Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler Vardı? Maksat Geyik!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unimog-cu in mystery Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 113
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,404

Etiketler

Ynt: Askerliğimizi Nerede Yaptık? Hangi 4x4'ler vardı? Maksat Geyik!

Ben Diyarbakır / Hani'de yaptım. İç Güvenlik olarak. Tabi piyade olduğumuzdan araçtan çok yayan takılırdık ama:smiley:

"Bkz 1: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=1560.msg15187#msg15187 " :smiley:

"Bkz 2: http://kaanyakar.com/thumbnails.php?album=11 "

Unimoglarla gider gelirdik gorevlere

" Bkz 3:
normal_ayna_.jpg
"

LandRover'lar vardı makam aracı, ShortLand diye tabir edilen zırhlı landrover'lar vardı bide. Üzerinde BKC (Biksi), MK-19 bombaatar falan takılınca çok şeker olurlardı:smiley:

Bkz 4: http://www.otokar.com.tr/tr/urunler/urun_detay.aspx?urun=20

Bkz 5: http://www.otokar.com.tr/tr/urunler/urun_detay.aspx?urun=23

Bkz 6: http://www.otokar.com.tr/tr/urunler/urun_detay.aspx?urun=24

Birde MAN'lar vardı ki, acemi birliğindeki komutanım yüzyılın icadı derdi :smiley: Osman paşa zamanında nasıl karlı tepelere tırmandıklarını anlatırdı o canavarlarla.

Ayrıca bir yol emniyeti sırasında Bolu Dağ Komando Tugayı'nın araçlı intikalini izlemiştim. 1 saatten fazla sürdü, akıllara zarar doğrusu :smiley:

:smiley:İşte öyle...

Yahu nerede sitemizin askerlik yapan babayiğitleri :D Sadece 6 kişimi askerlik yapmış koskoca sitede :D Siteyi askerlik şubesinemi bildirsek ne? Bir askerlik yoklaması yapsınlar...Sanırım kaçak çok aramızda :D

mogzilla' Alıntı:
Asakir-i mansure-i muhammediye de müsellem olarak sağ ulufecilerde. ;D
:D nadir abi senin zamanında askerlik 5 sene filandı o zaman herhalde ;D en gelişmiş araçlarda 2 beygirlik 4 çeker top arabaları filan ;D

üstad ben kıbrıs değirmenlikteydim.istanbullusun diye bi m38 bide unimog zimmetlediler.m38 4 takozun üzerindeydi.bildiğiniz şilte bi sürücü koltuğu vardı.devrem benzinliden anlıyan bi anadolu çocuğu yürüttü cenazeyi.bi cuma araç bakım sırasında yakıt ikmali dönüşü garajde hizalıyamadım sağ arka tekerin üzrinden istepneyi çatıyı tutan direğe taktım.istepne sağ kapıdan yanıma gelince farkettim.acayip bişeydi hz nuhtan kalma.çalıştırmadan kaputu kaldırıp ağzınla karburatöre hava üflüyosun sonra ayakla kontak vazifesi gören bi pedala basıp çalıştırıyosun.ayaktan marşlı.üzerinde yüz kat boya vardı.yüzbirinciyi ben bizzat kendim yaptım.nato benziniyle boyayı karıştırıp bastım hakiyi.yağmurda akıyodu nerdeyse.bide unimogum vardı.haber merkezi.7 ileri.arkası haber merkezi telsiz odasıydı saçtı.şöfor mahalli tenteli.tenteyi elle yarım saatte açıyodun.bi gün uğraşıp kapıyodun.intikallerde geceden götürüyoduk beyköye.çevik bir gelicek dediler.aracı götürüp gizleme ağının altına sakladık.nolur nolmaz diye.dünyada ne kadar döküntü araç varsa bizim taburdaydı.hatta 1980 lerde konya ağır bakıma gitmiş bi daha dönmemiş bi man vidanjör bile vardı envanterde.14 cü zırhlı tugaydaki araçlardan ancak ivedik hurdalığında vardır.tam ben gelirken tezkerecileri mersine yolladılar 98 de.tuzla jipler gelmeye başlamıştı cj lerin yerine.kilometrede 5 6 litre yakan bi reo vardı erzak aracı.alarmlarda mühimmat aracı olurdu bu garibim.beşparmaklardan esen sert bi rüzgar bu garibanı bi gece garaj bölgesinden alıp başka bölük arazisine sürüklemişti.rumlar izliyosa gülmekten ölüyolardır diye düşününürdüm cuma günleri araç bakımlarımızı.hayatımda bu kadar hurdayı bir arada görmedim.inşallah biraz düzelmiştir........

Ama birçok konuda askeriyeyi takdir etmek lazım...Öyle araçlar varki sivil hayatta olsalardı çoktan kaybolup gitmişlerdi :D Ama askerde emir demiri kesiyor...Bir emir geldimi sıkıysa yürümesin o ihtiyar :D

Ben askerliğimi Miami'de yapmıştım a dostlar.. O zaman askerlik iki yıldı.. Vardı çok değişik 4*4 araçlar, efendime söyliyim big foot'lar şunlar bunlar ama, ben genelde benim erlerin kullandığı GrandCherokee, Nissan Pathfinder, BMW X5, Wrangler filan gibi araçlarla haşır neşir oldum ;D

Hey gidi günler hey :D

hocam bizim birlik biraz garibandı,amerikalıların bağışladığı haldeki lastikler üzerindeydi ve inanmıycaksınız bi 30 ağustos töreninde lasttikleri bot boyasıyla parlatıp götürdük törene.
ama akdeniz komando taburunda olan dev landroverler manyak etmişti beni.normal bi defender 90 ı önden yandan yarım metre geniş düşünün,üstünede bi rol bar koyun ve o rol barda uçaksavar gibi bi makinalı,böle araçlarda vardı başka birliklerde.kendini gömebilen bi paletli topun gösterisini izledimki hala gözümün önünde.iki tane tankı üstüne yüklemiş gazlamış giden dev bi osckosc.ama biz hertürlü araç ve gereç bakımından gariban bi birliktik.kariyerlerimiz bile benzinliydi.98 de detroit diesel dehşet motorlar takılmaya başlandı.tay tay giden kariyerler arazide uçmaya başladı.paletler üzerinde engebeli arazide hiç bişi görmeden bi kutu içinde nereye gittiğini bilmeden yolculukta apayrı bi zevk.iki kere yaşadım.böbrete taş maş kalmıyo............

NoRiskNoFun' Alıntı:
Ben askerliğimi Miami'de yapmıştım a dostlar.. O zaman askerlik iki yıldı.. Vardı çok değişik 4*4 araçlar, efendime söyliyim big foot'lar şunlar bunlar ama, ben genelde benim erlerin kullandığı GrandCherokee, Nissan Pathfinder, BMW X5, Wrangler filan gibi araçlarla haşır neşir oldum ;D

Hey gidi günler hey :D

En güzel askerliği siz yapmışsınız Sibel hanım ;) :smiley: Can kurban böyle askerliğe :smiley:

ben de Berk gibi polatlı topçu ve füze okulunda başladım..unimoglar sıfır 6 çeker manlar gelmişti..tabii bol bol land..daha sonra Deep gibi edirne süloğlunu çektim kurada..hatta şimdi farkediyorum isimden tanıdım deep'ten bir sonraki asteğmendim..landlar,unimoglar,antika reolar haricinde bir adet te hammer'imiz vardı..şu foto olayını başaramadım ki resim koyayım..

Ben askerliğimi Hakkari Yüksekova'da yaptım ve Unimog, Shorland , Btr , MAN , Lang Rover vs. birsürü araç görmüştüm...

Öncelikle Merhaba
Yeni üyeyim
yaklaşık 5 saattir fotoğrafçılıkla ilgili açılmış başıkların hepsini neredeyse satır satır okudum:smiley:
Askerlik konusuna gelince
Keşan 4. Mekanize Piyade Tugayı Muhabere bölüğündeydim.Reoların nasıl Haramidere bayırında bozulduğunun hikayelerini dinlerdik başçavuş abilerimizden. Bir de yeni Mersedesler vardı ki ben anlamam araba işlerinden şık araçlardı. Esas bu 4x 4 olayını Marmariste Truck Safari diye bir organizasyonda bu organizasyonun biletlerini satarken karşılaştığım eski tip yüksek kamyoneti görünce anlamıştım ne keyifli olabileceğini. Gerçi o akticite de talep azlığı ve maliyet nedeniyle iptal edildi sonradan.
Neyse yavaş yavaş kaynaşacam sanırım ben de sıcak muhabbetinize.

daha dün askerliğimi tecil ettirdim ama inşallah ben gidene kadar hummerlar falan gelir hem birazda off road şansı çıkar he:D

adana incirlik bol bol uçak F16 ..... tanker uçağı falan ....bir de amerikalıların binek araçları :p

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR