Asfaltta En Sessiz MT Lastik Hangisi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan horse Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 64,197
Ynt: Asfaltta En Sessiz MT Lastik Hangisi ?

horse' Alıntı:
....Hatta baktığım lastiklerin diş aralıklarını mezure ile ölçtüm.Diş aralıkları birbirine en yakın olan ve asfaltta en az sesli olacağını umduğum lastik tahminimce ...

Bu metod doğru bir metod değil. :smiley:
Yani lastiğin sesli yada sessiz olması,tek başına dişlerin birbirine yakınlığı yada uzaklığı ile ilgili değildir,hatta nerdeyse hiç ilgisi yoktur. :smiley:

Zaten yine tekrar ediyim :smiley:,M/T lastikler asfaltta daha sessiz olsun kaygısı taşımadan üretilirler. :smiley:

Etiketler

Bana göre en sessiz MT Türkiye şartlarında Kumho 834 Kumho KL71 veya Marshal 834tür. Kumho ve Marshal aynı fabrikada üretilmektedir.Model isimleri dahi aynıdır. Ben zamanında Kumho bulamadığımdan Marshal kullanıyorum.Hiç bi şikayetim yok uzun yolda yapıyorum 100-110-120km hızlarda rahatsız edici bir ses yok.Bulabilirseniz bu lastiklerden birini tavsiye ederim.Tanesi aşağı yukarı 200 lira civarındaydı..

Konuyu genişleterek biraz dışına çıkacağım affınıza sığınarak:

Cooper, Marshall, Mastercraft, Kumho, Federal.... her kullanan kullandığı lastikten memnun, ne kadar güzel.

Öyleyse kullandığı lastikten "özellikle memnun olmayan" arkadaşımız varsa görüşlerini belirtebilir mi acaba?

Mesela ben yıllar evvel Feroza'da Brigdestone A/T kullanmıştım ve hiç memnun kalmamıştım. Bridgestone Desert Dueler' da özellikle çok ses yapan ama görevini de iyi yapan bir lastikti.

Federal derim. M/T lastikler zaten çok sessiz olamıyor maalesef ki biliyosunuz, eğer daha sessiz istiyorsanız A/T tercih etmelisiniz. Ben M/t kullanmaktayım şu anda ve gayet memnunum. Çamur performansına inanamıyacaksınız.

MC' Alıntı:
Federal asfaltta baya güven veren bir lastik ama kesinlikle sessiz değil, Bridgestone baya sessiz kalıyor onun yanında. Federal'in devamıda yok, yani ciddi bir distribütörü yok, Cooper ve Bridgestone daha mantıklı bu açıdan. Cooper STT 255/70/16 Çelik Motor'un listesinde var, sormak lazım stoklarında var mı diye...

Federalin distribütörü yoktu eski distribütör ile sorunlar vardı ama artık bu sorun ortadan kalkmış ve yeni distribütörü ile iddialı geldiklerini söylüyorlar ve bulunabilirlik sıkıntısını eskisi kadar yaşatmıyacaklarmış

Aslında hepsi seslidir. Ama bir süre sonra kulağınıza melodi gibi hoş ses gelmeye başlar. ;) ve sessiz olduğunu düşünürsünüz.

CDM-SUBARU arkadaşımızın yazdıgı AT/MT yazısına dikkat kesil derim.
AT de çokca iş görecek MT desene yakın ürünler bolca var.
Önce Sorumlulugu ve muhatabı olan firmaya yönel o'nun lastiginden gelen ses sorumsuz firmadan alacagın lastik dışı sesden sıkıcı olmaz..
En iyi secimler sorunsuz kullananımlarınız olsun.

Ben aracımda Falken kullanıyorum... Bf aramalarım sonuçsuz kalınca alternatiflerini araştırdığımda AT olarak gerek fiyat , gerek asfalt ve gerekse arazide Falken'in kullanışlı olacağını düşünmüşdüm , yaklaşık 5000 km oldu gayet memnunum , asfaltta fren mesafemi rahatsız edecek kadar etkilemedi , tabiki dişli olmasından dolayı ses biraz farketti ancak lastiğin yumuşak olmasından dolayı beklediğimden daha da sessizdi. Arazi de ise neredeyse MT kadar kullanışlı , çamur boşaltımı ve zemin tutunumu çok başarılı.... Japon üretimi , dolayısıyla diğer uzakdoğulu markalardan daha başarılı olabileceğini düşünüyorum. Uygun fiyatı ve kullanışlılığı açısından lastik arayan arkadaşlara iyi bir alternatif olabilir....

falken lastikleri hakkında pek birşey bilmiyorum doğrusu.ama ben federal M/T kullanıyorum gerçekten süper bir lastik daha önce goodyear ın M/T sini kullanmıştım,şunu kesinlikle söyleyebilirim ki goodyear la çıkamadığım yerlerden federallerimle çok fazla zorlanmadan çıktım, herkese tavsiye edebilirim. federal M/T ler 2009 dakar rallisinde de kullanılmış bu sene aracı süren pilot lastiklerin performansından çok memnun kalmış.

toyota 4runner da wrangler mt/r kullandım , çamurda güzel ama bana göre asfaltta yanından geçilmez...biraz ıslakta araba mı kullanıyorum, cambazlıkmı yapıyorum belli değil, ayrıca ses de var..
bana göre %60-70 off road %30-40 on road ise mt-r tamam..yoksa dert..en iyisi 2 takım jant lastik..

evet en güzeli bir takım daha yapmak benin araçtekiler goodyear at şu an memnunum.bir takımda mt yi boşta kalan bir takım jantım var, takacagım ölçüde kabak lastik alıp ,üstünü agresif bir desende kaplama yaptırmayı planlıyorum, sadece çamurda kullanmak için

MT tipi lastiklerde sizi geniş açı ile kucaklayan, ama fiyatı yüksek olan Discoverer Cooper STT yi öneririm. Çamurda zaten memnunum. Islak asfaltta ise sıkıntı olan kayma eğilimi yok. CJ ve Cherokee de senelerdir güvenle kullanıyorum.

Diğer tüm MT ler Avrupada ses normlarını geçemediği için satışı yasaklandı diye biliyorum. Onun için sanırım MT sıkıntısı var. USA malı olan Cooper ise son derece sessiz. Yanaklarıda izli ve takviyeli. Ortalama nakit 500 tl tanesi. Bu dezavantaj tabii :(

fiyat oldukça yüksek gerçekten ama şu anda piyasa federal kullanıyo ve satışı halen yapılıyor demekki ses bakımından federal de oldukça iyi ben şahsen kendim kullanıyorum inanılmaz memnunum,illaki M/T lastikte ses yapıcak ama :smiley: benim kullandığım lastik bu; FEDERAL M/T

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.