Ynt: Bahara Erken Uyananlar İnönü Yaylası Gezi Hazırlığı (İptal Edilmiştir)
Merhaba,
Eski fotoğraflarıma baktım, Nisan 2007 tarihinde ANAKAMP Özdal önderliğinde gitmişiz İnönü yaylasına. Bir önceki 2006 Ducato aracım ile çıkmışız yaylaya. Bakıyorum, bir şey olmaz abi diye cevap verenlerin hepsi offroad grubundan.
Yaşadıklarımı anlatıyorum ;
Virajlı, toprak bir köy yolundan çıkılıyor yaylaya. ( Yuvacık üzerinden ) Lay lay lom çıkarken, bir virajda 10 metreyi geçmeyen bir çamur alan vardı. Önden çekişli aracım ( belki viraj olmasa kaymayacaktı) ben viraj nedeni ile
hız kesip, rampayı çıkmak için tekrar hafif gaz verince ( çok az) patinaja düştü. Yaklaşık 40-45 dakika o 10 metrelik çamur alandan kurtulmak için çaba harcadık. (2. vitesle kalkmak, çok az gaz vererek kalkmak, hafif geri gidip tekrar denemek vb.) Çıkamayabilirdik de. Ne geri gitmek mümkün ne de yola devam etmek. Güneş görmeyen alanlar genelde çamur olarak kalıyor.
Yaylaya kadar, çok fazla km olmamasına rağmen yaşadığım bu patinaj sorunu, beni doğru mevsimde doğru yerde olmaya yönlendirdi.
Gelelim olabilecek tatsızlıklara ;
- 10-15 arabanın yola çıktığı düşünülürse, yaşanacak böyle bir patinaj sorunu Macerasever offroad'çuların dışında bunu isteyecek kaç kişi var ? Hala Mart ayındayız ve bu hafta derecelerde 10 luk bir düşüş var. sulu kar, yağmur vb. can sıkıcı olacaktır. Aracın kaydığı yer, tek şeritli bir köy yolu. Manevra yapma alanı son derece kısıtlı. Neresinde durup, ya da geri gelinip madem yukarı çıkamıyoruz burada konaklayalım denecek merak ediyorum.
- Hava sıcaklığı hala dışarıda oturmaya müsait değil. Nerede ise hiçbirimizin karavanı birkaç kişiyi araba içinde ağırlayacak boyutlarda değil. Dışarıda yakılacak ateş çevresinde oturulabilecek maksimum süre 10dk. Böyle olunca nasıl bir sohbet ortamı olacak, düşünen var mı ?
Karamsar bir tablo çizdiğimin farkındayım, ben de yerimde duramıyor bir an önce yollara düşmek istiyorum, heyecanı da seviyorum ama kendimi ve sevdiklerimi riske atmadan.
Daha makul bir yer önerilmesini tavsiye ediyorum. ( Tamam, Cozz ya da Sapanca olmasın, ama mutlaka düz ayak, kapalı alanı olan bir yerler vardır)