10dk. Böyle olunca nasıl bir sohbet ortamı olacak, düşünen var mı ?

Karamsar bir tablo çizdiğimin farkındayım, ben de yerimde duramıyor bir an önce yollara düşmek istiyorum, heyecanı da seviyorum ama kendimi ve sevdiklerimi riske atmadan.

Daha makul bir yer önerilmesini tavsiye ediyorum. ( Tamam, Cozz ya da Sapanca olmasın, ama mutlaka düz ayak, kapalı alanı olan bir yerler vardır)

Macerayı severim. Bana her yol uyar. İnönü Yayla'sını da daha önce görmemiştim, merak da ediyorum. Ama çoğunluk nereye gitmek isterse uyarım.

Yuvacıklı arkadaşımız-Adrenalim- heriki yönden de zeminin iyi olduğundan bahsetti.Eğer son verdiği bilgileri güncellerse seviniriz.Benim bu hafta İstanbul a gitmem söz konusu,arkadaşla birlikte gidebilirdik.Durumum değişirse bilgi vermeye çalışırım.Yada cumartesi sabahı arkadaş musaitse gidebiliriz,en geç öğlene kadar çıkmam gerekiyor ,İstanbula biraz geç giderim.

Yayla olmaz ise son anda gidebileceğimiz B planımımızın olmasında fayda var. B planı olarak galiba sadece poyrazlar gölü var . Yol durumu iyi olursa inönü, olmaz ise poyrazları öneriyorum. Çoğunluğa katılırım.

ne tür araçlar ile gideceksiniz ki?

Kendi adıma, 3200kg lık önden çekişli Citroen Jumper kampervanım ile geleceğim.

teos' Alıntı:
Kendi adıma, 3200kg lık önden çekişli Citroen Jumper kampervanım ile geleceğim.
oğuz beyy çok zahmetli olur hüseyinli köyü üzerinden denemelısınız çünki tepecık köyüne kadar problemsiz çıkar araçlarr ama oradan sonra zemın nekadar sert taşlı da olsa yer yer kar olma ıhtımalı var ve dere içleri ıslak çamurlu olabılır dik ve virajlı yollar da varr risk olurr

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri