Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unimog-cu in mystery Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 113
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,435
Ynt: Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

istanbul 66.zırhlı tugay baştabya kışlası ulaştırma tk. 283.kd olarak yaptım.land,cj3b,cj5,man tadil 4x4,kapalı man,reo 6x6,unimog,bmc belde,mercedes 302,tanklar ,zırhlı personel taşıyıcılar vs. vs.aşağı yukarı binip kullanmadığım araç kalmadı.istanbul garnizonunun askeri ehliyetlerini biz veriyorduk.şöför intibak eğitimleri veriyorduk bu sayede araçlar hakkında her şeyi öğrendim.tabiki gözde aracım cj 3b idi en çok onunla ilgilendim.

Etiketler

Jeepcj7' Alıntı:
IV. Kademe Komutanlığı Ağır Bakım Fabrikası / Çorlu
Teknik Müdürlük AQAP-120 Çavuşu :smiley:

Kademe'de herşey vardı.... Leopard'dan, 6x6 Benzinli Tır çekiciden, Faunlara, Volatlara......en sevdiğim hurdalık nöbetiydi... imkan olsada hersene 1 ay gitsem.....

1997 Erzincan 59. er eğitim tugayı ;ambulans şöförlüğü yaptım 16 ay boyunca.çoğu gece 3-4 saat uyku. şimdi 10 sene sonra arayı kapamaya çalışıyorum hala. O zamanlar şimdi bunu söyleyeceğime asla inanmazdım ;ama bende özledim be...

Ünimog ve 4x2 dodge kullandım.Birde manlar vardı içinde bir kol vardı çeviriyorsun marşa basmadan önce sıkıştırmayı arttırıyor, kolay çalışsın diye.acayip bişeydi.

79/4 olarak osmaniyede istikam/köprücü olarak yaptım...genelde m37 reo kamyonetle hem dış göreve hem gece devriye ye gidiyordum.her perşembe de iskenderuna man kamyonla 4. kademeye malzeme almaya gidiyordum..orda bulaştı bu 4x4 sevgisi..

Malatya 2.Ordu Ulaştırma.

Türkiyede nekadar askeri araç varsa , hepsinden bolca vardı.

1,ORDU 15,KOL ORDU İZMİT DOGU KIŞLA 68/2 ama şu anda ne acemi birligim yerinde duruyor nede usta birligim her ikisininde yerleri yeşil alan oldu ist acemi birligi levazım maliye okulu ozaman kagıthanedeydi küçük yalıya taşındı izmitteki dogu kışla nın yerinde şimdi dogu kışla parkı var

namaz dagı şırnak .....sadece unimoglar vardı ve iki tank şaka gibi ama paletli araçlarda iyi yol yapıyor arazide.....onca agırlıga ragmen......

1979/3 acemilik kırkağaç ordan antakya mustafa kemal üniversitesi koruma karakolunda karakol çavuşuydum şöför değildim ama en az şöför kadar araba kullanırdım.90 yada 91 model defender vardı bizde dizel (731016 plakalı) çok kahrımızı çekti çok güzel bi arabaydı.şimdi kim bilir hangi meraklı alıp modiye yaptı.belkide alan arkadaş arımazdır şimdi :smiley:

reis28' Alıntı:
1,ORDU 15,KOL ORDU İZMİT DOGU KIŞLA 68/2 ama şu anda ne acemi birligim yerinde duruyor nede usta birligim her ikisininde yerleri yeşil alan oldu ist acemi birligi levazım maliye okulu ozaman kagıthanedeydi küçük yalıya taşındı izmitteki dogu kışla nın yerinde şimdi dogu kışla parkı var

kulandıgım askeri araclar gayzer,reoM52,mersedes kamayon jeep wili,margurus 6X6,faun6X6 tanker

usta birliğmi kuzey ırak mardin ve diyarbakır üçlüsünde yaptım 4x4 bedford vardı arazide kullanma şansım oldu keçi gibiydi çok dik rampalardan çıkmıştım yanımdaki uzmanın rengi solmuştu benim ağız kulaklarda tabi ;D
onun dışında unimog, land, uydurma tj ve daha bir sürü araç vardı

319. dönem jandarma odacı poşet olarak askeliğimi yaptım. İki kere landın arkada oturdum okadar :-\

Osmaniye ve siirt'te yaptım. Willys , 95 yılında 95 model lr 110 ambulans ve yine 95 model yenşi kasa unimog kullandım.
yeni unimoglar arzide muhteşem aletler.
birgün zorkun yaylasına yol açmaya ( kardan dolayı) giden bir greyderin güvenliği için refakat etmeye gittik. makina zincirle ilerlerken ben önünde unımogla zincirsiz gitmiştim. ne günlerdi.

97 doğubeyazıt jandarma komando sadece düz dizel 110'luk defender vardı ve hatırladığım bizi araziye operasyona götürürken rampaları hep yalnız çıkardı, bizi yürütürdü üç kağıtçı ;D

AYDURAN' Alıntı:
Yahu nerede sitemizin askerlik yapan babayiğitleri :D Sadece 6 kişimi askerlik yapmış koskoca sitede :D Siteyi askerlik şubesinemi bildirsek ne? Bir askerlik yoklaması yapsınlar...Sanırım kaçak çok aramızda :D

valla ben 94 model kartal kullandım..

ağlamak istiyorum Bursa Gemlikte Askeri Veteriner Okulunda yaptım
Dahası at taburunda yaptık gördüğümüz tekerlekli alet el arabası
saman arabası . traktör römorku

309. Kısa Dönem'dim. Trabzon / Sürmene'de jandarmaydım. Land'a falan bindik de hiç sürmek nasip olmadı, zaten müzelikti, freni tutmaz zırt pırt arıza verir :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR