Ufuk abiler konusunu izah etmek isterim...
Ufuk abi beni füze rampalarına çıkarken aradı, yanımıza geleceklerini söyledi... Yerimiz sordu...
Fakat benim coğrafyam, çevre bilgim ve hafızam inanılmaz zayıf...
İsimleri, geçtiğim yolları v.s. asla hatırlayamam... Beni tanıyanlarda bu zayıflığımı çok iyi bilir...
Gideceğimiz yeri ve konumumuzu bilmediğim için konvoydan tek tek yol istedim, öne geçtim ve Ufuk abiyi Hüseyin abiyle görüştürdüm...
Hüseyin abide füze rampalarından sonra gideceğimiz köyü Ufuk abiye söylemiş...
Bi kaç saat sonra mangal yakacağımız yere ulaştık ve hepinizin bildiği gibi bi kaç araç BeRBat battık...
Kendi çabalarımız sonuç vermeyince köyden traktör geldi...
Bunları hepimiz biliyoruz...
İlk traktörü bana bağladık, tam aracıma bindim çalıştırıyordumki Ufuk abinin telsiz anonsunu duydum...
bana yakında oldularını ve tam mevkimimizi soruyordu...
Hem bulunduğmuz yeri bilmiyordum hemde o an traktör beni çekmeye başlamıştı, patinaj atıp duruyordu koca makina...
Ufuk abiye izah ettim, "abi böyle böyle batık hepimiz, perişanız diye" alel acale...
"Beni önceden konuştuğun Hüseyin abinle konuştur o zaman, yakındayız sizi arıyoruz" dedi...
Az önce yanımda olan Hüseyin abi artık çok uzaktaydı, sadece dikiz aynamdan onun yola çıktığını görüyordum...
Heralde biraz daha yardım almak için köyüne gidiyordu sağolsun...
Ufuk abiye "Hüseyin abiye şimdi ulaşamayacağımı, traktörün şimdi beni çekmeye başladığını" söyledim ve o andada önümdeki traktör battı...
Ufuk abiye de konuşmayı şimdilik bitirmek zorunda olduğumu söyleyip telaşla araçtan indim, traktörün v.s. yanına gittim, çamurlar içinde debelenip duruyordum...
Az sonra ve devamında müsait olduğum anlarda Ufuk abiye telden ve telsizden ulaşlmaya çalıştım...
Ne yazıkki telsizim çok verimli değil, telefonda çekmiyordu...
Bu görüşmemizi de,
Kezbanlar olsun, Hüseyin abiler olsun, gezimizdeki diğer arkadaşlara
binbir telaştan ve yorgunluktan dolayı
aktaramadım...
Bu konu o andan beri bana inanılmaz üzüntü verdi... yaşadıklarımız bi yana, günün heba olup gitmesi bi yana, arabam v.s. bi yana,
Ufuk abilere gereken ilgiyi gösterememiş olmak bana çok dert oldu...
Sebebi ben gördükleri olumsuzluğa oldukça kızmışlar...
İzah ettim, "ilginemedeğim için özür diledim..." diğer arkadaşlara da özrümü iletmelerini rica ettim...
Sağolsunlar, ben "Küçüklüğümü İçtenlikle Bilip" "Özür Diledim"... Onlarda harbiden "Büyüklüklerini Gösterdiler" ... anlayışla karşıladılar...
Konu sizlerlede tatlıya bağlanmış anlaşılan buna çok sevindim....
Zira,
Çoğunuz Ufuk abiyi Yavuz abiyi ve diğer ilgili insanları tanımıyorsunuz...
Emin olunki çok sağlam, adam gibi adamlar... Ben çok çok saygı duyuyorum abilerime...
Sanal ortamlarda yüze yüze gelmeden yapılan yazışmalarla insanları yanlış tanımak çok kolay...
Lütfen sadece sanal yazışmalarla, birbirimizi tanımadan kırıcı olmayalım....
Tuşlara basarak yapacağımız bi hatayı soonradan farkettiğimizde çok üzülebiliyoruz...
Tatlıya bağlandığına inanın çok sevindim...
Saygılar, sevgiler...