Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unimog-cu in mystery Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 113
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,404
Ynt: Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler vardı? Maksat Geyik!

Erzincan'da yaptım... Üstelik 2 ayı da "kademe"de geçti ama çok uzun yıllar (1983) oldu ve o sıralar off-road ilgim olmadığı için araçlara hiç dikkat etmedim. Zaten 3 aylıklardanım...

Etiketler

1nci Komando Tuğayı (Kayseri Hava İndirme)
Paraşüt Kurs Bölüğü
Özel Harekat Müfrezesi 8) (TSK TMK'sında tek MÜFREZE olarak geçen birlik)
1995

Ben acemiliği Ankara Mamak'da yapmıştım. Tek hatırladığım araç özel yemek şirketininki bir de kışlanın komutanının LR 110'u.
Bizi sivil hayattaki işlerimize göre seçmişlerdi. Ben de Kara Harp Okulunda televizyonda görevlendirilmiştim. Ama o Defender'ları kullanmak için diğer K.D. arkadaşlarımın garip bakışlarına rağmen beni Ulaştırma Bölüğüne alın demem kar etmedi. :D
Asıl dağcılık ve paraşüt olaylarından bahsetseydim...

Bursa Gemlik'te askeri veteriner okulunun hayvan hastanesinde veteriner hekim olarak askerlik yaptım. Yüzlerce köpek ameliyatı bir sürü at tedavisi haricinde bir iş yapmadım. Tek hatırladığım ilginç araç veteriner okulunun yollarına dökülen ve süpürülen yaprakları taşımakta kullanılan reo idi :smiley: bir de geceleri nöbette devriye attığımız land vardı ama bir sürü 4x4 at vardı niye beslendikleri ya da ne işe yaradıkları konusunda bir fikrim olmadı ama epeyi vardı eper 4x4 olarak değerlendirirseniz.

Tekirdağ, Çorlu, 105. Topçu Alayı, Alay Karargah Bölüğü, Alay topçu olduğu için araç açısından zengindi.
Unimog, MAN 4x4 ve MAN 6X6, Reo, MAN 4x4 (şu yüksek olanları), Paletli araçla özellikle, Land Rover Defender 110, Tuzla,
Bide Türk tasarımı "panter" topları, araçın kendi motoru var kısa mesafeler için kullanıyor ama uzun seyirler için MAN 6x6 arkasına takılıp çekiliyor.

ŞIRNAK,ULUDERE,GÜLYAZI 4.JANDARMA SINIR TB.KOMUTANLIĞI, 238.DÖNEM TABİP ATĞM. OLARAK YAPTIM.(1995) REVİRİMDE LR DEFFENDER AMBULANS VARDI, ARAÇ ŞÖFÖRE ZİMMETLİYDİ BU NEDENLE HEP ARAÇ KOMUTANI OLARAK SAĞ KOLTUKTA OTURDUM.AMA ARAZİDE SÜPERDİ.BİR KERESİNDE 40 DERECELİK BİR EĞİMDE YANLAMASINA (PARELEL) GİTMEK ZORUNDA KALDIK.YÜREĞİM AĞZIMA GELDİ. AMA KAFADAN KIRIK ŞÖFÖRÜM ???O ARACI RESMEN SÖKTÜ VE ÇIKARDI.(AMBULANS OLDUĞU İÇİN OLDUKÇA YÜKSEK BİR KASASI VARDI.)
AYRICA NADİR ABİNİZİN ASKERLİĞİNİN KAÇ YIL SÜRDÜĞÜNÜ BİLMEM AMA BEN ASKERE GİTTİĞİMDE ASKERLİK 12 AYDAN 16 AYA UZATILDI. ÜSTELİK ŞUBAT BİLE 29 ÇEKTİ. ASTEĞMEN OLARAK BAŞLADIĞIM ASKERLİĞİ NEREDEYSE KD. ÜSTEĞMEN OLARAK BİTİRECEKTİM... ;D ;D ;D

Doktor komşuymuşuz, ben de Ballı'daydım, 5. J. Snr. Tbr. K.'lığı, Gerçi aramızda bir 5 - 6 yıl var ama, ekipman pek değişmemiştir o zamandan bu zamana. ;D

Erhan zor ama güzel günlerdi. Hala oraları unutamıyorum. Eğer vatanım bir gün terör belasından kurtulursa oraya gidip çadırımla kamp yapacağım. Ne de olsa ilk kampımı orada yapmıştım, ilk göz ağrısı...

Isparta da acemi birliğimi bitirdim

acemi birliğindeyken birgün tel geldi, merak etme dağıtımda seni yakın bir yere alacağız dediler
dağıtımlar okunduğunda HATAY çıktı :smiley:

Hatay a gittiğimde yolculuk bitmedi önce Kırıkhan hudut taburuna gönderdiler, sonra 8. hudut bölüğüne... tamam burası son dediğimde yanılmıştım
Son nokta sınır karakoluydu, suriye ile aramda sadece bir dikenli tel vardı
hatta bu dikenli telin diğer tarafına geçtiğimizde çok oldu, banyo yapabilmek için bile oduna ihtiyacımız oluyordu :smiley:
İlk fırsatta telefon edip dağıtımın yakın yere çıkacak diyenlere teşekkür ettim eğer müdahale etmeselerdi herhalde Şam da askerlik yapardım ;D
İyi ki Hatay da askerlik yapmışım, hayatımın offroadunu oralarda willys ve cj6 (2 çeker asfalt lastikli) araçlarla yaptım :smiley:
Çok güzel, çok zevkli günler yaşadım, çok zor ve stres dolu günlerimde oldu, malum sıcak temas bölgesiydi...
tekrar çağırsalar gidermiyim ?
galiba hiç düşünmeden kabul ederim
terhis günü aracıyla vedalaşan tek asker benim heralde :smiley:
tamam itiraf ediyorum öperek vedalaştım ;D

Ben Karamanda yaptim askerligimi.
Jandarma olarak.
O kadar cok koy Karaman a bagliydi ki hemen her gun koylere devriye ye giderdik .
Alay binasindan 1 Km kadar uzaklastiktan sonra hemen sofore saga cekmesini cunku direksiyona benim gececegimi soylerdim.
Elimde degildi cunku bir defender 110 un yan koltugunda kos kos oturmak. ;)

herkese merhaba. sanırım en yeni üyelerden biriyim. ben askerliğimi mardin midyat ilçe jandarma komando bölüğünde yapmıştım , timleri araziye bırakan ve görev dönüşü toplayan araçlar land rover defender lardı. öyle zor koşullarda , öyle kötü yollardan hiç takılmadan , sanki asfaltta gidiyormuş gibi geçiyorduk ki akıllara ziyandı. gece , farlar sönük kedi gözü lambalarıyla , tekerlek izlerinin 1 metreye yakın çukurlaştığı yolda yağmur yağarken bata çıka fakat hiç durmadan ilerleyebilmiştik , önde 2 arkada 6 kişilik toplam 8 kişilik yarım timle. hele bir köy içinde her biri kavun büyüklüğünde olan ve birbiri üzerinde kayması nedeniyle yaya olarak bile zor yürünen çok dik eğimli bir yerde askerler araca bindikten sonra ben asla hareket etmeyeceğini düşünürken hiç zorlanmadan keçi gibi tırmanması hala gözümün önündedir. ama ordulu deli şöförün de hakkını yememek lazım , çok marifetli çocuktu.

91 ile92 yıllarında kayseri hava indirme de paraşütçü komando olarak macerası bol olan bir askerlik yaptım genelde Unimog ve jeep cj 5 araçlar vardı .o günlerden hatırladıgım araçlar su gibi benzin içtigiydi fakat kışı çetin geçen bir memleket Unimogların eski oldugu halde o karda yarıya kadar gömülüp gittigine hayret ediyorduk tabi içinde soguktan dişlerimiz takırdasada zevkliydi. şimdiki araçlara bakıyorumda gerçekten çok modernler vs.vs.vs.vs. çok uzun yazdımmıda okuyan sıkılır diye kısa keseyim bari

askerlıgımı sırnak cakırsogut kıslasında 1995-1997 yıllarında yaptım dag tepe dolasdık sımdı haberlerde sık sık gezdıgım yerlerın ısımlerı gecıyor bır acayıp oluyor ınsan besta cudı gabar kupelı ve daha bır cok yer

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR