Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unimog-cu in mystery Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 113
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,303
Ynt: Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

erzurum bingöl tunceli üçgeninde 110 land ve zırhlı landla gezmediğim yer kalmadı ama land yerine cj tercih ederdim imkanım olsa :smiley:)) ama genede inkar etmemek lazım zırhlı landa fena değildi hakkını yemiyelim şimdi :smiley:)

Etiketler

319. Dönem KSD Muğla il jandarma'da 28 gün geçti. Burada Land Rover 110'lar vardı. Ben de bir iki sefer land'ın arkasındaki molozları çöp yığınına boşaltmıştım :smiley:

Kalan 4 ayı Bodrum ilçe jandarma'da yaptık. Oradaki en iyi 4x4 araç da komutanın siyah Kartal'ıydı :smiley:)

Erzurum 5. zırhlı tug. dumlu garnizonunda 4. bölük garaj çavuşuydum.Anlıcanız emrimde 13 gzpt 4 unimog 3 gtt cip 2 man 1 land rover vardı.Hepsinden hevesimi almıştım. :smiley:

zoraki' Alıntı:
Erzurum 5. zırhlı tug. dumlu garnizonunda 4. bölük garaj çavuşuydum.Anlıcanız emrimde 13 gzpt 4 unimog 3 gtt cip 2 man 1 land rover vardı.Hepsinden hevesimi almıştım. :smiley:

çok iyiliğini gördüm o tugayın :smiley:)) yakıt konusunda çok yardımları oldu

ulusotomotiv' Alıntı:
mazot ihtiyacım oluyodu hep misafir araç olarak gider mazot alırdım tabiki bizimde jestimiz olurdu :smiley:)
ya ne olacaki bir iki depo mazottan.denetleme zamannları tüm araçları mazotla yıkayıp şekerli su ile parlatıyoduk :smiley: israf ediliyodu ama yapacak başka bir yöntem yoktu

172.zırhlı tugay 2.mknz. p.tb. kahramanmaraş 76/4 bizde daaha çok zırhlı personel taşıyıcı (zpt) mercedes unımog ve tuzla jeepler vardı.ben bu araçların hepsini kullandım en zevkliside zpt lerdi at arabası kullanmak gibi iki kol var bir de gaz pedalı kolları geri çekince fren yapıyordu okadar yani :smiley:
komikti yani ama zevkliydi.özledim kuzey ırak'ı batufa begova zap'ı

mrb bende askerleğimi malatya 2 ordu ulaştırma er eğitim okulundan 1 aylık acemi süresinden sonra usta birliği iskenderun 39 mknz piyade tugayı tank taburun da ne işim var diye düşünürken 5 tonluk man yada şalterlli man diye hitap ettikleri kapalı kasa telsiz aracının şöförü olduk 6 ileri 4x4 tam bi canavardı . :D

merhaba arkadaşlar,bende acemi birliğimi izmir yenifoça'da yaptım.oradan diyarbakır kulp komando bölüğüne dağıtıldım.bizde lr 110 vardı sadece taburdan yemek alıp geliyorlardı,görevlere başka birliklere ait unimog larla çıkıyorduk.son olarak da 2008 unimoglar geldi bizim bölüğe ki çok dehşet bi araçlardı,gerçi kullanmak nasip olmadı ama bakmak yetiyordu,çok güzel günlerdi o eski land larla yemek alıp gelmek.hey gidi günler heyy.

topçu taburu 60 / 2 tekirdağ çerkezköy unutamadıklarım kısaca şöyle , kısmetime çerkezköy çıkınca fatih askelilk şubesinden eve gelene kadar öyle merak ettim ki nereye düştüğümü çünkü neresi olduğunu bilmiyordum küçük minik bir köydü o zaman , bütün askerliğim kademede geçtiğinden bir çok araçlar gördüm ama ben daha çok süs eşyaları yapıyordum :D , sonra ihtilal oldu 3 aylık askerdim bir gece neye uğradığımızı anlamadık ertesi gün toplanan sanıkların demir parmaklıklarını yapmam istendi , bir gün vize sarayda arazide idik fantomlar üstümüzde alçak uçuş yapıyorlardı askerlik boyunca birbirimizden hiç ayrılmadığım arkadaşıma uçağın birazdan düşebiliceğini söyledim nitekim sadece 5 dkk sonra karargahımızın üzerine düştü çok alçalmıştı kalkmak için hamle yapınca arkası yere vurdu malesef pilotlar öldü çok sayıda arkadaşımız yaralandı. oldukça sakin geçti askerliğim sanki her sabah kendi işyerimi açar gibiydim. birde nöbet değişimi esnasında 20 metre ilerideki arkadaşımızı doldur boşalt esnasında ayağından kaza ile vurdu diğer bir arkadaşı , sesi hala kulaklarımda. en önemlisi de askerlik düştü ortalık bayram yerine döndü. ilk aklıma gelenler bunlar çok şükür kazasız belasız terhis olduk bütün askerlerimize aynı temennilerimi tekrar ediyorum. bir kaç görüntü paylaşabilirim hatıram olsun gezenbilire.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

onb. kemal çerkezköy..jpg

çerkezköy onb. kemal e ait hedef tahtas?ndan kopar?lan ka??t.jpg

çerkezköy topçu taburu nizamiye ?uanki modern hali.jpg

Bende manisa kırkağaçta yaptım acemi birliğini ama doğru dürüst 4x4 araç yoktu.Hatırımda sadece bedford çöp kamyonu kalmış.Ama usta birliğim gökçeada 5 nci jandarma komando alayında süper Unimog lar vardı.Hepsi yeni canavar gibiydiler.Yıl 1981-1982

Kosova Turk Taburu Gorev Kuvveti Baris Gucu
Land Rover Defender - Hummer - G serisi - MAN - Unimog

Sakarya İl Jandarma komutanlığı 313. KD Jandarma Çavuş. Garajda kötü havalarda kullanılmak üzere bir kaçtane Defender 110 vardı gıcır gıcır. Transit, Doblo, Kartal ve tabi ki Torostan başka birşey göremedik....

Bahriyeliydim ben bazende resimdeki gibi giyinirdik .. Zincirbozan / Çanakkale hey gidi günler...

[attachment=1]

22.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR