Asfaltta En Sessiz MT Lastik Hangisi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan horse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,196
Ynt: Asfaltta En Sessiz MT Lastik Hangisi ?

horse' Alıntı:
Arkadaşlar Mollaoğlu Otomotivde 235 75R15 MTler 4 adedi nakit 650 TL ye alınabiliyor şu anda. Bilgilerinize

kusura bakma sana verdikleri fiyat bayilerine verdikleri fiyat bu fiyattan parekende satış yapmıyorlar kendi bayilerine kdv ve nakliye bu fiyattan veriyorlar bayi buna kar ve tekradan kdv ekleyip bize satıyor

Etiketler

en sonunda federal 235/85 r/16 mt lastiklerim geldi yeni jantlarımı bekliyorum onlar gelince takacağım şimdilik 750 /16 lastikler var aracın üstünde bu lastiğin bu kadar güzel olabileceğini hiç düşünmemiştim tavsiye eden arkadaşlara teşekkür ederim taktıktan sorada yol ve arazi performansı konusunda sizlere bilgi vereceğim

benim burayı okuyunca anladığım

Çamurda iyi ve asfaltta sessiz lastikler sırasıyla cooper discoverer stt, marshal/kumho KL71, bridgestone m/t 673, kumho/marshal 834, maxxis 734 buckshot mı oluyor.

Ben Cj kullanıcısı olarak izolasyonu olmayan araç sahiplerinin görüşlerini özellikle kale aldım. Mesela maxxis buckshot'ı öven hasan bey ve stt'yi öven uğur bey görüşümü çok etkiledi.

Federal hakkında görüşlerini yazanlar konuyla alaksız olmuş.

SabriARIKAN' Alıntı:
benim burayı okuyunca anladığım

Çamurda iyi ve asfaltta sessiz lastikler sırasıyla cooper discoverer stt, marshal/kumho KL71, bridgestone m/t 673, kumho/marshal 834, maxxis 734 buckshot mı oluyor.

Ben Cj kullanıcısı olarak izolasyonu olmayan araç sahiplerinin görüşlerini özellikle kale aldım. Mesela maxxis buckshot'ı öven hasan bey ve stt'yi öven uğur bey görüşümü çok etkiledi.

Federal hakkında görüşlerini yazanlar konuyla alaksız olmuş.

inanın fedaral mükemmel bir lastik hemde sessiz tekrar almam gerekse terettüsüz yine federal mt lastik alırım bu arada hem asfalt hem stabilize yolda hemde çamurda denidim bence mükemmel bir perfomansı var. kumda , karda ve buzda denemedim sizleri bu konuda yanıltmak istemem
yabancı forumlarda bu lastik hakkında çok yorum var hatta puanlama yapılmış isterseniz onlara bir bakın

Yalnız ben şahit oldum Federalin M/T'si gerçekten gürültülü bir lastik, ben cj kullanıyorum, araç askeri ve bu nedenle sade, lastiğin sessizlik özelliği benim için çok önemli. Kafayı sıyırmak istemem.

SabriARIKAN' Alıntı:
Yalnız ben şahit oldum Federalin M/T'si gerçekten gürültülü bir lastik, ben cj kullanıyorum, araç askeri ve bu nedenle sade, lastiğin sessizlik özelliği benim için çok önemli. Kafayı sıyırmak istemem.

federal lastik sesli değil mesela 235/85 R/16 lastiği 6'' genişliğinde jantada takabilirsin 7'' genişliğinde jantada 6'' e takarsan sesli oluyor 7'' takarsan sessiz ben kullanıyorum gayet sessiz

tabii hiçbir zaman AT lastikler kadar sessiz olmasını bekliyemezsiniz veya düz asfalt lastikleri kadar MT ler içinde ensessizlerinden biri

dron' Alıntı:
... 235/85 R/16 lastiği 6'' genişliğinde jantada takabilirsin 7'' genişliğinde jantada 6'' e takarsan sesli oluyor 7'' takarsan sessiz ben kullanıyorum gayet sessiz
...

Bu ebattaki lastik için önerilen jant 6,5" lik jant.
6" takılabilir min genişlik 7" ise max genişliktir.Önerilen ise dediğim gibi 6,5.
Birisinde omuzlar büzüşecek,diğerinde ise gerilecek.Ki buda aslında öyle aman aman olmyacak yansımalar.(6,5" lik janta göre konuşuyorum)
Bu durumda,açıkçası,jantın genişlik farkının bu denli az olması,hatta referanslar içinde kalmasına bağlı olarak,lastiğin ses düzeyindeki bu kadar ciddi değişimi anlamakta zorluk çekiyorum. :smiley:

Merhaba arkadaşlar,
Federal 235x85x16 yı bende 8'' jantta kullandım (gerçi lastikleri jantlara takarken çok uğraştık ama).Bu lastiğe sessiz demek yanlış olur.Fakat arazi kabiliyeti çok iyiydi,şimdi cooper stt kullanıyorum federale göre çok az daha sessiz ama daha arazide federal kadar deneme imkanım olmadı.Fiyat,bulunabilirlik ve performans olarak hepsi birden analiz edilirse bence Federal.

yanlış anlamayın diye tekrar etmek istedimdi; ben federal mt yi diyer mt lastiklerle kıyaslıyorum . at ve başka tip lastiklerle değil tabii at ler daha sessiz ama MT lastikler içinde federal mt nin sesi katlanıla bilir klasifikasyonda federalin 2 katı para verip aldığınız mt lastiklerden inanın daha sessiz ben bunu demek istedim . öceki yazılarıma bakarsanız başka birşey yazmadığımı göreceksiniz

dron' Alıntı:
federal lastik sesli değil mesela 235/85 R/16 lastiği 6'' genişliğinde jantada takabilirsin 7'' genişliğinde jantada 6'' e takarsan sesli oluyor 7'' takarsan sessiz ben kullanıyorum gayet sessiz

tabii hiçbir zaman AT lastikler kadar sessiz olmasını bekliyemezsiniz veya düz asfalt lastikleri kadar MT ler içinde ensessizlerinden biri

aslında şu açıklama mantıklı, ben toyota hiluxte görmüştüm 2007 model civarı bişeydi.

dron' Alıntı:
yanlış anlamayın diye tekrar etmek istedimdi; ben federal mt yi diyer mt lastiklerle kıyaslıyorum . at ve başka tip lastiklerle değil tabii at ler daha sessiz ama MT lastikler içinde federal mt nin sesi katlanıla bilir klasifikasyonda federalin 2 katı para verip aldığınız mt lastiklerden inanın daha sessiz ben bunu demek istedim . öceki yazılarıma bakarsanız başka birşey yazmadığımı göreceksiniz

Hayır hayır,yanlış anlamadım.
Ben M/T yada A/T ,yada markalar arasındaki kıyasa bişey demiyorum,olabilir olmıyabilir.
Benim takıldığım ve anlamakta zorluk çektiğim bu cümle;

"...235/85 R/16 lastiği 6'' genişliğinde jantada takabilirsin 7'' genişliğinde jantada 6'' e takarsan sesli oluyor 7'' takarsan sessiz ben kullanıyorum gayet sessiz..."

Benmi yanlış anladım,235/85 R 16 yı 7" lik janta takarsak sessiz,6"lik janta takarsak sesli oluyor.Bu cümleden anladığım bu.Yoksa benmi yanlış anlıyorum. :smiley:
Yanlış anlıyorsam düzeltilsin.
Yok doğru anladıysam,işte takıldığım konu bu.

Yoksa,marka-model,sesli-sessiz konusu ayrı,o konuda zaten bir yorum yapmıyorum :smiley:

evet doğru anlamışsınız mt lastiklerin yanaklarındada diş var ve en önemlisi yanaklar geniş jantta bombe yapmıyor lastik yere düz basıyor inanın aradaki ses farkı aynı lastikte kulakla bile hissedilebiliyor . benim şahsi deneyimim

dron' Alıntı:
evet doğru anlamışsınız mt lastiklerin yanaklarındada diş var ve en önemlisi yanaklar geniş jantta bombe yapmıyor lastik yere düz basıyor inanın aradaki ses farkı aynı lastikte kulakla bile hissedilebiliyor . benim şahsi deneyimim

Yani kalın olan 7 inche takınca topuk dişleri tam basıyor ve ses azalıyor mu?

Tam tersi olması lazım değilmi, yani dişlerin teması azalınca sesin azalması gerekmiyor mu?

Ben Cooper Stt aldım. 30 9.5 15... 7 inch jantta kullanıyorum.....

Sizn tecrübe ve bilginize göre, bu lastiğin 6.5 jantta sesi artar mı?
7.5 janntta ne olur?

Teşekkürler......

Ben 31/10.5/15 discoverer stt'lerimi aldım 8.5 janta taktım tırnaklı taban genişliğide 8.3'müş, şu an hafif bir hılırtı var ancak rahatsız edecek boyutta kesinlikle değil gayette memnunum.

sayın Afonso sanırım bu tırnaklı taban genişliğiyle jant genişliğinin uyumuyla alakalı bişey cooper internet sitesinde bilgiler mevcut.

arkadaslar cooper s/t ve s/t-c arasında kı fark nedır acaba ayrıca cooper st yerıne stt alsak ne gıbı artıları ve eksılerı olur ses ve performans bakımından, %80 asfaltta gıden bır arac ıcın hangısı makul tesekkurler şimdiden.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,773
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR